Onze reporter over de veiligheidsmaatregelen bij een Songfestival onder hoogspanning: “Op elke straathoek staan twee à drie agenten”

Het contrast tussen de kwetterende sfeer in Liverpool en het gebrek eraan in Malmö is groot. Het budget van de organisatie ging niet naar uitgebreide versiering, wel naar veiligheid. Dat kon onze reporter goed merken.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie heeft verdachte brandstichinting Oostendse handelszaak gezien?

De federale politie is op zoek naar de verdachte van ene brandstichting. Op zondag 24 september 2023 omstreeks 12.40 uur stak een onbekende man de handelszaak “The Truth” in brand, gelegen in de Langestraat in Oostende. De verdachte werd gefilmd door de stadscamera’s.
The post Wie heeft verdachte brandstichinting Oostendse handelszaak gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mét De Ketelaere en De Cuyper, zonder Olivier Deman: dit is de Belgische EK-selectie

Bondscoach Domenico Tedesco heeft dinsdag zijn 26-koppige selectie bekendgemaakt voor het EK voetbal in Duitsland. Charles De Ketelaere en Maxim De Cuyper zijn de twee West-Vlamingen in de selectie. Hans Vanaken en Olivier Deman vielen naast de selectie.
The post Mét De Ketelaere en De Cuyper, zonder Olivier Deman: dit is de Belgische EK-selectie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het staat voor de warmte bij het branden van een kogel”: Remco Evenepoel rijdt Dauphiné met opvallende ‘chrome’ fiets

Als je na twee maanden afwezigheid je terugkeer in het peloton viert, dan mag het al wat specialer, vond Remco Evenepoel. De fiets waarmee hij het Critérium du Dauphiné zal rijden, springt in het oog. “Ik heb de kleur niet zelf gekozen, maar wel goedgekeurd”, lacht Evenepoel over zijn blinkende model. Maar wat kost zo’n stalen ros?

Lees meer »

Christelijke vakbond ACV verliest terrein bij sociale verkiezingen, maar is wel opnieuw de grootste

ACV blijft met afstand de grootste vakbond van het land. De christelijke vakbond behaalde bij de voorbije sociale verkiezingen nationaal 53,3 procent van de zitjes in de ondernemingsraden, zo heeft minister van Werk Piere-Yves Dermagne (PS) bekendgemaakt. In 2020 was dat nog 55,6 procent van de zitjes. Het gaat om voorlopige resultaten (95,8 procent van de ondernemingen).

Lees meer »

De Panne en Bray-Dunes organiseren samen ‘Géant! Reuze!’: “Reuzen doen grenzen vervagen”

Bray-Dunes en De Panne nemen in het weekend van 15-16 juni met ‘Géant! Reuze!’ het initiatief om de grensoverschrijdende samenwerking tussen de gemeenten te stimuleren met evenementen die een blijvende indruk zullen nalaten in het collectieve geheugen van hun inwoners.
The post De Panne en Bray-Dunes organiseren samen ‘Géant! Reuze!’: “Reuzen doen grenzen vervagen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Suzanne Leplae (96), bezige bij in Rollegem, maand na platina jubileum overleden

In de parochiekerk van Rollegem werd vanmorgen afscheid genomen van Suzanne Leplae, die op 21 mei op 96-jarige leeftijd overleden is. Zij was, samen met haar man Michel Hoornaert, overbekend in Rollegem. Beiden waren ook erg actief in het sociale leven van het dorp.
The post Suzanne Leplae (96), bezige bij in Rollegem, maand na platina jubileum overleden appeared

Lees meer »

ASSISEN. Nieuwe vriendin van beschuldigde getuigt: “Wij willen zo snel mogelijk samenwonen, trouwen en nog een extra kindje”

“Hij is eigenlijk uw nonkel. Heb je daar nooit een probleem mee gehad?” “Nee, totaal niet.” Een laatste, bijzondere opvallende getuigenis. Vervolgens is er gepleit op het proces over de moord op Sandra Bellaccomo. Momenteel heeft de verdediging het woord. Later op de avond gaat de jury in beraad. Een arrest wordt pas diep in de nacht verwacht.

Lees meer »

Opnieuw drie West-Vlaamse landskampioenen? Waarom onze clubs de teamsporten domineren

Filou BC Oostende strijdt momenteel in de finalereeks van de play-offs tegen Antwerp Giants voor zijn dertiende landstitel op rij, Club Brugge werd in de laatste tien jaar zes keer kampioen en Knack Roeselare zelfs zeven keer. Hoe komt het dat drie West-Vlaamse clubs het nationale voetbal, het nationale basketbal en het nationale volleybal domineren?
The post Opnieuw drie

Lees meer »