Ook wie slank is, krijgt te maken met bodyshaming: “Ja, ik eet genoeg, dit is gewoon hoe mijn lichaam eruitziet”

“Eet maar een boterhammetje meer, je ziet er wat magertjes uit.” “Stekkeboontje”, “stokstaartje”. Wie van nature een mager figuur heeft, bokst zowel in het echte leven als op sociale media op tegen skinnyshaming. “Ik word door mijn uiterlijk vaak aanzien als fragiel of zwak, terwijl ik mij helemaal niet zo voel.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Dit is totaal onverwacht”: Alexander Doom overwint spierklachten en knalt met Belgisch record naar Europese titel op 400 meter

Goud voor Alexander Doom (27) op het EK atletiek! In Rome kroonde hij zich tot Europees kampioen op de individuele 400 meter. In de laatste meters ging hij over Charles Dobson na een spannende tweestrijd. Doom liep 44’15”, een Belgisch record én een kampioenschapsrecord. Jonathan Sacoor eindigde als vierde. België zit nu aan drie medailles op het EK.

Lees meer »

Kieskring West-Vlaanderen: Nek-aan-nekrace tussen N-VA en Vlaams Belang

N-VA en Vlaams Belang scoren goed, ook in West-Vlaanderen. Voor de Kamer is N-VA voorlopig de grootste, voor het Vlaams Parlement is dat Vlaams Belang. Vooruit wordt de derde partij voor de Kamer en CD&V staat op 3 voor Vlaanderen. Open VLD en Groen verliezen stemmen. En PVDA haalt voor het eerst de kiesdrempel in West-Vlaanderen. "Dat we niet meer

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Heeft de opkomstplicht nog veel zin?

Hoewel het in ons land verplicht is om naar het stemhokje te gaan, zijn meer dan een miljoen Belgische kiezers zondag niet komen opdagen: een nieuw record. In theorie riskeren burgers die de opkomstplicht aan hun laars lappen een boete, maar in realiteit komt het zelden tot een vervolging. Wat vindt u? Heeft de opkomstplicht nog veel zin? Lees hieronder

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: 44-jarige bewoner komt om, omliggende gebouwen ontruimd

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar slachtoffers, zonder de eigen

Lees meer »

Franse oud-president Hollande wil meedoen aan verkiezingen

De Franse oud-president Francois Hollande heeft voor een verrassing gezorgd door een politieke comeback aan te kondigen. De socialist wil zich in het departement Corrèze kandidaat stellen bij de parlementsverkiezingen. “Een uitzonderlijk besluit voor een uitzonderlijke situatie”, zei hij tegen journalisten in de gemeente Tulle.

Lees meer »

Allemaal in functie van een campagne: Ronaldinho schept duidelijkheid over vreemde uitspraken rond Braziliaans elftal

Een ommezwaai van Ronaldinho (44) in de aanloop naar de Copa América. In een post op Instagram verweet de Braziliaanse legende de huidige generatie een gebrek aan respect voor het plunje van de nationale ploeg. Maar vandaag klonk het al helemaal anders: “Deze woorden kwamen van echte fans. Ik zou het Braziliaanse voetbal nooit in de steek laten.”

Lees meer »

Mogen we lachen met God? “Ja, maar…” zegt de paus

“Je mag lachen met God (…) maar zonder religieuze gevoelens van gelovigen te kwetsen”, heeft paus Franciscus vrijdag gezegd toen hij 107 komieken uit vijftien landen ontving in het Vaticaan. Het was voor de paus een luchtig intermezzo voor hij wordt verwacht op de G7-top in Italië.

Lees meer »

Ilona Vandenberghe (PVDA) in de wolken met zetel in Vlaams Parlement: “Nu kan ik iets doen met mijn verontwaardiging over onrecht”

Oostende stuurt voor het eerst een PVDA-verkozene naar Brussel. Lijsttrekker Ilona Vandenberghe (59) werd verkozen in het Vlaams Parlement met 6.488 stemmen, waarvan 1.013 uit Oostende. “Ik ben al mijn hele leven verontwaardigd over onrecht. Dit mandaat geeft me de kans daar iets aan te doen. Dat is beter dan aan de kant blijven staan.”
The post Ilona Vandenberghe

Lees meer »

Al regeringscrisis in Nederland nog voor er een regering is

De vier Nederlandse coalitiepartijen kwamen vrijdagmiddag met spoed bijeen om een eerste crisis te bezweren. Er heerste grote commotie over de kandidaten die Geert Wilders in de regering wil posteren. Maar deze keer hield Wilders het been stijf. Nog eens plooien was geen optie.

Lees meer »