Op links valt niks te winnen

19:35 Door zich nadrukkelijker linkser te profileren dan Vooruit hopen Groen en de PVDA te verrassen bij de verkiezingen. Maar Groen mag al blij zijn als het in het parlement blijft, en zolang de PVDA zijn … 

Meer krantenkoppen in België

Dimitri Van den Bergh etaleert topvorm en stoot met gemiddelde van 109 (!) door op European Darts Open

Dimitri Van den Bergh en Andy Baetens hebben zich vrijdag in het Duitse Leverkusen geplaatst voor de zestiende finales van het European Darts Open. Van den Bergh, vorige week winnaar van het Players Championship 12 in Hildesheim, etaleerde daarbij opnieuw zijn topvorm. Aan een gemiddelde van liefst 109,45 punten per drie pijlen zette hij in de eerste ronde de Engelsman

Lees meer »

Ikea geeft vrijdag 15 procent korting op alles: “Wie veel koopt, doet veel profijt”

Voor zijn 40ste verjaardag in ons land biedt Ikea vrijdag in alle Belgische winkels 15 procent korting. Op alles. Gezien niet bepaald strandweer wordt verwacht, dreigt zo’n actie een halve volksverhuizing teweeg te brengen. Professor winkelketens Gino Van Ossel (Vlerick Business School) fileert de actie én het succes van Ikea in België: “Jaar na jaar neemt de verkoop met korting

Lees meer »

Menen, Wervik en Wevelgem krijgen opnieuw méér bushaltes: “Uniek experiment om vervoersarmoede tegen te gaan”

De nieuwe vervoersregeling van De Lijn zorgde voor het verdwijnen van een heel aantal bushaltes, ook in Menen, Wervik en Wevelgem. Echter, na goed zes maanden komen daar weer een tiental haltes bij voor flexbussen. Een experiment waarmee heel het grondgebied alsnog moet gedekt worden. “Zo kunnen we een voorbeeld zijn voor heel Vlaanderen.”
The post Menen, Wervik en

Lees meer »

Italiaanse politie arresteert bende ervaren overvallers met plan voor miljoenenroof op Belgische bank

De Italiaanse politie heeft bij een bende ervaren bankovervallers uit Napels een plan ontdekt voor een “miljoenenroof” op een Belgische bank. Net als in de film ‘Ocean’s Eleven’, gaat de bende bijzonder goed voorbereid te werk. Ze observeren hun doelwitten lange tijd voordat ze toeslaan. Speciale en peperdure gezichtsmaskers voor de overval lagen al klaar.

Lees meer »

Politieke verrassing in Middelkerke: Dirk Gilliaert stapt over naar LDD en neemt dan toch deel aan de gemeenteraadsverkiezingen

Wat iedereen dacht, maar niemand wou zeggen: Dirk Gilliaert (CD&V) maakt de overstap naar LDD, de lijst van burgemeester Dedecker en doet dan toch mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.
The post Politieke verrassing in Middelkerke: Dirk Gilliaert stapt over naar LDD en neemt dan toch deel aan de gemeenteraadsverkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Baasjes op reis of te druk bezig voor een wandeling? Dan ontfermt Paulien (27) zich over de hond in Knokke-Heist

Wat als je zot bent van honden, al een online boetiek hebt en plannen maakt voor een fysieke winkel? Dan neem je er nog een hondenoppas- en uitlaatservice bij. Althans dat is wat Paulien Bulens (27) uit Knokke-Heist doet. Hondenbaasjes in de mondaine kustgemeente kunnen een beroep doen op Paulien om hun viervoeter de nodige aandacht te geven. Zowel op

Lees meer »

Vlaamse popartieste Marcy Cortega is gemaakt met artificiële intelligentie, “maar binnenkort staat ze live op het podium”

Ligt de toekomst van de popmuziek in het AI-sterrendom? Da’s alvast waar de maker van Marcy Cortega op hoopt. Marcy is een 22-jarige Vlaamse popzangeres met Spaanse roots. Virtueel weliswaar, want de zangeres met het blauw-roze haar en haar feilloze uiterlijk bestaat enkel online. “Maar haar droom is om zoveel mogelijk connectie te maken met de echte wereld”, zegt bedenker

Lees meer »

Hoogtewerker van voegwerker gestolen in de Parklaan in Geluwe

In Geluwe is in de wijk Witte Poort in de Parklaan een hoogtewerker gestolen. Enkele weken geleden verdween al een bestelwagen van de firma Winfera met voor 50.000 euro werkmateriaal in de Geluwestraat in Wervik en vorige week werd in dezelfde gemeente een camionette met een laadbak van de APK Group in de Aststraat gestolen.
The post Hoogtewerker van

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Ik heb medelijden met oude mensen die niet weten wat ze tekenen”: ex-medewerkers doen boekje open over praktijken Fiberklaar

Vertegenwoordigers die liegen over contracten, over prijzen en zelfs over wie ze zijn: ex-medewerkers Kurt*, Lucas*, Eva* en Ilse* doen een boekje open over de praktijken van Fiberklaar, nadat steeds meer gemeenten de werken van het bedrijf stopzetten. De HLN-onderzoekscel dook in de interne werking van Fiberklaar: “Sommige van mijn collega’s gaven zich uit voor techniekers van de concurrentie om

Lees meer »

Tijdelijk iets beter weer, maar nieuwe neerslagzone nadert

Na de hevige regen van gisteren, lijkt het vandaag toch iets beter week. Eerst zijn er nog vrij veel wolken in veel regio’s, mogelijk valt er hier en daar wat lichte regen. Later krijgen we opklaringen met droog weer. De temperaturen liggen tussen 16 en 21 graden, meldt het KMI. Volgende week lijkt zelfs goed weer in het vooruitzicht.

Lees meer »