PZ Vlas neemt twee voertuigen in beslag wegens gevaarlijk en roekeloos rijgedrag door de jonge bestuurders

Op zaterdagnamiddag 25 mei voerde de PZ Vlas verkeerspolitie een controleactie uit tegen gevaarlijk en asociaal rijgedrag in het centrum van Kortrijk.

De controles gebeurden door rondrijdende motards op zowel striping moto’s als op de anonieme moto.

Vijf bestuurders werden geverbaliseerd omdat ze hun voertuig hinderlijk parkeerden, twee autobestuurders reden zonder veiligheidsgordel, een autobestuurder en een bromfietser werden betrapt op het bewust negeren van het inrijverbod in een éénrichtingsstraat. Een andere autobestuurder vervoerde zijn baby zonder veiligheidszitje, het kindje stond vooraan in zijn maxi cosi aan het voeteinde van de passagiersstoel.

Twee Duitse voertuigen, die gehuurd waren voor een trouwfeest, werden bestuurlijk in beslag genomen wegens gevaarlijk en roekeloos rijgedrag door de jonge bestuurders. Een van de bestuurders reed met een voorlopig rijbewijs en had een passagier mee, wat niet toegelaten is. Bovendien waren de banden van zijn auto versleten. Ook de andere bestuurder was nog onervaren aangezien hij nog maar 14 maanden zijn rijbewijs had. Beide bestuurders zullen zich mogen verantwoorden op de rechtbank.

The post PZ Vlas neemt twee voertuigen in beslag wegens gevaarlijk en roekeloos rijgedrag door de jonge bestuurders is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Goud voor Luc en Marleen uit Kachtem

In de Sint-Vincentiusschool vond het gouden huwelijksjubileum plaats van Luc Carrette (73) en Marleen Demeulenaere (69) uit de Kerkestukstraat. Luc is afkomstig van Rumbeke en Marleen van Ardooie, ze trouwden op 6 juli 1974 in Izegem.
The post Goud voor Luc en Marleen uit Kachtem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Justin Timberlake heeft niet gereden onder invloed, zegt zijn advocaat

De Amerikaanse popster Justin Timberlake reed niet onder invloed van alcohol toen hij in juni opgepakt werd. Dat heeft zijn advocaat, Edward Burke, vrijdag verklaard. Volgens Burke beging de politie “een aantal zeer grote vergissingen”. “Justin had niet gedronken en had niet opgepakt moeten worden in de nacht van 17 op 18 juni”, klinkt het. Nochtans had Timberlake de feiten

Lees meer »

Nieuwe bodycambeelden tonen hoe Trump-schutter dood op dak wordt aangetroffen

De 20-jarige Thomas Crooks was op 13 juli verantwoordelijk voor de mislukte aanslag op Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania. De man werd vlak na zijn poging doodgeschoten door de Secret Service. Pas vrijgegeven bodycambeelden, gemaakt door de politie van Butler County, tonen hoe de veiligheidsdiensten proberen uitzoeken wat er precies gebeurd is, terwijl ze naast het lichaam van

Lees meer »