FACTCHECK. Bewegen vermindert je risico op dementie

Dr. Marleen Finoulst van gezondheidenwetenschap.be checkt met haar team wat waar en niet waar is.

 

Meer krantenkoppen in België

Van den Bergh irriteert Humphries en dat had hij beter niet gedaan: ‘Dancing Dimi’ sneuvelt na sterke eindsprint wereldkampioen

Geen tweede eindzege voor Dimitri Van den Bergh op de World Matchplay. Het parcours van de Belg eindigt in de kwartfinale tegen wereldkampioen Luke Humphries. Het ging lange tijd gelijkop, maar Van den Bergh moest uiteindelijk alsnog zijn meerdere erkennen in de dodelijk efficiënte Humphries. Het kantelpunt kwam er na een moment waarop Van den Bergh Humphries onder de huid

Lees meer »

Dit wordt Rock Herk 2024: 25.000 feestvierders voor de 40e verjaardag met taart en optredens van Goose en Brutus 

Vandaag en morgen wordt er in Herk-de-Stad volop feest gevierd met Rock Herk op de Sportterreinen Harlaz-Olmenhof. Het festival mag dit jaar 40 kaarsjes uitblazen en het belooft een groot feest te worden met optredens van onder meer BLUAI, Glints en Whispering Sons. "We gaan er een groot feestje van maken met ook een verjaardagstaart", zegt coördinator Maarten Ruelens.

Lees meer »

Raymond van het Groenewoud opent verrassend 181e editie van de Gentse Feesten

Aan de Reep heeft Raymond van het Groenewoud de 181e editie van de Gentse Feesten officieel geopend. Gent had een verrassende openingsact beloofd en kon de spanning er tot na 18.00 uur in houden. Burlesque-danseres Zoe Bizoe zaaide even verwarring met een sensuele dans. Van het Groenewoud dook pas daarna op. Voor de Gentse Feesten is hij geen onbekende. Jarenlang

Lees meer »

Dag nadat twee jongens in problemen komen, voert Oostende zwemverbod in aan populair strand: “We willen geen enkel risico nemen”

Het is voortaan verboden om te zwemmen ter hoogte van de westelijke strekdam in Oostende, een van de populaire strandzones van de stad. Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) voert een zwemverbod in amper een dag nadat twee broers van 11 en 17 jaar uit het water gered moesten worden. Een van hen verkeerde vrijdag nog altijd in kritieke toestand.

Lees meer »

Dokter Trump geeft update over herstel na moordaanslag

Een halve centimeter. Zoveel heeft het gescheeld of de kogel die het oor van Amerikaans ex-president Donald Trump raakte, had zich in zijn schedel geboord. Dat zegt Ronny Jackson Jr, die tijdens Trump’s presidentschap zijn persoonlijke dokter was, in een brief aan het Huis van Afgevaardigden. Daarin geeft hij de Amerikaanse burgers een update over de toestand van Trump, en

Lees meer »

Opnieuw leven en eenheid in de partij

Zo verdeeld als de Democratische Partij was over het aftreden van Joe Biden, zo verenigd is ze nu over de kandidatuur van Kamala Harris. Of zij van Trump kan winnen, is hoogst onzeker, maar in ieder geval brengt ze opnieuw leven en eenheid in de partij.

Lees meer »

Bitsige sfeer tijdens behandeling van zaak tussen Marc Coucke en Oostende: “Hij liet KVO met een molensteen rond de nek achter en moet nu niet klagen”

De wonden tussen Marc Coucke en z’n ‘weireldploegsje’ KV Oostende zijn bijzonder diep, zo bleek vrijdag nog maar eens in de Brugse rechtbank. Coucke probeert er via kortgeding zicht te krijgen op welke bezittingen van hem nog in het stadion van de failliete voetbalploeg staan, maar daar gaan de curator en stad Oostende niet mee akkoord. “Coucke heeft KVO met

Lees meer »

“Kan ik een dag vrij krijgen? Ik heb morgen iets te doen”: FBI reconstrueert laatste dagen van schutter Crooks

Na de aanslag op Trump hebben FBI-onderzoekers intussen honderden getuigen geïnterviewd en de handel en wandel van schutter Thomas Matthew Crooks in kaart gebracht. Aan de hand van die bevindingen en eigen onderzoek reconstrueerde ‘The Wall Street Journal’ de laatste dagen en maanden van Crooks. “Hey Tom. Is dat niet gek? Ze denken dat jij het bent.”

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Raymond trapt dag 1 af, het wordt drukker na de hitte

De Gentse Feesten zijn van start gegaan. Tien dagen lang palmt het gratis stadsfestival het centrum van Gent volledig in. Op dag 1 werd de sleutel overhandigd aan de feestenburgemeester en Raymond van het Groenewoud mocht de Feesten openen. Een overrompeling is het nog niet. Daar zit de hitte ongetwijfeld voor iets tussen. Maar gezellig is het wel. Mis niets

Lees meer »