Franse president Macron bezoekt Nieuw-Caledonië en roept op tot vrede na “absoluut ongeziene opstandbeweging”

De Franse president Emmanuel Macron is op bezoek in het overzees gebied Nieuw-Caledonië, ten noordoosten van Australië. Macron roept op tot vrede en dialoog, na de bloedige rellen van vorige week. "Niemand had dit zien aankomen, zò georganiseerd en zò gewelddadig", aldus Macron. Tegelijkertijd belooft hij dat de ongeveer 3.000 veiligheidstroepen die zijn ingezet, zullen blijven "zelfs tijdens de Olympische Spelen" als dat nodig is. 

Meer krantenkoppen in België

Kieskring West-Vlaanderen: wie zijn de stemmenkampioenen?

CD&V-boegbeeld Hilde Crevits blijft de stemmenkampioen in West-Vlaanderen, met 77.533 voorkeurstemmen voor het Vlaams Parlement. Maar dat zijn er een pak minder dan de 130.912 van 5 jaar geleden. Voor het federaal Parlement haalt Vooruitvoorzitter Melissa Depraetere de meeste voorkeurstemmen: net geen 64.000.

Lees meer »

Geslaagd verbindingsmoment van Ginger House en Co in Kuurne lokt honderdtal bezoekers

Op zaterdag 15 juni vond in de onmiddellijke omgeving van het jeugdcentrum het eerste verbindingsmoment plaats, georganiseerd door Ginger House en Co. De initiatiefnemers van dit netwerkmoment waren de zussen Asma Diwan Ali, Rukhsana Zubair en Razwana Zubair, allen geboren in Pakistan maar al vele jaren woonachtig in Kuurne en Bredene. Hun doel was om een prachtige namiddag vol verbinding

Lees meer »

Federale politie doet inval in gemeentehuis tijdens schepencollege én bij politie: “Gsm’s van burgemeester en korpschef in beslag genomen”

Speurders van de federale gerechtelijke politie (FGP) zijn maandag in de voormiddag binnengevallen in het gemeentehuis van De Panne, tijdens het schepencollege. Tegelijk vielen ze ook binnen in het politiecommissariaat van zone Westkust. Ze namen daarbij de GSM, telefoon en computer mee van burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-B). en korpschef Nicholas Paelinck. Waarom ze dat deden, weet de burgemeester nog

Lees meer »

Vlaamse financiële steun om Huizen van het Kind in de Westhoek te versterken

De verschillende Huizen van het Kind uit de eerstelijnszone Westhoek, gaan in de toekomst veel intensiever samenwerken. Ze werden door de Vlaamse Regering als pilootproject geselecteerd en kunnen zo in de komende twee jaar op maar liefst 450.000 euro rekenen. “Samenwerking zit ons, Westhoekinwoners, in het bloed. Dat hebben we al vaker bewezen”, zegt een tevreden Loes Vandromme, Vlaams Parlementslid

Lees meer »

Exitpoll: “PTB-PVDA grootste in Wallonië”

Als twee honden – in dit geval PS en MR – vechten om een been, loopt een derde ermee heen. Dat lijkt op dit moment te gebeuren in Wallonië. Volgens een exitpoll van RTL Info en de ULB bij 6.000 kiezers zou de PTB-PVDA fors succes boeken.

Lees meer »

Vleesverbruik zakt onder 80 kilogram per Belg

Het vleesverbruik in België is in 2023 onder de 80 kilogram per inwoner gedaald. Varkensvlees vertegenwoordigde voor het eerst in jaren minder dan de helft van het verbruik. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »