Met drones wapens van dode Russen stelen: zo gaan de Oekraïense ‘Peaky Blinders’ te werk

Sinds het Russische offensief ligt de Oekraïense stad Charkov vrijwel dagelijks onder vuur.

Maar het plan om de stad in enkele dagen in te nemen, gaat langzamer dan de Russen hadden gehoopt. Dat mede dankzij de Oekraïense ‘Peaky Blinders’, een groep vrijwilligers die eigenhandig Russische aanvallen blijft afslaan met drones.

 

Meer krantenkoppen in België

Twintiger steekt stacaravan in Slijpe in brand ‘om schoonouders te helpen’: parket eist achttien maanden cel

Een 27-jarige man uit ’s Gravenbrakel riskeert voor de Brugse rechtbank achttien maanden cel, deels met uitstel, nadat hij de stacaravan van zijn schoonouders in brand stak in Slijpe. Het motief van Benjamin S. was opmerkelijk.
The post Twintiger steekt stacaravan in Slijpe in brand ‘om schoonouders te helpen’: parket eist achttien maanden cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Centrumvernieuwing in Kuurne weer een stapje dichter bij eindafwerking

Deze week is een belangrijke mijlpaal bereikt in de werkzaamheden van de Kuurnse centrumvernieuwing. De allerlaatste rioleringsbuizen werden succesvol geplaatst op het kruispunt van de Kon. Leopold III-straat en de Twaalfde-Liniestraat.
The post Centrumvernieuwing in Kuurne weer een stapje dichter bij eindafwerking appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij maakt het ingewikkelder dan nodig”: Degryse ziet Tedesco “geen punten scoren”, maar twijfelt niet aan zege tegen Roemenië

Geen geslaagde eerste échte test voor Domenico Tedesco op het EK. De Rode Duivels gingen pijnlijk onderuit tegen Slovakije met 0-1. “Hij heeft het ingewikkelder gemaakt dan nodig”, oordeelt analist Marc Degryse. “Dit verlies zal een mentale test vormen voor deze nieuwe groep en staf, maar tegen Roemenië zullen de Belgen wel gewoon winnen.”

Lees meer »

Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar

De Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar en dat werd, op een bijzondere manier, gevierd. De verjaardag werd gekoppeld aan een stoet, die tot aan de sluizen trok, om er aan te sluiten bij de herdenkingsplechtigheden.
The post Vriendenkring Paracommando Menen bestaat 30 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bolwerk Tuin is sinds kort toegankelijk via jaagpad langs kanaal Bossuit-Kortrijk

Bolwerk is een culturele vrijhaven in Kortrijk. Op de site wordt een atypische publieksplek gecombineerd met een artistiek maakatelier. De Bolwerk Tuin grenst aan het jaagpad langs het kanaal Bossuit-Kortrijk. Via een nieuwe poort is de tuin makkelijk toegankelijk vanaf het jaagpad als groen rustpunt tijdens een wandel- of fietstocht.
The post Bolwerk Tuin is sinds kort toegankelijk via

Lees meer »

Tijdelijk iets beter weer, maar nieuwe neerslagzone nadert

Na de hevige regen van gisteren, lijkt het vandaag toch iets beter week. Eerst zijn er nog vrij veel wolken in veel regio’s, mogelijk valt er hier en daar wat lichte regen. Later krijgen we opklaringen met droog weer. De temperaturen liggen tussen 16 en 21 graden, meldt het KMI. Volgende week lijkt zelfs goed weer in het vooruitzicht.

Lees meer »

Ruim 9.000 mensen rond 3M in Zwijndrecht hebben bloed laten testen op PFAS: “Grootste onderzoek naar PFAS in het bloed wereldwijd”

Meer dan 9.000 mensen die in een straal van 5 kilometer rond het 3M in Zwijndrecht wonen, hebben hun bloed laten testen op PFAS. Het onderzoek kwam er nadat er in de ruime omgeving rond het chemiebedrijf een grote PFAS-vervuiling werd vastgesteld. "Het gaat om het grootste PFAS-onderzoek in het bloed wereldwijd", zegt het Departement Zorg. De resultaten worden ten

Lees meer »

Maarten Breckx en Jarno Bertho vullen de HLN EK PRONO in: ontdek hun voorspellingen, doe zélf mee en maak kans op geweldige prijzen!

Het EK voetbal staat voor de deur, en dus ook onze HLN EK PRONO! Voorspel de uitslagen van alle wedstrijden, beantwoord de schiftingsvragen en maak zo kans op fantastische prijzen – waaronder tickets voor de matchen van de Rode Duivels. VTM NIEUWS-voetbaljournalisten Maarten Breckx en Jarno Bertho geven alvast het goeie voorbeeld. Ontdek hun voorspellingen hieronder en doe vooral zélf

Lees meer »