Gary Glitter moet schadevergoeding van bijna 600.000 euro betalen aan slachtoffer van kindermisbruik

De gevallen Britse popster Gary Glitter moet een van zijn vermeende slachtoffers een schadevergoeding betalen. De rechter in Londen oordeelde dinsdag dat de vrouw een bedrag van ruim 500.000 pond, omgerekend zo’n 592.000 euro, krijgt. Dat melden Britse media.

 

Meer krantenkoppen in België

Bejaard koppel oog in oog met inbreker (21) die hen bedreigde met pistool en in elkaar sloeg: “Zullen dit nog heel ons leven meedragen”

Een 21-jarige man riskeert veertig maanden cel nadat hij in februari inbrak bij een ouder koppel in Lendelede. Toen de man en vrouw thuiskwamen, sloeg hij hen in elkaar en bedreigde hij hen met een wapen. Het koppel is nog altijd onder de indruk. “Ik heb hier geen woorden voor.”
The post Bejaard koppel oog in oog met inbreker

Lees meer »

‘Penalty Protest’ bij De Tank in Brugge hekelt ondermaatse vergoeding voor beginnende kunstenaars

Tien kunstenaars nemen op zondag 23 juni deel aan een unieke performatieve voetbalwedstrijd bij De Tank, Generaal Lemanlaan 145 in Assebroek. Met ‘Penalty Protest’ willen ze tijdens de EK-drukte aandacht vragen voor de ongelijkheid in vergoedingen tussen beginnende kunstenaars en amateurvoetballers.
The post ‘Penalty Protest’ bij De Tank in Brugge hekelt ondermaatse vergoeding voor beginnende kunstenaars appeared first on

Lees meer »

Flexbussen van De Lijn rijden vaker leeg dan met reizigers

Bijna zes maanden na de invoering van het nieuwe vervoersplan van De Lijn, houdt de kritiek aan. De gaten die vielen in het openbaarvervoernet worden, vooral op het platteland, opgevangen door busjes op bestelling. Maar dat flexvervoer functioneert allerminst efficiënt. Dat schrijft De Tijd vrijdag op basis van cijfers die de krant opvroeg bij De Lijn.

Lees meer »

Zomerbar De Lounge opent de deuren langs de Leie in Harelbeke

Op 21 juni opent de zomerbar ‘De Lounge, To Relax And Watch The Boatjes’ aan de Vrijdomkaai in Harelbeke. Een initiatief van kompanen Kristof Van Eekelen (42) en Laurens Vermeulen (29) van Wijnbar Vevino.
The post Zomerbar De Lounge opent de deuren langs de Leie in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toerist riskeert leven voor avontuurlijke foto bij bekende waterval: “Ik word nerveus van hiernaar te kijken”

Volgens de boswachters van Yosemite zijn de watervallen in het Amerikaanse nationale park “ongelooflijk mooi”, maar kunnen ze ook “krachtig en dodelijk” zijn. Bordjes waarschuwen toeristen dan ook om niet te dichtbij te komen en zeker niet over de balustrade te klimmen. Een man sloeg die raad echter in de wind en werd gefilmd terwijl hij vlak bij de afgrond

Lees meer »

DISCUSSIE. Onderwijstopman pleit voor leerplicht vanaf 3 jaar: vind jij dat kinderen al jonger verplicht naar school moeten?

Vroeg naar school gaan speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van kinderen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen in de kleuterklas al de eerste rekenkundige vaardigheden leren, maar dat ook taalkennis en samenwerkingsvaardigheden zich daar ontwikkelen. Daarom pleit GO!-onderwijstopman Koen Pelleriaux ervoor om de leerplicht te verlagen naar 3 jaar.

Lees meer »

Europa wil stokje steken voor doorvoer van Russische lng

Er is donderdag een principeakkoord afgeklopt door de Europese Unie over een nieuwe reeks sancties tegen Rusland. Zo ziet het ernaar uit dat de EU een stokje wil steken voor de doorvoer vloeibaar aardgas uit Rusland via Europese havens. Momenteel speelt de haven van Zeebrugge een zeer belangrijke rol in die doorvoer.

Lees meer »

Bpost bereikt akkoord met uitgevers over krantendistributie in Wallonië

Bpost heeft een akkoord bereikt met de uitgevers van Franstalige kranten over de krantendistributie in Wallonië vanaf 1 juli 2024. Dat is de datum waarop de huidige persconcessie afloopt. Dit maakte het postbedrijf woensdag voor de beurs bekend. Voor personeel met een vast contract blijft de tewerkstelling hiermee gegarandeerd, zegt Bpost.

Lees meer »