Dertig procent van de kinderen ontvangt nu sociale toeslag bij Groeipakket

Het aantal kinderen dat recht heeft op een sociale toeslag bij het Groeipakket is gestegen tot 29,8 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits.

Meer krantenkoppen in België

DE INSIDER. Waarom Taylor Swift, Billie Eilish en Kardashians massaal volgers verliezen: “Geen kant kiezen rond Gaza brengt hen al op zwarte lijst”

Ons land stond gisteren voor de keuze: Palestina erkennen als staat of niet? Uiteindelijk deed België het “nog niet” om diplomatieke redenen. Maar politici zijn niet de enigen die kant moeten kiezen in de Gaza-oorlog. Ook celebs wordt om een uitgesproken mening gevraagd. En als ze die niet geven, komen ze op een zwarte lijst met de hashtag #blockout. Waarom

Lees meer »

Politie Brugge zet zondag extra manschappen in voor risicovolle Brugse derby

Op zondag 26 mei 2024 om 18.30 uur neemt Club Brugge het op tegen Cercle Brugge in het kader van de Champions’ Play Offs. De inzet van deze wedstrijd is voor beide partijen enorm hoog. De Brugse stadsderby wordt al enkele jaren als een risicowedstrijd bestempeld, maar nu is het sportief belang van deze wedstrijd nog groter dan voorheen. Politie

Lees meer »

KIJK – Man steelt op klaarlichte dag verlichting bij swingersclub Pourquoi Pas, uitbater deelt beelden op sociale media: “We zijn het beu”

Vorige week kreeg de Harelbeekse swingersclub Pourquoi Pas te maken met een wel erg bizarre diefstal. Een fietser hield er halt aan het grote spandoek en stal op klaarlichte dag de verlichting. De uitbaters plaatsten de beelden op sociale media, met een duidelijke boodschap. “We zijn het beu, geniet van je nieuwe faam!”
The post KIJK – Man steelt

Lees meer »

Op links valt niks te winnen

19:35 Door zich nadrukkelijker linkser te profileren dan Vooruit hopen Groen en de PVDA te verrassen bij de verkiezingen. Maar Groen mag al blij zijn als het in het parlement blijft, en zolang de PVDA zijn …

Lees meer »

David Vandyck scoort als enige Belgische artiest opnieuw de Nederlandse NPO5-playlist met ‘Kijk Naar Mij’

Niet alleen in Vlaanderen, ook in Nederland wordt er enthousiast gereageerd op ‘Kijk Naar Mij’, de gloednieuwe single van David Vandyck uit Zedelgem. Afgelopen maandag werd die meteen opgenomen in A-rotatie bij de Nederlandse openbare omroep NPO5.
The post David Vandyck scoort als enige Belgische artiest opnieuw de Nederlandse NPO5-playlist met ‘Kijk Naar Mij’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse president Macron bezoekt Nieuw-Caledonië en roept op tot vrede na “absoluut ongeziene opstandbeweging”

De Franse president Emmanuel Macron is op bezoek in het overzees gebied Nieuw-Caledonië, ten noordoosten van Australië. Macron roept op tot vrede en dialoog, na de bloedige rellen van vorige week. "Niemand had dit zien aankomen, zò georganiseerd en zò gewelddadig", aldus Macron. Tegelijkertijd belooft hij dat de ongeveer 3.000 veiligheidstroepen die zijn ingezet, zullen blijven "zelfs tijdens de Olympische

Lees meer »