Planbureau: als volgende regering niet ingrijpt dreigt begrotingstekort op te lopen tot 40 miljard euro

Enkele dagen na de verkiezingen heeft het Federaal Planbureau de vinger nog eens op de wonde gelegd: zonder beleidswijziging zal het overheidstekort de komende jaren fors oplopen. Al is het Planbureau wel minder pessimistisch dan de Nationale Bank. 

Meer krantenkoppen in België

Toegangsweg en loods voor restauratie Meerlaanmolen in Gistel

De aanbestedingsprocedure voor de aanleg van een toegangsweg naar de Meerlaanmolen en voor de ontmanteling van de molentechnische installatie van de molen is gepubliceerd. De gemeenteraad van Gistel zette daarvoor het licht op groen.
The post Toegangsweg en loods voor restauratie Meerlaanmolen in Gistel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na opnieuw dodelijke Israëlische aanvallen op Gaza, Artsen Zonder Grenzen: “Een van de zwaarste crisissen die wij hebben meegemaakt”

Bij een Israëlische aanval op een school in het vluchtelingenkamp Nuseirat, centraal gelegen in de Gazastrook, zijn 15 doden gevallen. Er vielen dit weekend ook 90 doden bij een aanval op een vluchtelingenkamp Al Mawasi. Dat hebben de Palestijnse autoriteiten gemeld. "De realiteit dag na dag voor deze bevolking en kinderen is afschuwelijk", meldt voormalig directeur van Artsen Zonder Grenzen

Lees meer »

Nathan wint Mister World Belgium en slaat terug naar pesters op school: “Van uitlachen tot serieuze kopstoot, het ging ver”

Met een duwtje in de rug van Karen Damen durfde Nathan de Schepper (21) uit Oudenaarde werk van z’n modellencarrière. Niet zonder succes, want hij mag ons land vertegenwoordigen op de verkiezing van Mister World. Hij werd uitgeroepen tot ‘de mooiste man van het land’. “Ik heb al drie jaar ervaring als model en mogelijk hebben ook mijn charismatische looks

Lees meer »

Standaard Boekhandel keert terug naar K in Kortrijk

Op de hoek van de Sionstraat en de Steenpoort opende Standaard Boekhandel hun nieuwe vestiging en keert daarmee na vijf jaar terug naar het winkelcentrum. Het pand heeft twee ruime verdiepingen, goed voor 360 m². Er volgt later nog een openingsfeest, na Kortrijk Congé.
The post Standaard Boekhandel keert terug naar K in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie verdachten opgepakt na schietincident met jachtgeweer in Kortemark, parket start onderzoek

De politie werd in de nacht van zondag op maandag opgeroepen voor een schietpartij in de Koekelarestraat in Kortemark. Twee mannen hadden er ruzie op straat, waarop een overbuur hen aanmaande om stiller te zijn. Daarop ontstond extra tumult waarna de 40-jarige overbuur een schot loste met een jachtgeweer. Uiteindelijk ontaarde het incident in een vechtpartij, waardoor het drietal lichtgewond

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN VS. Biden test positief op Covid-19 en annuleert toespraak in Las Vegas – “Democratische Senaatsleider heeft Biden gevraagd zich terug te trekken uit de race”

Op 5 november trekken de Amerikanen voor de zestigste keer naar de stembus voor de presidentsverkiezing. Houdt huidige president Joe Biden de strijd vol tot november en gooien de rechtszaken nog roet in het eten voor Donald Trump? Volg de aanloop naar deze verkiezingen met wereldwijde impact in onze liveblog.

Lees meer »

Groene trui Girmay eerste topper voor Natourcriterium in Roeselare

Op dinsdag 23 juli vindt een nieuwe editie plaats van het Natourcriterium in Roeselare. De eerste Tour-topper die al zeker present tekent is Biniam Girmay, de huidige groene trui in de Ronde van Frankrijk.
The post Groene trui Girmay eerste topper voor Natourcriterium in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »