Verkeersactie tegen gevaarlijk rijgedrag in Kortrijk: “Bron van heel wat ergernis en ongenoegen bij andere weggebruikers”

Op zaterdagnamiddag 25 mei voerde de verkeerspolitie van PZ Vlas een controleactie uit tegen gevaarlijk en asociaal rijgedrag in het centrum van Kortrijk.

De controles gebeurden door rondrijdende motards op zowel striping moto’s als op de anonieme moto. In totaal werden vijf bestuurders geverbaliseerd omdat ze hun voertuig hinderlijk parkeerden, twee autobestuurders reden zonder veiligheidsgordel, één autobestuurder en één bromfietser werden betrapt op het bewust negeren van het inrijverbod in een éénrichtingsstraat, een andere autobestuurder vervoerde zijn baby zonder veiligheidszitje en twee Duitse huurvoertuigen, AUDI’s Q3 RS die gehuurd waren voor een trouwfeest, werden bestuurlijk in beslag genomen wegens gevaarlijk en roekeloos rijgedrag door de jonge bestuurders. Beide voertuigen werden in de speciaal voorziene kooi voor dergelijke voertuigen geplaatst. Een van de bestuurders reed met een voorlopig rijbewijs en had een passagier mee, wat niet toegelaten is. Bovendien waren de banden van zijn auto versleten. Ook de andere bestuurder was nog onervaren aangezien hij nog maar veertien maanden zijn rijbewijs had. Beide bestuurders zullen zich mogen verantwoorden op de rechtbank.

© Archiefbeeld

“Gevaarlijk rijgedrag is de bron van heel wat ergernis en ongenoegen bij andere weggebruikers, die door het gedrag van anderen hun eigen verkeersveiligheid in het gedrang zien komen. Er werden opnieuw de nodige overtredingen vastgesteld. Dergelijke controles worden dus zeker herhaald”, aldus Thomas Detavernier van politiezone Vlas.

The post Verkeersactie tegen gevaarlijk rijgedrag in Kortrijk: “Bron van heel wat ergernis en ongenoegen bij andere weggebruikers” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Peter onderzocht vliegtuigramp met 298 slachtoffers én leverde cruciaal bewijs: “Dit staat voor altijd in mijn geheugen gegrift”

Tien jaar geleden, op 17 juli 2014, werd vlucht MH17 van Malaysian Airlines boven Oekraïne neergeschoten. Het vliegtuig dat vanuit Amsterdam op weg was naar Maleisïe, had 298 mensen aan boord, waaronder heel wat Nederlanders. Onderzoeker Peter Zoon moest in het vliegtuigwrak en op de lichamen van slachtoffers op zoek naar aanwijzingen voor de oorzaak van de ramp. Hij blikt

Lees meer »

“De rookontwikkeling was enorm”: Dino (62) breekt deur open om buurvrouw (82) te redden uit brand in Wervik

Paniek dinsdagavond in centrum Wervik: toen brand werd opgemerkt, verlieten mensen in allerijl hun rijhuis, behalve de 82-jarige vrouw uit wiens woning de rook kwam. Buurman Dino Malfait (62) twijfelde niet en forceerde de deur. “We mogen van geluk spreken dat we thuis waren”, klinkt het. Intussen liet het parket weten dat de vrouw buiten levensgevaar is.
The post

Lees meer »

Nieuw Unesco-werelderfgoed: een vroegchristelijk klooster in Gaza en de Markiezeneilanden, bekend van Jacques Brel

De archeologische resten van het klooster van Sint-Hilarion-Tell Umm Amer in de Gazastrook (4e eeuw) zijn ingeschreven op de Unesco-lijst van werelderfgoed. Dat gebeurde met een spoedprocedure, op initiatief van ons land. Ook nieuw op de lijst van werelderfgoed: de Markiezeneilanden in de Stille Zuidzee, waar zanger Jacques Brel en schilder Paul Gauguin begraven liggen.

Lees meer »

Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in voor pleegkinderen: “Veilige en ondersteunende omgeving bieden”

Poperinge wil zich als pleegzorgstad engageren om pleegkinderen meer te betrekken bij buitenschoolse activiteiten. De stad stelde samen met verschillende lokale jeugdbewegingen een charter op, om te tonen dat elk kind welkom is, ook als het maar een korte periode aanwezig is. De Hoppestad is de eerste stad die dit engagement aangaat.
The post Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in

Lees meer »

Dodental Israëlische luchtaanval op havenstad in Jemen opgelopen tot 6, ook munitiedepots in Libanon getroffen

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten van de Houthi-rebellen in de havenstad Hodeida, in Jemen. Daarbij zijn volgens de Houthi’s zeker 6 doden en 83 gewonden gevallen. De aanval is een reactie op de droneaanval op Tel Aviv van vrijdag, zegt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Ook 3 munitiedepots van Hezbollah in het zuiden van

Lees meer »