Bekaert blijft onder de verwachtingen in eerste kwartaal

Staaltechnologiebedrijf Bekaert met hoofdzetel in Zwevegem heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een geconsolideerde omzet geboekt van 1,025 miljard euro, of een daling met 14 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het bedrijf woensdagochtend voorbeurs bekendgemaakt. Analisten hadden gemiddeld genomen gerekend op een omzet van 1,1 miljard euro.

Bekaert wijst er wel op dat het eerste kwartaal moeilijk te vergelijken valt met dat van 2023, omdat er een jaar geleden een sterke herbevoorrading was van klanten in China, naast positieve wisselkoersen en doorgerekende hogere grondstof- en energiekosten.

Het management houdt vast aan zijn verwachtingen voor dit jaar. “Hoewel de economische onzekerheden aanhouden en een aantal eindmarkten een uitdaging blijven vormen, is de verkoop in 2024 volgens verwachting van start gegaan en blijft het management uitgaan van een bescheiden omzetgroei en ten minste stabiele marges in 2024”, klinkt het.

The post Bekaert blijft onder de verwachtingen in eerste kwartaal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wielertoerist Guy (67) werd door motor aangereden en in kanaal gekatapulteerd: “Ik hield me met één arm vast aan een kluit gras, de andere hing daar maar te zwabberen”

Een breuk in de onderarm die met spoed werd geopereerd en een barst in de enkel. Guy Coppens (67) uit Sint-Antonius (Zoersel) is terug thuis uit het ziekenhuis. Woensdag werd hij op het jaagpad in Massenhoven met zijn fiets in het kanaal gekatapulteerd door een motorrijder onder invloed. Zijn wielervrienden redden zijn leven. “Ik had het geen tien minuten langer

Lees meer »

Laatste lichting leerlingen studeren af in Jeugd- en Gehandicaptenzorg: “Ik ben trots op de vele generaties jongeren”

Dinsdag 11 juni organiseerde RHIZO Zorgkrachtschool Kortrijk een ludiek afscheidsmoment van de opleiding Jeugd- en Gehandicaptenzorg. Omwille van de modernisering van het secundair onderwijs vervalt deze opleiding. De laatste lichting van 33 leerlingen volgde in de laatste twee ‘lesuren’ ooit zoveel mogelijk vakken en kreeg op het einde van het creatief afscheidsmoment een oorkonde.
The post Laatste lichting leerlingen

Lees meer »

EK-dorp (ION Arena) op site Strobbe is geopend: “En nu hopen dat de Rode Duivels het lang uitzingen”

Vanavond 14 juni wordt het EK op gang getrapt, de avond ervoor opende de ION Arena feestelijk. Het leegstaande magazijn van de voormalige drukkerij Strobbe werd omgetoverd in een EK-dorp. Dat is ondertussen helemaal aangekleed met de tricolore kleuren, een groot scherm en meerdere kleinere schermen en heel wat verlichting. “En nu hopen dat de Belgen het wat ver schoppen”,

Lees meer »

Aziatische hoornaar is niet meer uit te roeien. Wat nu?

Geel-zwart en incontournable: N-VA is het voor de Vlaamse regeringsvorming, de Aziatische hoornaar is het in het hele land. In Gistel werden 140 koninginnen gevangen, in Holsbeek 112, en in tal van andere gemeenten worden plannen gesmeed om de killerwesp volledig uit te roeien in onze contreien. “Onmogelijk”, zo oordeelt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar wat kunnen

Lees meer »

LIVEBLOG SPANJE-KROATIË. Penalty voor Kroaten!

In de ‘groep des doods’ neemt Spanje het op tegen Kroatië. De Spanjaarden leiden met 3-0 na goals van Morata, Ruiz en Carvajal. Kunnen de Kroaten, die toch wel wat kansen misten voor rust, nog weerwerk bieden? Volg de wedstrijd in de liveblog hieronder.

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: wie was de ‘Skieven Architek’ die de aanblik van Brussel veranderde?

Brussel is een openluchtmuseum met architecturale parels uit verschillende tijdsperiodes. Grootmeesters van de architectuur hebben de skyline geboetseerd tot hoe we die nu kennen. Eén onder hen drukte echter zo prominent zijn stempel dat we er haast niet meer omheen kunnen. Maar of dat hem geliefd maakte bij zijn tijdgenoten, is nog maar de vraag. De Sint-Katelijnekerk, De Munt, De

Lees meer »