Geslaagd verbindingsmoment van Ginger House en Co in Kuurne lokt honderdtal bezoekers

Op zaterdag 15 juni vond in de onmiddellijke omgeving van het jeugdcentrum het eerste verbindingsmoment plaats, georganiseerd door Ginger House en Co. De initiatiefnemers van dit netwerkmoment waren de zussen Asma Diwan Ali, Rukhsana Zubair en Razwana Zubair, allen geboren in Pakistan maar al vele jaren woonachtig in Kuurne en Bredene. Hun doel was om een prachtige namiddag vol verbinding en interactie aan te bieden, en in dat opzet zijn ze zeker geslaagd.

De aanwezigen genoten van gratis koffie, thee en taart, terwijl een positieve en ontspannen sfeer voelbaar was in de directe omgeving. “Het centrale doel van deze bijeenkomst was om contact en verbinding te zoeken en samen de verbindingskaart in te vullen”, vertelt Asma Diwan Ali. Het eerste verbindingsmoment van Ginger House en Co. in Kuurne kon rekenen op zo’n honderd nieuwsgierige bezoekers.

Herhalen

Het is de bedoeling om dit initiatief vanaf nu regelmatig te herhalen. Het eerste verbindingsmoment vond plaats in de directe omgeving van het jeugdcentrum, maar zal in de toekomst worden georganiseerd op Hoeve Vandewalle. (BRU)

The post Geslaagd verbindingsmoment van Ginger House en Co in Kuurne lokt honderdtal bezoekers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

? Bondscoach Sven Vanthourenhout is overtuigd: “Remco en Wout zullen er staan op de Olympische Spelen”

De derde ritzege van Jasper Philipsen in deze Tour is binnen. “Drie volle lengten. Van sprekend gemak gesproken.” In onze podcast ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ blikken Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck terug op de laatste sprintetappe. Met bondscoach Sven Vanthourenhout wordt al vooruitgeblikt richting de Olympische Spelen. “Het mentale aspect wordt héél belangrijk.” Luister hierboven naar een nieuwe

Lees meer »

Delfine Persoon bokst uiteindelijk op 27 september in Amerika tegen Alycia Baumgardner

Delfine Persoon uit Gits krijgt nu toch haar wereldtitelkamp tegen de Amerikaanse Alycia Baumgardner. Die zal plaatsgrijpen in het Amerikaanse Fayetteville (North Carolina) op 26 september. Of het enkel om de WBC-titel bij de supervedergewichten gaat of om de wereldtitels bij 5 binden, is nog niet duidelijk.
The post Delfine Persoon bokst uiteindelijk op 27 september in Amerika tegen

Lees meer »

Vippakket voor wie op uitverkoren film stemt

Sombere zomer of niet, het stadsbestuur verspreidde op 11 juli, het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, in totaal duizend busjes zonnecrème in de stadskern en op de wijken. Die mochten zomaar mee naar huis genomen worden.
The post Vippakket voor wie op uitverkoren film stemt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laerke Expeels na EK-zilver: “Beste afvalling ooit”

Uiteenlopende emoties bij tweedejaarsjuniore Laerke Expeels (18) na de Europese pistekampioenschappen in het Duitse Cottbus. In de afvalling haalde ze knap zilver, maar in de ploegkoers kwam ze ten val.
The post Laerke Expeels na EK-zilver: “Beste afvalling ooit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Racisme, wraak en geweld: het onwaarschijnlijke verhaal van Richard Williams, die 2 dochters wilde “om er tenniskampioenen van te maken”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »

WEERBERICHT. Zonnig aan de kust, elders verdwijnen wolken pas tegen de avond

Lage wolken maken woensdag stilaan plaats voor opklaringen, afgewisseld met soms vrij veel stapelwolken. Aan de kust wordt het heel de dag zonnig, maar in veel streken wordt het wachten tot het einde van de dag vooraleer het lichtbewolkt tot helder wordt. Het blijft grotendeels droog, op een buitje na. De maxima schommelen tussen 19 of 20 graden aan zee

Lees meer »

Consument vindt Belgische producten vaak lekkerst, maar ook duurst

Belgische chocolade, een smaakvolle tomaat of lekkere lokale ham. We grijpen graag naar Belgische voeding, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Vaak vinden we die beter én smakelijker. Maar ook duurder. “Op het einde van de rit is het prijskaartje nog altijd het belangrijkste”, zeggen onderzoekers. Welke Belgische producten kopen we het meest? En wat maakt ze precies zo duur?

Lees meer »

“Dat rechtse partijen foeteren op Rousseau is hypocriet: de Vlaamse regering zette de achterdeur van de begroting zelf open”

“Conner Rousseau (Vooruit) wil investeringen buiten de begroting kunnen doen. Straks eindigen we met een grotere begroting buiten de eigenlijke begroting. En daar kunnen de centrumrechtse partijen niet op foeteren”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Wat deed de Vlaamse regering jaren geleden? De investeringen voor Oosterweel uit de begroting houden.”

Lees meer »