Chef van jongerenredactie VRT NWS stopt ermee na gemeenteraadsverkiezingen

De chef van de Jong-redactie bij VRT NWS, onder meer verantwoordelijk voor het jeugdjournaal ‘Karrewiet’, stopt ermee na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Dat nieuws wordt door de VRT bevestigd. “De chef heeft zelf deze beslissing genomen”, zegt VRT-woordvoerster Yasmine Van der Borght. Op de jongerenredactie was een open oorlog ontstaan over toxisch leiderschap van de Jong-chef en haar “favoritisme, pestgedrag en discriminatie”. 

Meer krantenkoppen in België

Torhoutse brandweerman ‘nonkel Jean’ hangt zijn jas aan de haak: “Ik zal het korps missen”

Op maandag 22 juli, zijn 68ste verjaardag, zet Jean Delbaere een punt achter zijn brandweercarrière. Daarmee gaat het oudste lid van het Torhoutse korps met pensioen. ‘Nonkeltje’, zoals hij algemeen genoemd wordt, zal de pompiers hard missen, maar omgekeerd zal ook de brandweer het zonder het noeste werk van nonkel Jean moeten rooien.
The post Torhoutse brandweerman ‘nonkel Jean’

Lees meer »

21 dagen rijverbod en geldboete voor Elodie Gabias (26) na rijden onder invloed: “Ik ben een heel braaf persoon”

Elodie Gabias (26), bekend als influencer en deelneemster van het televisieprogramma ‘De Verraders’, moest vrijdagochtend voor de Brugse politierechtbank verschijnen. De reden? Na een festival vorige zomer besloot ze met haar brommer naar huis te rijden. Enkele agenten merkten het vreemde rijgedrag op en stelden vast dat de jongedame onder invloed reed. “Het was dom en ik neem mijn verantwoordelijkheid”,

Lees meer »

Procureurs van Ieper en Brugge blijven geschorst na gesjoemel met examenvragen

West-Vlaams procureur Filiep Jodts heeft de schorsing van twee van zijn afdelingsprocureurs met drie maanden verlengd. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen. J.L. en Y.S. werden geschorst in de nasleep van de affaire rond de gelekte examenvragen voor het magistratenexamen van januari.
The post Procureurs van Ieper en Brugge blijven geschorst na gesjoemel met examenvragen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tieltse vestiging van Domino’s is definitief dicht

De vestiging van pizzaketen Domino’s in de Kortrijkstraat in Tielt is definitief dicht. De zaak was eigenlijk al bijna een jaar gesloten, al bleef de keten al die tijd uitkijken naar een potentiële overnemer.
The post Tieltse vestiging van Domino’s is definitief dicht appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Alleen bij min veertig voetbalden we niet”: op zoek naar de roots van Domenico Tedesco in zijn Duitse heimat Aichwald

In het Duitse Aichwald staan de tv-schermen tijdens het EK ook op België afgestemd. Want ‘hun’ Domenico Tedesco is coach van de Rode Duivels. In zijn heimat zochten we de prille voetbalroots van de kleine ‘Dome’ op: hoe verzot was hij op het spelletje en zagen zijn vrienden al vroeg een trainer ontluiken? “Niemand misgunt Tedesco hier de EK-titel.”

Lees meer »

“Mijn wapen ligt klaar, dat hij zijn kist maar bestelt”: werkstraf voor jonge Blankenbergenaar die nieuwe partner ex met de dood bedreigde

Een 21-jarige Blankenbergenaar heeft voor de Brugse rechtbank 80 uur werkstraf gekregen voor partnergeweld, doodsbedreigingen en inbreuken op de wapenwet.
The post “Mijn wapen ligt klaar, dat hij zijn kist maar bestelt”: werkstraf voor jonge Blankenbergenaar die nieuwe partner ex met de dood bedreigde appeared first on KW.be.

Lees meer »