Gary Glitter moet schadevergoeding van bijna 600.000 euro betalen aan slachtoffer van kindermisbruik

De gevallen Britse popster Gary Glitter moet een van zijn vermeende slachtoffers een schadevergoeding betalen. De rechter in Londen oordeelde dinsdag dat de vrouw een bedrag van ruim 500.000 pond, omgerekend zo’n 592.000 euro, krijgt. Dat melden Britse media.

 

Meer krantenkoppen in België

Man uit Roeselare botst op wagen en raakt zwaargewond

Een 67-jarige man uit Roeselare is zaterdagochtend omstreeks 8.30 uur zwaargewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Vijfwegenstraat met de Heropbouwstraat.
The post Man uit Roeselare botst op wagen en raakt zwaargewond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Luchthaven Deurne opgelucht na nieuwe vergunning, buurtbewoners blijven verdeeld

De luchthaven van Deurne reageert tevreden op de beslissing van minister Zuhal Demir (N-VA) om de luchthaven een nieuwe vergunning te geven. Er heerst opluchting dat er eindelijk duidelijkheid is. De buurtbewoners reageren dan weer verdeeld. Zo laat actiegroep ‘Vliegerplein’ weten in beroep te gaan, maar ook de voorstanders spreken zich uit na de toekenning: "Als je tegen de luchthaven

Lees meer »

Waterbeleving voor durvers en genieters

Met de Leie, de Mandel en het kanaal Kortrijk-Bossuit en enkele uit de kluiten gewassen waterplassen kan het niet anders dan dat waterbeleving in de Leiestreek hoge toppen scheert.
The post Waterbeleving voor durvers en genieters appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Er is een stuk van ons hart weggenomen”: herdenkingstornooi voor Dieter Sohier uit Voormezele, die één jaar geleden overleed na ongeval

Op woensdag 31 juli is het één jaar geleden dat Dieter Sohier op 23-jarige leeftijd stierf na een zwaar verkeersongeval in Vlamertinge. Een jaar later organiseren zijn gezinsleden op 10 augustus de DieterS Cup, een herdenkingstornooi met delegaties van de zes voetbalploegen waarbij Dieter was aangesloten.
The post “Er is een stuk van ons hart weggenomen”: herdenkingstornooi voor Dieter

Lees meer »

Zware dakbrand in Maaseik, geen gewonden

In Maaseik is een zware dakbrand uitgebroken in een huis op de Diestersteenweg. De brandweer had een hele tijd nodig om het vuur te blussen en het dak dicht te leggen. Er vielen geen gewonden, maar de schade is groot.

Lees meer »

Rusland zou tot 1,8 miljoen soldaten kunnen verliezen en 5 jaar tijd nodig hebben om de Oekraïense regio’s te veroveren die het hebben wil

Moskou heeft in september 2022 vier Oekraïense regio’s geannexeerd, ook al waren ze toen niet volledig door het Russische leger veroverd. En ook nu is dat nog niet het geval. Rusland zou nog zeker vijf jaar nodig hebben en tot 1,8 miljoen soldaten kunnen verliezen om alsnog zijn doel te bereiken, zo schat de Britse legerchef, generaal Sir Roly Walker,

Lees meer »

Eén dag voor start Olympische Spelen worden in ons land terreurverdachten van hun bed gelicht: “Voorkomen is beter dan genezen”

De zeven verdachten die donderdagochtend vroeg werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terreuraanslag, zouden aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP. Ook in Duitsland werden twee verdachten gearresteerd. Dat ze één dag voor de start van de Olympische Spelen van hun bed werden geplukt, is geen toeval.

Lees meer »

Wie wordt Kamala Harris haar running mate? Amerika-expert: “Ze kan best een witte man kiezen”

Nu alles erop wijst dat Kamala Harris de nominatie van de Democraten zal winnen, rijst de vraag wie haar running mate wordt. Waarnemers zijn het erover eens dat ze er goed aan zou doen een witte man op sleeptouw te nemen. Bart Kerremans, professor Amerikaanse politiek (KU Leuven), wikt en weegt vijf mogelijke kanshebbers: “De sterkste kanshebber heeft één nadeel:

Lees meer »

“Spelen laten voorgaan op het bestuur van een land doet denken aan een ideetje van een zonnekoning”

Vrijdagavond kan de hele wereld oordelen over het organisatietalent van de Fransen, en ze hebben het zichzelf niet makkelijk gemaakt. De openingsceremonie van de Olympische Spelen zal zich niet in een stadion afspelen, maar op de Seine. Parijs is opgekuist, de daklozen zijn weggestuurd, de Seine is proper genoeg voor een snelle mediagenieke duik van de burgemeester. Om het feest

Lees meer »