Vier wagens betrokken bij ongeval aan wegversmalling: drie personen naar het ziekenhuis

De R32 in Ardooie bleef donderdagmiddag een uur afgesloten in de richting van Tielt na een ongeval waarbij vier wagens betrokken waren. Niemand geraakte bij het voorval ernstig gewond, drie personen werden wel ter controle overgebracht naar AZ Delta in Roeselare. Door het ongeval was er een tijdlang verkeershinder in de omgeving van het op- en afrittencomplex van de E403 in Ardooie.

Het ongeval gebeurde omstreeks 13.30 uur, op enkele honderden meters van het op- en afrittencomplex van de E403 in Ardooie. Momenteel zijn er werken aan de gang in de Roeselaarsestraat in Ardooie, een zijstraat van de R32. Om bestuurders te tonen dat men door die werken niet rechts af kan slaan, wordt er op de R32 een wegversmalling gecreëerd. Ter hoogte van die wegversmalling liep het donderdagmiddag fout. Vier wagens geraakten er betrokken bij een kleine kettingbotsing. De hulpdiensten snelden onmiddellijk ter plaatse. De brandweer werd opgeroepen voor een autobrand, maar moest uiteindelijk niet ingrijpen. Niemand van de betrokkenen geraakte ernstig gewond. Drie personen werden wel ter controle overgebracht naar AZ Delta in Roeselare. Twee van hen waren erg onder de indruk van hetgeen er even voordien gebeurd was.

Door het voorval ontstond er onmiddellijk serieuze verkeershinder. Het verkeer dat zich tussen het op- en afrittencomplex en de Roeselaarsestraat bevond kon via een opening in de middenberm van de R32 toch rechtsomkeer maken. De politie sloot daarna de R32 in de richting van Tielt af en dit vanaf het kruispunt van de Beversesteenweg tot de Roeselaaarsestraat. Verschillende takelwagens kwamen daarna ter plaatse om de betrokken voertuigen weg te takelen. Iets na 14.30 uur waren de problemen opgelost.

The post Vier wagens betrokken bij ongeval aan wegversmalling: drie personen naar het ziekenhuis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ontploffing Hoboken: minstens 6 gewonden, brandweer zoekt nog naar vermisten

Op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) heeft deze ochtend een explosie plaatsgevonden. Twee verdiepingen zouden zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. De Antwerpse brandweer bevestigt aan onze redactie dat er mensen aanwezig waren in het gebouw en is volop bezig met een ‘search & rescue’-operatie. Er zijn al minstens zes gewonden.

Lees meer »

Dominique (53) sterft na crash tijdens ritje in auto van schoonbroer: “Erwin had een zware BMW en ze wilden hem eens testen”

Na een familiefeest in Ieper ging Dominique Depoorter (53) zondagavond nog even mee met z’n schoonbroer om diens BMW te testen. Op de Zuiderring ging het mis: er ontstond een aanrijding, de BMW raakte van de weg en tolde een veld in. Dominique stierf ter plaatse. “Dit heeft niemand gewild”, reageert schoonbroer Erwin die aan het stuur zat.

Lees meer »

Fietser overleden bij ongeval in Kortemark

In het West-Vlaamse Kortemark is donderdag een 75-jarige fietser uit Hooglede om het leven gekomen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het is nog onduidelijk of en hoe het slachtoffer werd aangereden.

Lees meer »

Dominostenen vielen perfect voor Vooruit na bewogen campagne: “Partijtop is versterkt en nieuwe kandidaat-minister is opgestaan”

Je weet nooit of het nog beter had kunnen zijn, maar sinds die ene dronken nacht in Sint-Niklaas "zijn de dominostenen voor Vooruit wel langs de juiste kant gevallen". Dat zegt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder. Melissa Depraetere werd na het ontslag van Conner Rousseau noodgedwongen partijvoorzitter en "bereikte een status in Vlaanderen die ze als federale fractieleider misschien nooit bereikt

Lees meer »

Melissa Depraetere (Vooruit) wil graag snel aan tafel met Bart De Wever (N-VA): “De kiezer heeft duidelijk gemaakt dat er zaken moeten veranderen”

“Het is zo ongeveer de drukste dag van mijn leven”, lacht Melissa Depraetere wanneer we haar opbellen. Nog geen 24 uur na de de bekendmaking van de verkiezingsresultaten blikt de tevreden socialistische voorzitster al vooruit. “Ik hoop dat we zo snel mogelijk aan tafel kunnen zitten met Bart De Wever, we zijn dat de kiezer verschuldigd”
The post Melissa

Lees meer »

Jasper Philipsen wint met overmacht derde etappe Baloise Belgium Tour

Na een perfecte lead-out van Alpecin Deceunicnk wist Jasper Philipsen (26) op autoritaire wijze de sprint naar zijn hand te zetten in Scherpenheuvel-Zichem. Op de streep had hij een fietslengte voor op Olav Kooij, Gerben Thijssen werd derde. Tim Merlier kwam niet in het stuk voor. De Noor Søren Waerenskjold verstevigde zijn leiderspositie tijdens de Gouden Kilometer en heeft nu

Lees meer »

Kieskring West-Vlaanderen: Nek-aan-nekrace tussen N-VA en Vlaams Belang

N-VA en Vlaams Belang scoren goed, ook in West-Vlaanderen. Voor de Kamer is N-VA voorlopig de grootste, voor het Vlaams Parlement is dat Vlaams Belang. Vooruit wordt de derde partij voor de Kamer en CD&V staat op 3 voor Vlaanderen. Open VLD en Groen verliezen stemmen. En PVDA haalt voor het eerst de kiesdrempel in West-Vlaanderen. "Dat we niet meer

Lees meer »

LIVE. Houda (10) als derde dodelijke slachtoffer vanonder het puin gehaald, nog twee vermisten

Bijna veertien uur na de explosie in Hoboken is een derde dodelijk slachtoffer onder het puin teruggevonden. Op dit moment wordt nog gezocht naar twee vermisten. Er vielen bij de ontploffing ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. Twee verdiepingen zijn ingestort, een deel van het gebouw is weggeblazen. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Volg hier alles

Lees meer »