PZ Vlas neemt twee voertuigen in beslag wegens gevaarlijk en roekeloos rijgedrag door de jonge bestuurders

Op zaterdagnamiddag 25 mei voerde de PZ Vlas verkeerspolitie een controleactie uit tegen gevaarlijk en asociaal rijgedrag in het centrum van Kortrijk.

De controles gebeurden door rondrijdende motards op zowel striping moto’s als op de anonieme moto.

Vijf bestuurders werden geverbaliseerd omdat ze hun voertuig hinderlijk parkeerden, twee autobestuurders reden zonder veiligheidsgordel, een autobestuurder en een bromfietser werden betrapt op het bewust negeren van het inrijverbod in een éénrichtingsstraat. Een andere autobestuurder vervoerde zijn baby zonder veiligheidszitje, het kindje stond vooraan in zijn maxi cosi aan het voeteinde van de passagiersstoel.

Twee Duitse voertuigen, die gehuurd waren voor een trouwfeest, werden bestuurlijk in beslag genomen wegens gevaarlijk en roekeloos rijgedrag door de jonge bestuurders. Een van de bestuurders reed met een voorlopig rijbewijs en had een passagier mee, wat niet toegelaten is. Bovendien waren de banden van zijn auto versleten. Ook de andere bestuurder was nog onervaren aangezien hij nog maar 14 maanden zijn rijbewijs had. Beide bestuurders zullen zich mogen verantwoorden op de rechtbank.

The post PZ Vlas neemt twee voertuigen in beslag wegens gevaarlijk en roekeloos rijgedrag door de jonge bestuurders is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jente Pironet van Portland heeft posttraumatische stress na kankerbehandeling: “Ik moest elke dag vechten voor het leven”

Jente Pironet (32), de frontman van Portland, kampt met posttraumatische stress als gevolg van zijn intensieve behandeling tegen kanker. Dat onthult hij in de VRT-podcast ‘Last Goodbye’. “Ik heb elke nacht zware nachtmerries, veel angst, veel trillingen,” zegt de zanger. Pironet maakte vorig jaar bekend dat hij getroffen was door hersenkanker en een chemokuur onderging die veel van zijn gezondheid

Lees meer »

Vrijwillige bloedgevers gehuldigd voor hun inzet

De leden van de vriendenkring van de vrijwillige bloedgevers werden ontvangen op het gemeentehuis voor de huldiging van een aantal van hen. Niels De Brabandere, Nick Deruyck, Els Dewitte, Christiaan Meeuws, Marc Neirynck en Adam Wojcik kregen een oorkonde voor 25 bloedgiften. Sabine De Witte, Franky D’Haene, Andrea Holvoet en Luc Van Robays gaven 50
The post Vrijwillige bloedgevers

Lees meer »

Georges-Louis Bouchez (MR), grote winnaar in Wallonië: “Op enkele weken kan de federale regering gevormd zijn”

Volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, die zich zondagavond tot grote overwinnaar kroonde in Wallonië, kan ons land snel een federale regering hebben. In dit eerste interview met HLN zegt hij dat het in enkele weken beklonken kan zijn. Maar hoever wil hij meegaan in de onderhandelingen over een staatshervorming? “De kiezer heeft al voor de mooiste staatshervorming gezorgd.”

Lees meer »

Carpoolparking in Oelegem breidt fors uit: “Bosjes waar vaak overlast is verdwijnen ten voordele van extra parkeerplaatsen”

De carpoolparking aan de op- en afrit van de E34 in Oelegem wordt dit najaar een stuk groter. Daarvoor heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) een vergunning verleend aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Heel wat struiken moeten plaatsmaken voor de grotere park-and-ride. "Al is dat geen slechte zaak, want er is veel overlast in die bosjes",

Lees meer »

Elias al drie maanden tevergeefs op zoek naar tandarts aan de kust: “Hij kan ’s nachts bijna niet slapen door de pijn”

Aicha Geryl, een 34-jarige vrouw uit Nieuwpoort, is radeloos. Haar man, Ilyas Marito, lijdt al drie maanden aan ondraaglijke tandpijn. “Het is reeds twee maanden dat ik overal aan het bellen ben, tot in Roeselare en Ieper,” vertelt Aicha. “Mijn man zit al drie maanden met pijn in zijn tanden. Er is een tand die dringend moet getrokken worden, maar

Lees meer »

Coastrun is slotmanche Loopcriterium van de Kust

Op vrijdag 23 augustus sluit de Coastrun het Loopcriterium van de Kust af. De Middelkerkse loopwedstrijd combineert een kidsrun, een 6 km- en een 10 km-loop. De 10 km telt dus mee voor het Loopcriterium van de kust. Het parcours, met start en finish aan de Calidris, is uitdagend maar erg mooi. Vanaf nu kun je je inschrijven.
The

Lees meer »

Olivier Smekens bereidt tiende Ironman voor

Olivier Smekens zwemt, fietst en loopt in augustus in Kalmar in Zweden zijn tiende officiële Ironman. De voorbije twaalf jaar had hij weinig dagen waarin hij niet trainde. “Ik ben gelukkig nooit geblesseerd. Het is vooral die consistentie. Altijd trainen. Niet extreem. Dat is nu zowat de rode draad in mijn sportcarrière.”
The post Olivier Smekens bereidt tiende Ironman

Lees meer »