“Poetins geduld is op”: Russische president houdt ‘zuivering’ bij ministerie van Defensie

De ene na de andere generaal of hooggeplaatste functionaris binnen het Russische departement van Defensie werd in de afgelopen weken aan de deur gezet of opgepakt. Volgens waarnemers en experts is het geduld van Poetin op en is er sprake van een ware ‘zuiveringscampagne’ binnen het departement, maar daar is volgens het Kremlin niets van aan.

 

Meer krantenkoppen in België

Maxine Van Belleghem wint Miss Exclusive 2024

Maxine Van Belleghem werd zaterdag bekroond als de 14de Miss Exclusive. Ze zal een jaar lang de titel dragen. Maxine, afkomstig uit Geraardsbergen, brengt hiermee voor het tweede jaar op rij het kroontje naar Oost-Vlaanderen.

Lees meer »

Ontploffing Hoboken: 44-jarige bewoner komt om, reddingsactie voor 4 vermisten zal nog tot vanavond duren

Bij een explosie op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken (Antwerpen) is vanochtend een dode gevallen. Twee verdiepingen zijn ingestort. Een deel van het gebouw is weggeblazen. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een gasexplosie in het gebouw. De brandweer zoekt nog naar vier vermisten onder het

Lees meer »

Vrije basisschool Sint-Paulus in Kortrijk maakt kans op belangrijke internationale milieuprijs

De vrije basisschool Sint-Paulus in Kortrijk maakt kans op een belangrijke internationale milieuprijs. Sint-Paulus staat in de top 10 van scholen van over de hele wereld die zich inzetten om klimaatvriendelijker te zijn. De school bouwde bijvoorbeeld de hele speelplaats om tot een groene omgeving en startte ook verschillende milieuvriendelijke projecten. In november kennen we de winnaar.

Lees meer »

Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Geluwe rouwt om gewezen tamboer-majoor Marc Coulleit (65): “Hij had een gouden hart”

Het overlijden van Marc Coulleit (65) uit Beselare zorgt in het naburige Geluwe voor veel reacties. Marc groeide op in de Gapersgemeente en speelde er destijds bij de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. Marc was hartpatiënt. Jaren geleden had hij in café De Elfpenner in Beselare een hartaanval en kon door de uitbaters worden gered. Na dat voorval organiseerden de uitbaters in

Lees meer »

EK-sfeer bij de Duivelboys in Vlamertinge

Op maandag 17 juni om 18 uur spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap in Duitsland tegen Slowakije. Wie de wedstrijd graag wil bekijken, samen met andere supporters, moet dan op het Kerkplein in Vlamertinge zijn. Officiële supportersvereniging Vlamertingse Duivelboys belooft opnieuw heel wat sfeer en ambiance.
The post EK-sfeer bij de Duivelboys in Vlamertinge

Lees meer »