Moeten we ons zorgen maken over de Belgische economie na de vele ontslagen? ‘Het zal eerst slechter gaan voor het beter wordt’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Bijna 1 op de 10 werknemers neemt geen ‘groot zomerverlof’, maar dat is niet per se een slechte keuze

Bijna driekwart van de Belgische werknemers neemt deze zomer minstens 2 weken aan één stuk vakantie, maar tegelijk neemt ook bijna 1 op de 10 helemaal geen ‘groot zomerverlof’. Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Tempo-Team en professor Anja Van den Broeck (KU Leuven). Opvallende conclusie: werknemers die meerdere kortere vakanties nemen, blijken wel meer ontspannen dan wie één lange

Lees meer »

“Bij sommige kankers slaat het bij één op de twee patiënten aan”: wat houdt immuuntherapie juist in?

Het aantal kankerdiagnoses in ons land bereikt een recordhoogte, maar dankzij immuuntherapie vallen steeds meer kankers bijna volledig te genezen. Maar wat precies is immuuntherapie? Voor welke kankers is het effectief? En welke patiënten komen ervoor in aanmerking? Prof. Hans Prenen, diensthoofd oncologie aan het UZA, legt uit: “We krijgen steeds vaker patiënten over de vloer die zeggen: ‘Ik wil

Lees meer »

Bakker Filip Janssens (55) uit Harelbeke overleden na lange strijd tegen kanker: “Hij was uitgeput na twee maanden hoge koorts”

Filip Janssens, de gekende en bekende bakker van Bakkerij Janssens-Vanhove aan de Veldstraat in Harelbeke is op 22 juli overleden na een zoveelste gevecht tegen kankers en laatst leukemie. Hij overleed in het UZ in Leuven in het bijzijn van zijn vrouw Sandra Vanhove. “Filip was compleet uitgeput door blijvende hoge koorts.”
The post Bakker Filip Janssens (55) uit

Lees meer »

Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof

Tijdens het bouwverlof is de Loppemstraat in Oostkamp weer open voor al het verkeer. Vanaf 6 augustus wordt de straat opnieuw voor drie weken afgesloten om de infrastructuurwerken te kunnen afronden. De nieuwe einddatum die de aannemer garandeert, is vrijdag 23 augustus.
The post Loppemstraat in Oostkamp tijdelijk open voor verkeer tijdens bouwverlof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na 21 maanden zijn Waregemstraat en Vichtseweg (eindelijk) weer open

Na 21 maanden van hard werk en heraanleg, gaat de verbinding tussen Waregem en Vichte op vrijdag 19 juli in de avond terug open voor alle verkeer. Dat betekent meteen ook dat de Vichtseweg en de Waregemstraat klaar zijn voor de toekomst met een gescheiden riolering, een nieuwe wegdek en veilige fietspaden.
The post Na 21 maanden zijn Waregemstraat

Lees meer »