Verkeersactie tegen gevaarlijk rijgedrag in Kortrijk: “Bron van heel wat ergernis en ongenoegen bij andere weggebruikers”

Op zaterdagnamiddag 25 mei voerde de verkeerspolitie van PZ Vlas een controleactie uit tegen gevaarlijk en asociaal rijgedrag in het centrum van Kortrijk.

De controles gebeurden door rondrijdende motards op zowel striping moto’s als op de anonieme moto. In totaal werden vijf bestuurders geverbaliseerd omdat ze hun voertuig hinderlijk parkeerden, twee autobestuurders reden zonder veiligheidsgordel, één autobestuurder en één bromfietser werden betrapt op het bewust negeren van het inrijverbod in een éénrichtingsstraat, een andere autobestuurder vervoerde zijn baby zonder veiligheidszitje en twee Duitse huurvoertuigen, AUDI’s Q3 RS die gehuurd waren voor een trouwfeest, werden bestuurlijk in beslag genomen wegens gevaarlijk en roekeloos rijgedrag door de jonge bestuurders. Beide voertuigen werden in de speciaal voorziene kooi voor dergelijke voertuigen geplaatst. Een van de bestuurders reed met een voorlopig rijbewijs en had een passagier mee, wat niet toegelaten is. Bovendien waren de banden van zijn auto versleten. Ook de andere bestuurder was nog onervaren aangezien hij nog maar veertien maanden zijn rijbewijs had. Beide bestuurders zullen zich mogen verantwoorden op de rechtbank.

© Archiefbeeld

“Gevaarlijk rijgedrag is de bron van heel wat ergernis en ongenoegen bij andere weggebruikers, die door het gedrag van anderen hun eigen verkeersveiligheid in het gedrang zien komen. Er werden opnieuw de nodige overtredingen vastgesteld. Dergelijke controles worden dus zeker herhaald”, aldus Thomas Detavernier van politiezone Vlas.

The post Verkeersactie tegen gevaarlijk rijgedrag in Kortrijk: “Bron van heel wat ergernis en ongenoegen bij andere weggebruikers” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oh Lalala Speelkaravaan strijkt neer in Brugge

Deze zomer kunnen kinderen en hun ouders genieten van de nomadische Oh Lalala Speelkaravaan van de Brugse vzw De Driehoek. De karavaan zal halt houden in diverse buurten in en rond Brugge en voorziet ook hapjes en drankjes. “De Speelkaravaan bestaat uit vier unieke speelkarren, elk met een eigen verhaal. De karren nodigen kinderen en
The post Oh Lalala

Lees meer »

“Ik ga verkleed als een pak friet naar Keulen”: BV’s juichen mee voor Rode Duivels, en sommigen gaan héél ver

Ondanks de teleurstellende nederlaag van afgelopen maandag, laat bekend Vlaanderen hun steun voor de Rode Duivels niet wankelen. Ze supporteren morgen opnieuw massaal mee tijdens de EK-match tegen Roemenië. Vanuit de zetel, in de auto of ter plaatse in gastland Duitsland. Onder meer Kathleen Aerts, Gunther Levi en Andy Peelman vertellen ons over hun voorspellingen en hoe ver ze gaan

Lees meer »

Liefkenshoektunnel tijdlang volledig afgesloten door zwaar ongeval met vrachtwagens: opnieuw één rijstrook vrijgegeven in beide richtingen

Een zwaar ongeval met vrachtwagens in de Liefkenshoektunnel veroorzaakt vrijdag heel wat verkeershinder in en rond Antwerpen. De tunnel was een tijdlang volledig afgesloten. Wie zich in de tunnel bevond, moest omkeren en werd onder politiebegeleiding naar de uitgang gebracht. Rond 15 uur werd in beide richtingen opnieuw één rijstrook vrijgegeven.

Lees meer »

Met slechts één document stelen dieven voor 600.000 euro aan nieuwe auto’s in Antwerpse haven: “Het ergste is: dat papier was in orde”

Dieven hebben veertien splinternieuwe Smart-wagens gestolen in de haven van Antwerpen. Met een wellicht gestolen document kwamen ze twee trailers — gevuld met auto’s ter waarde van 600.000 euro — gewoon ophalen en reden ze er de haven mee buiten. Zeven auto’s werden in Deurne teruggevonden. Zeven andere geraakten tot in Spanje. Daar stonden ze klaar om naar Marokko verscheept

Lees meer »

Nieuwe details bekend uit medische audit ZNA Cadix: artsen startten mogelijk foutief kankerbehandeling op

Er is nieuwe informatie opgedoken uit de medische audit van de dienst radiologie van ZNA Cadix in Antwerpen. Daaruit zou nogmaals blijken dat er zware medische fouten werden gemaakt. Dat berichten de kranten van ‘Mediahuis’. Zo vertellen bronnen dat het ziekenhuis bij minstens één patiënt een kankerbehandeling opstartte, zonder dat de patiënt kanker had. “Bij de vaststelling en opvolging van

Lees meer »

Michel (55) over jongeren die zich misdragen met lichaam van zijn overleden zoon Maxim (16): “Zelfs na zijn dood laten ze hem niet met rust”

“Ik heb nog zelf zijn handen weer mooi over elkaar gelegd. Die hadden ze gewoon uit elkaar getrokken.” Michel (55) getuigt aangeslagen over het wangedrag van verschillende jongeren in de aula waar zijn 16-jarige zoon lag opgebaard. Ze trokken onder andere twee ringen van de hand van Maxim en hieven zijn lichaam op. Ze speelden muziek, dansten en plaatsten een

Lees meer »

Lipcas opent gloednieuwe gebouw, anderhalf jaar nadat brand de pannenkoekenfabriek in de as legde: “Klaar voor de toekomst”

Lipcas is terug van weggeweest. Ongeveer anderhalf jaar nadat een felle brand de pannenkoekenfabriek in Zwevezele in de as legde, opende het bedrijf zaterdag officieel een gloednieuwe vestiging op de Hille. Zaakvoerder Ruben Casteleyn (35) ziet de toekomst hoopvol tegemoet. “De brand was een zware klap voor ons, maar we werken hier nu professioneler en efficiënter dan ooit tevoren. En

Lees meer »

Liveblog Graspop: zon schijnt op derde festivaldag, noodplan is afgeblazen

De derde festivaldag van Graspop Metal Meeting 2024 verloopt zonnig. Een welgekomen afwisseling na 2 natte dagen. Het noodplan, dat gisteren van kracht was omdat delen van de campings onder water gelopen waren, is weer afgeblazen. Op het programma vandaag: Limp Bizkit, Bring Me The Horizon en de Rode Duivels. De festivaluitzending van Studio Brussel is vanaf 16 uur live

Lees meer »

Buien en onweer komen opnieuw opzetten

Het wordt donderdag bewolkt met vooral boven de oostelijke landshelft soms buien, die geleidelijk onweerachtig worden vanuit het zuidoosten. In het westen van het land is het droger. De maxima liggen tussen 18 en 23 graden, voorspelt het KMI.

Lees meer »