David Vandyck scoort als enige Belgische artiest opnieuw de Nederlandse NPO5-playlist met ‘Kijk Naar Mij’

Niet alleen in Vlaanderen, ook in Nederland wordt er enthousiast gereageerd op ‘Kijk Naar Mij’, de gloednieuwe single van David Vandyck uit Zedelgem. Afgelopen maandag werd die meteen opgenomen in A-rotatie bij de Nederlandse openbare omroep NPO5.

“Het doet ongelofelijk deugd als je in de eerste releaseweek meteen één van de nieuwkomers bent en een plekje krijgt tussen een Guus Meeuwis, Ilse Delange, Simon Keizer of Paul Weller. Momenteel ben ik er de enige Belgische artiest op de playlist. Eerder stond ik al in het lijstje met ‘Licht Aan De Overkant’ en nog een drietal nummers. Afgelopen weekend had ik al een telefonisch interview met de radiozender. ‘Kijk Naar Mij’ is voor mij het meest bijzondere nummer dat ik heb uitgebracht de afgelopen 18 jaar. Ik werkte hiervoor samen met Douwe Bob, die een goede vriend van mij is en momenteel dé meest gedraaide artiest is in Nederland, Stijn van Dalen, mijn producer Gordon Groothedde en mijn kameraad en landgenoot Mitch Mues, waarmee ik samen de Franstalige tekst schreef. Het zijn allemaal vrienden die ik al ken van voor we ‘Kijk Naar Mij’ schreven. Het is een universele song die gaat over er echt zijn, een nummer voor mensen die leven in de huidige tijdsgeest, met sociale media en alles wat daarbij komt kijken. Het Nederlands met een stukje Franstalige tekst is een meerwaarde die raakt en heel wat mensen charmeert. De afgelopen dagen kreeg ik veel positieve reacties op de song, die ondertussen ook al werd meegepakt in de New Music Friday en Made In Belgium-lijst op Spotify, goed voor duizenden volgers. Dat belooft!”, zegt David Vandyck enthousiast.

Op woensdag 29 mei trekken David Vandyck en Douwe Bob op promotour door Vlaanderen om David z’n nieuwste single ‘Kijk Naar Mij’ te promoten. David is in Nederland niet aan zijn proefstuk toe. Na Belle Perez was hij de eerste mannelijke Belgische artiest die met ‘Ik Leef Voor Jou’ de ‘paradeplaat’ scoorde bij Sterren.nl. (PADI & HOE)

‘Kijk Naar Mij’ van David Vandyck verscheen op Warner Music en is nu digitaal beschikbaar.

The post David Vandyck scoort als enige Belgische artiest opnieuw de Nederlandse NPO5-playlist met ‘Kijk Naar Mij’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dominostenen vielen perfect voor Vooruit na bewogen campagne: “Partijtop is versterkt en nieuwe kandidaat-minister is opgestaan”

Je weet nooit of het nog beter had kunnen zijn, maar sinds die ene dronken nacht in Sint-Niklaas "zijn de dominostenen voor Vooruit wel langs de juiste kant gevallen". Dat zegt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder. Melissa Depraetere werd na het ontslag van Conner Rousseau noodgedwongen partijvoorzitter en "bereikte een status in Vlaanderen die ze als federale fractieleider misschien nooit bereikt

Lees meer »

Kruispunt Nijverheidsstraat-Randweg wordt veiliger

Op 9 september starten er belangrijke werken ter hoogte van het kruispunt Nijverheidsstraat-Randweg (N399). Er worden verkeerslichten geplaatst, er komt een strook voor het (zwaar vracht)verkeer dat vanop de N399 de Nijverheidsstraat wil inslaan, en de fietspaden worden breder en veiliger gemaakt.
The post Kruispunt Nijverheidsstraat-Randweg wordt veiliger appeared first on KW.be.

Lees meer »

De must-reads van het weekend

06:00 Het Vlaams Belang is er zondag niet in geslaagd zichzelf incontournable te maken en onderhandelt niet mee. Sneuvelt het cordon sanitaire straks wel op het platteland?

Lees meer »

Horeca-uitbaters zetten schouders onder EK-dorp in Ardooie

Op initiatief van enkele voetbalminnende horeca-uitbaters wordt er ter gelegenheid van het Europees kampioenschap voetbal een EK-dorp ingericht. Daar kun je op groot scherm de wedstrijden van onze Rode Duivels volgen.
The post Horeca-uitbaters zetten schouders onder EK-dorp in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

VLIZ presenteert Digital Experience Lab en kunstinstallatie ‘Onzekere (ge)tijden’ op Oostendse Oosteroever

In de WOII-bunker in het Marien Station op de Oostendse Oosteroever heeft het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) donderdag officieel zijn belevingslab geopend en zet het ook de interactieve kunstinstallatie ‘uncertain tides / onzekere (ge)tijden’ het toonaangevende klimaat- en biodiversiteitsonderzoek van het VLIZ in de kijker.
The post VLIZ presenteert Digital Experience Lab en kunstinstallatie ‘Onzekere (ge)tijden’ op

Lees meer »

Werkgroep organiseert rouwmoment in Sint-Martinuskerk in Koekelare

De werkgroep rouwpastoraal van de pastorale eenheid Koekelare-Ichtegem nodigt iedereen die een geliefde heeft verloren uit om samen te herdenken in de Sint-Martinuskerk in Koekelare op zaterdag 15 juni om 14.30 uur.
The post Werkgroep organiseert rouwmoment in Sint-Martinuskerk in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jaar cel na nieuwe stalking, 5 maanden na veroordeling: “Een lammetje wordt een ‘war machine’”

“How does it feel to be hunted?” Ondanks een recente veroordeling voor stalking van zijn ex-vriendin bleef een 43-jarige man uit Zwevegem maar doorgaan. De boodschap in een brief die hij haar stuurde, liet niets aan de verbeelding over. “Maar enkele maanden in de cel zullen niet helpen, enkel begeleiding”, aldus zijn advocaat. De rechter gaf hem nog een kans,

Lees meer »

Hazard scoort vrije trap in benefietmatch in Chelsea, minder geluk voor Usain Bolt die achillespees scheurt

Vijf jaar na z’n vertrek bij Chelsea is Eden Hazard (33) gisteren nog eens teruggekeerd naar Stamford Bridge. In Soccer Aid, een benefietwedstrijd voor UNICEF, charmeerde de ex-speler van Chelsea met een rake vrije trap als hoogtepunt. Al besefte ook Eden zelf dat er wel wat hulp van de doelman mee was gemoeid… Voor Usain Bolt (37), ploegmaat van Hazard,

Lees meer »