Parlement Colombia verbiedt stierenvechten vanaf 2027

In Colombia heeft een grote meerderheid in het parlement gestemd voor een verbod op stierenvechten vanaf 2027. Het voorstel van de ecologisten kreeg 93 stemmen voor en 2 tegen.

 

Meer krantenkoppen in België

Kusthoreca heeft extra jobstudenten nodig: “Nog 200 vacatures”

De horeca aan de kust hoopt nog extra jobstudenten te vinden voor deze zomer. In alle steden en gemeenten aan de kust staan nog zo’n 200 vacatures open bij de VDAB. Dat valt op zich nog goed mee in vergelijking met de voorbije jaren, maar uitbaters vrezen dat ze op de piekmomenten in de zomer volk tekort zullen hebben.

Lees meer »

Duitsland wil militaire dienst aanmoedigen, maar niet verplichten

Duitsland wil jongeren aanmoedigen om hun dienstplicht te vervullen door een verplichte telling van potentiële rekruten in te voeren. Het doel is om de nationale defensie te versterken met het oog op de toenemende dreigingen sinds de Russische inval in Oekraïne, kondigt de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius aan.

Lees meer »

Flitsende Doku en scorende Lukaku, maar ook blessurezorgen achterin: álle Duivelse momenten tegen Luxemburg

Geslaagde generale repetitie voor de Rode Duivels. Luxemburg was duidelijk een maatje te klein en dat leverde heel wat hoogtepunten op. Doku toverde de ene na de andere fits uit z’n schoenen, waarvan één resulteerde in een assist voor Lukaku. ‘Big Rom’ stond gisteren alweer twee keer aan het kanon. Ook De Bruyne verkeerde in grote doen, maar de blessures

Lees meer »

IN BEELD – try-out ‘The Red Carpet’ in Owla Brugge was al één groot succes, met toppers als Trio Olé, Steve Ryckier, Alexandra Malter

Na het succes van de eerste editie van het variétéspektakel OWLA Showtime in de zomer van 2023, rolt de prachtige eventlocatie Owla Brugge vanaf 28 juni tot 15 augustus de rode loper uit voor een gloednieuwe editie van de show, die de toepasselijke titel ‘Welcome To The Red Carpet’ draagt.
The post IN BEELD – try-out ‘The Red Carpet’

Lees meer »

“Als we de derde grootste fractie worden, kunnen we op tafel kloppen”: Natalie Eggermont (PVDA/PTB) hoopt op eerste zetel in West-Vlaanderen

Spoedarts Natalie Eggermont (PVDA) heeft deze morgen, met haar zoontje Manu (4,5) in haar kielzog, om 9 uur haar stem uitgebracht in Depart in Kortrijk. In de evenementenhallen vielen nog geen ellenlange rijen te bespeuren. Eggermont zelf is gerust in een goeie uitslag voor haar partij. “Als je tien jaar geleden had gezegd dat we onze score zouden verdubbelen, had

Lees meer »

Nieuwe start voor Oekraïense gezinnen met woonunits in Lommel

In Lommel hebben het stadsbestuur en de Limburgse woonmaatschappij Wonen in Limburg (WIL) 3 nieuwe woonunits geplaatst voor de opvang van Oekraïense gezinnen. Die units moeten tijdelijk veilige en stabiele huisvesting bieden aan gevluchte gezinnen. Zo worden ze geholpen bij het maken van een nieuwe start.

Lees meer »

Briljant voor Frans Engelbeen en Lucienne Derammelaere

Het vieren van een briljanten huwelijksjubileum is uitzonderlijk. Frans Engelbeen (90) en Lucienne Derammelaere (90) uit de Vercruysse de Solartstraat in Deerlijk mochten onlangs 65 jaar huwelijksgeluk vieren samen met de familie.
The post Briljant voor Frans Engelbeen en Lucienne Derammelaere appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alexander Doom verlegt grenzen met goud in Rome

Met een Europese titel in een fabelachtig nieuw Belgisch record heeft Alexander Doom (27) zijn status van wereldtopper op de 400 meter bevestigd. Met ook een herboren Jonathan Sacoor, die net naast brons greep, liggen de Belgian Tornados zo op goudkoers in Rome.

Lees meer »