LIVEBLOG GIRO (VTM EN VTM GO). Renners bezig aan eerste passage over Monte Grappa, zet Pogacar kroon op het werk in laatste bergrit?

De Giro zit er bijna op. Vandaag staat de laatste bergrit op het menu, maar ‘t is er wel één die er mag zijn. In de tweede koershelft moeten de renners twee keer de Monte Grappa over. Pakt roze trui Tadej Pogacar nog een laatste keer uit? Volg de etappe op de voet in onderstaande liveblog of kijk LIVE op VTM en VTM GO! 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen zevende jaar Maricolen stellen pop-upwinkel voor: “Rode cijfers vermijden”

Voor de laatstejaars van het secundair onderwijs zijn de zwaarste weken van het schooljaar aangebroken. Voor de leerlingen van het zevende jaar Modespecialisatie en Trendstudie van het Technisch Instituut Heilige Familie (Maricolen) is de examenperiode extra stresserend want deze week worden hun creatieve werken tentoongesteld en verkocht in een pop-upwinkel in de Academiestraat.
The post Leerlingen zevende jaar Maricolen

Lees meer »

Ocular valt in prijzen op EUNIS AV Awards in Athene

Technologiebedrijf Ocular uit Zwevezele wint een internationale prijs op de EUNIS AV Awards in Athene. Het bouwde voor HZ University of Applied Sciences een interactief experience center en dat werd bekroond met goud in de categorie ‘AV enabled lab/maker/specialist educational space’ en met de award ‘Best Overall AV-enabled Education Space’.
The post Ocular valt in prijzen op EUNIS AV

Lees meer »

LIVEBLOG RONDE VAN ZWITSERLAND. Nog geen kopgroep, hoe komen Uijtdebroeks, Nys en Van Gils voor de dag in eerste bergrit?

In de Ronde van Zwitserland staat vandaag de eerste bergrit op het programma. De renners leggen 171 kilometer af tussen Rüschlikon en de Gotthardpass. Naast de slotklim van acht kilometer aan bijna zeven procent moet het peloton onderweg nog twee beklimmingen verteren, een van derde en een van tweede categorie. Op deze pagina zit u op de goeie plek om

Lees meer »

Jeugdhuis Kontrabas vindt mogelijk tijdelijk onderdak… onder voetbaltribune: “Dringend nood aan nieuwe locatie”

Enigo Vandendriessche en Kacem Mommerency van Vooruit stellen voor om jeugdhuis Kontrabas in Ingelmunster, dat sinds eind maart zonder lokaal zit, tijdelijk onderdak te bieden in een lokaal onder de voetbaltribune. Het voorstel wordt op 18 juni besproken in de gemeenteraad.
The post Jeugdhuis Kontrabas vindt mogelijk tijdelijk onderdak… onder voetbaltribune: “Dringend nood aan nieuwe locatie” appeared first on

Lees meer »

Kusthoreca heeft extra jobstudenten nodig: “Nog 200 vacatures”

De horeca aan de kust hoopt nog extra jobstudenten te vinden voor deze zomer. In alle steden en gemeenten aan de kust staan nog zo’n 200 vacatures open bij de VDAB. Dat valt op zich nog goed mee in vergelijking met de voorbije jaren, maar uitbaters vrezen dat ze op de piekmomenten in de zomer volk tekort zullen hebben.

Lees meer »

Armani-jasje van 12.000 euro is lang niet het duurste stuk: zoveel geeft koningin Mathilde écht uit aan kleding

Koningin Mathilde (51) weet wat mooi is en wat goed zit. Tijdens het laureatenconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd verscheen ze in een nieuw jasje van Armani. Niet het motief trok de aandacht, maar wel het prijskaartje van 12.000 euro. Een eenmalige uitspatting, of heeft Mathilde nog veel duurdere creaties in haar collectie? “In 2023 kocht de koningin voor 51.607 euro

Lees meer »

Eerst de oorverdovende knal, dan de wanhoop op het puin in Hoboken: “Haar getier ging door merg en been”

Gisterochtend, 6.23 uur. De Antwerpse brandweer krijgt plots een stroom aan meldingen binnen. Bewoners hebben een enorme knal gehoord in de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken. Twee uur later vinden de hulpdiensten Mohamed (44) onder het puin, het eerste dodelijke slachtoffer. Om 20 uur nog meer slecht nieuws: ook de 10-jarige Houda heeft de explosie niet overleefd. Wij maken de reconstructie van

Lees meer »