Mét De Ketelaere en De Cuyper, zonder Olivier Deman: dit is de Belgische EK-selectie

Bondscoach Domenico Tedesco heeft dinsdag zijn 26-koppige selectie bekendgemaakt voor het EK voetbal in Duitsland. Charles De Ketelaere en Maxim De Cuyper zijn de twee West-Vlamingen in de selectie. Hans Vanaken en Olivier Deman vielen naast de selectie.

In het Basecamp van de Duivels in Tubeke maakte bondscoach Domenico Tedesco dinsdagmorgen zijn selectie voor het EK bekend. In die selectie is er – toch min of meer verrassend – een plek voor Maxim De Cuyper (23). De flankverdediger van Club Brugge kreeg de voorkeur op Olivier Deman. Voor De Cuyper is het zijn eerste selectie voor de nationale ploeg. “Ik heb altijd gezegd dat we Maxim volgden”, verklaarde Tedesco zijn keuze. “Door de concurrentie met Olivier Deman hebben we hem hier nog niet eerder gezien. Deman speelde voordien immers bij Werder Bremen en deed het daar goed. Alleen is zijn situatie de laatste weken wat veranderd en speelde Olivier niet veel meer. Ik moet echter de beste spelers kiezen en dat betekent ook de spelers die in vorm zijn. En dat is Maxim. Ik heb hem tegen Fiorentina live aan het werk gezien en hij verdient het echt wel om hier te zijn.”

Geen Vanaken

Hans Vanaken en Kyriani Sabbe, die beiden wel in de 40-koppige voorselectie zaten, zijn er niet bij. “Voor Vanaken was er gewoon veel concurrentie. Het is geen keuze tegen Vanaken, maar voor De Bruyne, De Ketelaere en Trossard”, aldus Tedesco. De bondscoach gaf ook aan niet met Vanaken gesproken te hebben na zijn niet-selectie. “Hij is maanden geleden één keer bij ons geweest. Dat lag anders bij iemand als Olivier Deman, die er wel vaker bij was.”

Loïs Openda, die vorige week nog in Jabbeke in het huwelijksbootje stapte, is er wel bij. De spits heeft er bij het Duitse Red Bull Leipzig een topseizoen opzitten. Ook ex-KV Oostende-verdedigers Arthur Theate en Wout Faes zijn geselecteerd, net als Thomas Meunier.

De volledige selectie van de Rode Duivels:

De Rode Duivels beginnen op maandag 17 juni aan hun EK met een match tegen Slovakije. Op zaterdag 22 juni volgt dan de partij tegen Roemenië. De laatste groepsmatch tegen Oekraïne wordt gespeeld op woensdag 26 juni.

The post Mét De Ketelaere en De Cuyper, zonder Olivier Deman: dit is de Belgische EK-selectie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Israël zegt dat het belangrijke sluipschutter van Hamas heeft uitgeschakeld en deelt beelden die dat moeten bewijzen

Het Israëlische leger meldt dat het een belangrijke sluipschutter van terreurorganisatie Hamas heeft uitgeschakeld in het noorden van de Gazastrook. De man zou ook als commandant betrokken geweest zijn bij het bloedbad van Hamas in Israël op 7 oktober vorig jaar. Europese banken blijken intussen al 60 miljard euro geïnvesteerd te hebben in bedrijven die wapens en legermaterieel verkopen aan

Lees meer »

‘Inside Out 2′ breekt record: succesvolste animatiefilm ter wereld na eerste weekend

De nieuwe film ‘Inside Out 2′ van animatiestudio Pixar voor Disney heeft meteen een record gebroken. Tijdens het openingsweekend bracht de film maar liefst 140 miljoen dollar op (meer dan 128 miljoen euro). Hiermee heeft het de animatiefilm met het beste openingsweekend wereldwijd verbroken en ‘Frozen 2′ van de troon gestoten, die na het openingsweekend een opbrengst van 135 miljoen

Lees meer »

Derde editie Talk, Play & Sport lokt veel volk naar De Pionier

De derde editie van het gratis gezinsevenement Talk, Play en Sport in en rond sportcentrum De Pionier en aan de Virovios sportsite in Wervik was zaterdag een groot succes. Enerzijds door het mooi weer en anderzijds door de brede waaier van activiteiten, animatie, initiaties en workshops voor jong en oud. Het ging om een organisatie van de stedelijke sport- en

Lees meer »

Katrien (43) trouwt dinsdag met … zichzelf: “Ik wil dat de schepen hetzelfde mopje vertelt als bij alle andere koppels”

Katrien Van Opstal trouwt dinsdag. Dat is een bijzonder moment, want trouwen doe je niet elke dag. En al zeker niet met jezelf. Je leest het goed: Katrien trouwt dinsdag als eerste persoon in ons land met zichzelf. En daar heeft ze goede redenen voor, vertelt Katrien in een uitgebreid interview. Al keken ze in het gemeentehuis wel even vreemd

Lees meer »

Vlaamse popartieste Marcy Cortega is gemaakt met artificiële intelligentie, “maar binnenkort staat ze live op het podium”

Ligt de toekomst van de popmuziek in het AI-sterrendom? Da’s alvast waar de maker van Marcy Cortega op hoopt. Marcy is een 22-jarige Vlaamse popzangeres met Spaanse roots. Virtueel weliswaar, want de zangeres met het blauw-roze haar en haar feilloze uiterlijk bestaat enkel online. “Maar haar droom is om zoveel mogelijk connectie te maken met de echte wereld”, zegt bedenker

Lees meer »

Luc Abbeloos (58) is de nieuwe algemeen directeur bij Westtoer: “Ik zie het als een eer, maar ook een fantastische uitdaging”

De Raad van Bestuur van het provinciebedrijf Westtoer heeft een nieuwe algemeen directeur aangesteld. Luc Abbeloos volgt Stefaan Gheysen op. De aanstelling gebeurde na een uitgebreide selectieprocedure. Luc Abbeloos (58) werkt sinds 2011 bij Westtoer als directeur marketing.
The post Luc Abbeloos (58) is de nieuwe algemeen directeur bij Westtoer: “Ik zie het als een eer, maar ook een

Lees meer »

Rutte voert het commando

20:02 Mark Rutte kan binnenkort aan de slag als secretaris-generaal van de NAVO. Hij moet de alliantie overeind houden. Want ondanks de gestegen defensie-uitgaven loert het gevaar in vele hoeken.

Lees meer »

“Het moest geld in het laatje brengen”: bibliothecaris ontdekt dat overleden auteur Clem Schouwenaars uit Lo ook streek- en familieromans schreef onder pseudoniem

Auteur Clem Schouwenaars (1932-1993), die van 1972 tot 1979 in Lo woonde, schreef tientallen boeken, dichtbundels en toneelstukken. Maar minder of helemaal niet bekend is het feit dat de schrijver ook enkele stationsromans neerpende onder verschillende schuilnamen. Tot die ontdekking kwam voormalig bibliothecaris en Schouwenaars-kenner Jan Van Herreweghe uit Harelbeke.
The post “Het moest geld in het laatje brengen”:

Lees meer »