TERUGLEZEN OEKRAÏNE. “Situatie aan het front is verslechterd”: Oekraïens leger trekt zich op meerdere plaatsen terug

Het Russische leger zegt zondag een dorp in de regio Donetsk in het oosten van Oekraïne te hebben veroverd. De bevelhebber van het Oekraïense leger geeft toe dat de troepen zich hebben teruggetrokken uit verschillende dorpen. “De situatie aan het front is verslechterd”, schreef hij op Facebook. Lees hier de ontwikkelingen van zondag 28 april terug. 

Meer krantenkoppen in België

Bezoekers kunnen archeologen live volgen dankzij pop-uphuis in Sint-Godelieveabdij Brugge

In de Sint-Godelieveabdij in Brugge is vrijdag het archeologie pop-uphuis geopend ter gelegenheid van de Archeologiedagen tot en met 26 mei. Bezoekers kunnen er het archeologisch onderzoek volgen in de tuin van de abdij en kunnen archeologen ook live aan het werk zien. Het initiatief kadert binnen de herbestemming van de abdij.
The post Bezoekers kunnen archeologen live volgen

Lees meer »

Drukste Sinksenfeesten ooit met 205.471 bezoekers: “Zelfs uit Leuven, Mechelen en Antwerpen zakten mensen naar Kortrijk af”

SINKSEN 24 overtrof alle verwachtingen en vestigde opnieuw een record. Ondanks de regen op vrijdagavond trokken zaterdag, zondag en maandag tienduizenden bezoekers naar het stadsfestival. Dit resulteerde in een indrukwekkend totaal van 205.471 bezoekers, bijna 30.000 meer dan vorig jaar.
The post Drukste Sinksenfeesten ooit met 205.471 bezoekers: “Zelfs uit Leuven, Mechelen en Antwerpen zakten mensen naar Kortrijk af”

Lees meer »

“Toen ik hen zag…”: Littler weet met emoties geen blijf na spectaculaire zege en heeft duidelijke boodschap na alle kritiek

Zijn eerste majortitel maakte wat los. Zeker omdat vriendin Eloise en z’n ouders vanop de eerste rij toekeken. Luke Littler werd emotioneel na zijn spectaculaire zege (11-7) in de finale van de Premier League darts, inclusief een geweldige ninedarter die de ganse O2 Arena in Londen deed ontploffen. Achteraf was het tranen verbijten en vol ongeloof voor zich uitstaren. Niet

Lees meer »

“Ouders zullen hun kinderen niet langer tot aan gemeentehuis moeten brengen”: Oplossing voor afgeschafte busverbinding in Deerlijk

In Deerlijk heeft het stadsbestuur in overleg met vervoersmaatschappij De lijn een oplossing gevonden voor de scholieren die sinds het nieuwe vervoersplan gelanceerd werd moeilijk op school geraakten. Buslijn 710 vertrekt vanaf september aan de kerk van Sint-Lodewijk en rijdt zo via de Pladijsstraat en Stationsstraat naar het gemeentehuis.
The post “Ouders zullen hun kinderen niet langer tot aan

Lees meer »

“Mijn zoon is geen crimineel”, zegt moeder van jongere gearresteerd voor dodelijk incident met riooldeksel op snelweg

De moeder van één van de drie meerderjarigen die aangehouden is in verband met het dodelijke incident op een Waalse snelweg, is van mening dat haar zoon niets te maken heeft met de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur. “Hij was enkel op de verkeerde plaats op het verkeerde moment met de verkeerde mensen”, klinkt het bij Sudinfo.

Lees meer »

Zijn ‘pleasers’ gewoon vriendelijke mensen? “Het wordt een probleem als je afhangt van de goedkeuring van mensen”

‘Pleasen’ is een mooie eigenschap, maar het wordt een probleem als het ingaat tegen wat je zelf belangrijk vindt. Dat zegt Mieke Decuyper, docent en onderzoeker Toegepaste Psychologie, naar aanleiding van ‘The idea of you’. In die film praat het hoofdpersonage liever anderen naar de mond dan voor zichzelf op te komen. Decuyper waarschuwt er ook voor dat je als

Lees meer »

Brugge telt steeds minder souvenirshops en chocoladewinkels

“Welke plekken hebben de Bruggelingen nog binnen het moeras van wafelwinkels, frietkramen en toeristische shops?” Dat vroeg raadslid Raf Reuse dinsdagavond aan het stadsbestuur. Hij kreeg fikse politieke tegenwind: “Stop die stemmingmakerij en nestbevuiling.”
The post Brugge telt steeds minder souvenirshops en chocoladewinkels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Metaaldieven maken misbruik van overstromingen in Voeren, maar probleem is niet nieuw: “Overstromingen hebben alles in stroomversnelling gebracht”

In Voeren maken metaaldieven misbruik van de overstromingen en stelen oud ijzer uit woningen en op straat. Intussen kon er een verdachte gearresteerd worden, maar metaaldieven zijn al veel langer een probleem in de gemeente. "De overstromingen hebben het probleem erger gemaakt", zegt Alain Stas, korpschef van politiezone Voeren.

Lees meer »

Ondanks regen lokt café Mangé in Heule 1.500 bezoekers

Het jubelen is begonnen! Met Café Mangé is definitief het startschot gegeven voor de 60ste editie van de Tinekesfeesten. Ondanks de regen was het opnieuw een geslaagde editie. 1.500 bezoekers konden zich culinair uitleven aan de 14 foodtrucks wat gelijk staat aan 100 m verwennerij.
The post Ondanks regen lokt café Mangé in Heule 1.500 bezoekers appeared first on

Lees meer »