Oppositie verlaat opnieuw gemeenteraad tijdens stemming

Door een overeenkomst met het OCMW van Menen zou het woonzorgcentrum een extra capaciteit van 22 bedden krijgen. Volgens de oppositie wordt het dossier er 1 maand doorgeduwd. Zowel SOMM, N-VA als Open VLD vroegen om het punt uit te stellen en pas op de raad van juni te behandelen. De meerderheid weigerde waarop de voltallige oppositie opstapte bij de stemming.

“Het is belangrijk dat we het aantal bedden kunnen uitbreiden”, stelt burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn (CD&V). “Ons woonzorgcentrum kampt met een vrij lange wachtlijst. We overlegden in het verleden zonder resultaat geregeld met naburige OCMW’s rond eventuele bedden die zij op overschot zouden hebben. Door een tijdelijke uitzonderingsmaatregel van Vlaanderen kan dat nu ook in niet naburige OCMW’s. In het kader van de uitbreiding van ons rusthuis vonden we 22 bedden bij het OCMW Menen die zij op overschot hebben.”

De oppositie was evenwel niet te spreken over de manier waarop het dossier werd aangepakt. “Doordat in 2002 geopteerd is voor maar 75 woongelegenheden terwijl het programmatiecijfer voor ’t Hof toen 90 was moeten we nu via een noodregeling een oplossing vinden”, stelt Johan Vandenbussche (SOMM). “En dat moet dan in 1 maand gebeuren, terwijl de noodregeling van Vlaanderen tot eind 2025 loopt. Verslagen van de voorbereidende vergaderingen mochten we niet inkijken. Dus is de vraag of er in ruil voor de 22 bedden andere afspraken gemaakt werden. Het vast bureau van het OCMW Menen gaf al zijn fiat, de OCMW-raad doet dat pas in juni. Dit dossier is niet volledig, dus kunnen we er niet over stemmen. We kunnen het dossier uitstellen tot juni als de OCMW-raad Menen zijn goedkeuring verleend heeft.”

“Ik heb aan de collega’s en aan het OCMW Menen mijn woord gegeven dat ik dit vanavond op de raad ter stemming zou voorleggen”, antwoordde burgemeester Beeusaert-Pattyn. “De afspraken die er met Menen gemaakt werden hebben overigens niets te maken met de 22 kamers.” Toen het punt ter stemming werd voorgelegd verliet de voltallige oppositie de raad. Alle aanwezige CD&V-raadsleden keurden het punt goed. (BCH)

The post Oppositie verlaat opnieuw gemeenteraad tijdens stemming is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wijkcomité viert 30 jaar Mariapark: “We zien dat onze activiteiten mensen blijven aantrekken”

Aansluitend aan de inhuldiging van het Hannecartbos viert het gemeentebestuur en het wijkcomité Mariapark de dertigste verjaardag van de wijk. Dat feest gaat gepaard met een drankje en twee muzikale optredens op de terreinen van Top Vakantie in de Piet Verhaertstraat.
The post Wijkcomité viert 30 jaar Mariapark: “We zien dat onze activiteiten mensen blijven aantrekken” appeared first on

Lees meer »

Tot 5 jaar cel gevorderd voor straatrace op E40 waarbij passagier (23) sterft: “Crimineel en moorddadig rijgedrag. Waanzinnige snelheden tot 200 km/u”

Hij beschikte niet over een geldig rijbewijs en was onder invloed van cannabis. En toch kroop een toen 21-jarige Britse man eind 2022 achter het stuur van een rode BMW 340i terwijl de eveneens Britse Serdar Karakus (23) naast hem lag te slapen. Wanneer hij begint te racen tegen een Porsche op de E40, gaat de BMW talloze keren over

Lees meer »

Nieuwe locatie wijnterras valt in de smaak

Tijdens de Ledegemse Batjes pakte de plaatselijke Davidsfonds-afdeling weer uit met haar wijnterras. Doordat de werken aan het Peereboomhuis gestart zijn moest de vereniging op zoek naar een nieuwe locatie om haar gesmaakte initiatief te organiseren. “Ondanks het frisse weer hebben we tijdens het Batjesweekend toch heel wat bezoekers over de vloer gehad. Op Batjeszondag
The post Nieuwe locatie

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos: “Wie hoopt dat de formatie vanaf nu snel en rimpelloos naar een akkoord leidt, verwacht te veel”

“De formatie levert geheid flinke botsingen op”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Want er dringt zich met deze formatieronde een unieke politieke opportuniteit op. En dan drijven de partijen aan de onderhandelingstafel hun prijs op. Kunnen we alsnog vlotte regeringsvormingen verwachten? En hoe ziet de toekomst van de Belgische politiek eruit?

Lees meer »