Verreiker gaat volledig in vlammen op door hoog oliepeil

Een verreiker is op de R32 in Beveren zondagmorgen volledig in vlammen opgegaan als gevolg van een te hoog oliepeil. De bestuurder kon het voertuig op tijd aan de kant zetten, er raakte niemand gewond.

Omstreeks 10 uur kreeg de brandweer van Roeselare melding van een brand op de R32 in Hooglede. Een bestuurder die met een verreiker onderweg was op de R32 in Hooglede in de richting van Ardooie, merkte dat er iets aan de hand was met het voertuig en zette zich aan de kant van de weg, waarna het voertuig vuur vatte. De bestuurder verwittigde daarop de hulpdiensten, die snel ter plaatse konden komen.

De oorzaak van de brand zou een te hoog oliepeil geweest zijn volgens de politie, die ook ter plaatse kwam. De verreiker ging volledig in vlammen op, maar gelukkig raakte niemand gewond. De rechterrijstrook van de R32 in de richting van Ardooie bleef wel een tijdlang versperd. (CS)

The post Verreiker gaat volledig in vlammen op door hoog oliepeil is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Natalie Eggermont (PVDA) verovert historische zetel in Kamer: “Een Petra De Sutter-effect? Dat kan”

Het duurde op verkiezingszondag lang vooraleer ze victorie durfde te kraaien, maar het is de Kortrijkse Natalie Eggermont (35) toch gelukt. Ze heeft als eerste West-Vlaamse PVDA’er ooit een zitje bemachtigd in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.
The post Natalie Eggermont (PVDA) verovert historische zetel in Kamer: “Een Petra De Sutter-effect? Dat kan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chef van jongerenredactie VRT NWS stopt ermee na gemeenteraadsverkiezingen

De chef van de Jong-redactie bij VRT NWS, onder meer verantwoordelijk voor het jeugdjournaal ‘Karrewiet’, stopt ermee na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Dat nieuws wordt door de VRT bevestigd. “De chef heeft zelf deze beslissing genomen”, zegt VRT-woordvoerster Yasmine Van der Borght. Op de jongerenredactie was een open oorlog ontstaan over toxisch leiderschap van de Jong-chef en haar “favoritisme, pestgedrag

Lees meer »

Conner Rousseau wordt wellicht toch niet vervolgd: parket vraagt dagvaarding na “zattemansklap” onontvankelijk te verklaren

Het parket heeft maandagochtend gevorderd om de zaak rond Conner Rousseau (Vooruit) onontvankelijk te verklaren. De rechtszaak in Dendermonde draait rond racistische uitspraken over de Romagemeenschap die Rousseau maakte in een Sint-Niklaas café. De voormalig partijvoorzitter is niet in persoon aanwezig, maar zijn advocaat sluit zich aan bij de vraag van het openbaar ministerie.

Lees meer »

Anneleen Fransen van Boven de Wolken komt op lijst van Trots op Oostende: “Ik wil een troostbeleid uitwerken”

Anneleen Fransen, de oprichtster van Boven De Wolken, zal als onafhankelijk kandidaat de lijst van Trots op Oostende vervoegen. Ze wil hierdoor van Oostende de Troosthoofdstad van Vlaanderen maken. “We hebben afgelopen legislatuur in onze stad zoveel moois mogen verwezenlijken. Als eerste stad zijn we gestart met een sterrenregister, ondertussen hebben maar liefst 200 gemeenten er ook één. Het toont

Lees meer »

Twaalfde nederlaag op rij voor Julie Vanloo en Washington Mystics

Julie Vanloo en de Washington Mystics blijven op zoek naar een eerste overwinning in de WNBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen. Zondagavond verloren Vanloo en co ook hun twaalfde competitiewedstrijd van het seizoen, met 93-88 van New York Liberty.
The post Twaalfde nederlaag op rij voor Julie Vanloo en Washington Mystics appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gunther Levi begrijpt niet waarom cybercriminelen hem viseren: “Ik ben geen rijk mens, zoals Gert Verhulst”

De smeekbede van Gunther Levi (48) om z’n naam online niet te misbruiken heeft een averechts effect gehad. Waar eerst nog het ‘nieuws’ werd verspreid dat hij gearresteerd was, wordt nu ook Gert Verhulst betrokken bij een nepverhaal van steeds gewiekstere internetcriminelen. In ‘Dag Allemaal’ vertelt de zanger en acteur wat er aan de hand is. “Nee, Gert heeft me

Lees meer »

Alexander De Croo emotioneel na afstraffing Open Vld: “Bijzonder zware avond, maar we will be back”

Premier Alexander De Croo reageert vanavond erg emotioneel na het zware verkiezingsverlies voor zijn partij Open Vld. “Voor ons is dit een bijzonder zware avond, wij hebben verloren”, sprak De Croo tijdens zijn speech. “Vanaf morgen ben ik ontslagnemend premier. Maar de liberalen zijn sterk, we will be back.” De Croo slikte zelfs in “zijn eigen” Brakel een fors verlies.

Lees meer »

Levensloop Westkust in Plopsaland De Panne verwelkomt meer dan 1.000 deelnemers

De eerste editie van Levensloop Westkust vindt dit weekend plaats in Plopsaland De Panne. Er is een wandel- en loopparcours voorzien in en rond Plopsaland waarbij de deelnemers op plaatsen kunnen komen in het pretpark die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek.
The post Levensloop Westkust in Plopsaland De Panne verwelkomt meer dan 1.000 deelnemers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stijgend aantal Belgen is voorstander van elektronisch toezicht

Ongeveer 75 procent van de Belgen vindt een elektronische enkelband een goed alternatief voor een gevangenisstraf. Dat blijkt uit een deel van de resultaten van de vijfde justitiebarometer van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ), op basis van een telefonische enquête bij tweeduizend Belgen. Het aantal respondenten dat ‘voorstander’ of ‘eerder voorstander’ is van het elektronisch toezicht, nam de

Lees meer »

Apple stelt eigen AI-systeem voor

Apple heeft zijn eigen generatieve AI-systeem Apple Intelligence gelanceerd. Het Amerikaanse technologiebedrijf wil het verschil maken met personalisering door het slimme systeem te laten leren uit gegevens in verschillende apps, berichten en e-mails op een toestel.

Lees meer »

Molenstraat krijgt volgend jaar ook aangepaste verlichting

Volgend jaar vinden wegen- en rioleringswerken in de Molenstraat in Wervik plaats. Het gaat om een gewestweg. De gemeenteraad keurde een samenwerkingsovereenkomst goed voor de plaatsing van aangepaste verlichting.
The post Molenstraat krijgt volgend jaar ook aangepaste verlichting appeared first on KW.be.

Lees meer »