Ondanks regen lokt café Mangé in Heule 1.500 bezoekers

Het jubelen is begonnen! Met Café Mangé is definitief het startschot gegeven voor de 60ste editie van de Tinekesfeesten. Ondanks de regen was het opnieuw een geslaagde editie. 1.500 bezoekers konden zich culinair uitleven aan de 14 foodtrucks wat gelijk staat aan 100 m verwennerij.

‘The Gambits’ zorgden voor de muzikale noot. Het kwakkelweer kon de aanwezigen niet deren. Integendeel, de sfeer was er. Laat de wolken maar wenen zeiden de Heulenaars terwijl ze wachtten op de bekendmaking van het ‘thema’ van deze jubeleditie: ‘Tinekesfeesten, made in de sixties.’ De Tinekeswerkgroep verwijst hiermee naar het ontstaan van de feesten in de jaren 60 maar ook naar de verjaardag van 60 jaar Tinekesfeesten, een dubbele betekenis dus! “Ook al was het een beetje voor de hand liggend, leek het ons toch een prachtig thema om rond te werken”, zegt voorzitster Phaedra Hoste.

Teevee Tineke

En de trein is vertrokken richting september, het hoogtepunt van de feestelijkheden. Na het succes van ‘Café Mangé’ is het uitkijken naar de volgende halte. Dit is de openluchtcinema ‘Teevee Tineke’ in Athena Campus Heule op 8 juni. Onder de blote hemel kan je genieten van Yesterday, een filmklassieker van formaat. Een worstelende muzikant wordt daarin wakker in een wereld waar niemand The Beatles kent. Hij ziet zijn kans om hun legendarische nummers als zijn eigen te introduceren, wat leidt tot onverwachte roem en hartverwarmende complicaties.

De Tinekeswerkgroep zoekt nog twee kandidaten. Momenteel zitten ze aan acht. Wie wil meedingen naar het (jubel) Tinekeslint kan zich alsnog melden aan de werkgroep. Je maakt het maar eenmaal mee. 10 kandidaten zou een mooi geschenk zijn voor het harde werk van de Tinekeswerkgroep. Kandidaten kunnen zich melden via [email protected] of bij leden van de Tinekeswerkgroep. Teevee Tineke is op 8 juni om 20 uur in Athena Campus Heule. Tickets zijn te verkrijgen bij https://bit.ly/tickets_teeveetineke24.

(CH)

The post Ondanks regen lokt café Mangé in Heule 1.500 bezoekers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Blessure houdt Julie Allemand van Spelen, Nastja Claessens (19) uit Waregem vervangt haar bij de Cats

Julie Allemand moet forfait geven voor de Olympische Spelen in Parijs. De point-guard van ASVEL Lyon liep op training een spierblessure op. Dat deelde het BOIC donderdag mee. Ze wordt in de selectie van de Belgian Cats vervangen door de negentienjarige Nastja Claessens .
The post Blessure houdt Julie Allemand van Spelen, Nastja Claessens (19) uit Waregem vervangt haar

Lees meer »

Ann Hoste uit Avelgem blikt tevreden terug op deelname ‘Met Vier in bed’: “Maar niet alles kwam in beeld”

Ann Hoste en haar dochter Cinzia van B&B De Gouden Klokke schitterden afgelopen dinsdag in het VTM-programma ‘Met Vier in Bed’. De goedlachse dames kunnen terugblikken op een mooi geslaagd avontuur.
The post Ann Hoste uit Avelgem blikt tevreden terug op deelname ‘Met Vier in bed’: “Maar niet alles kwam in beeld” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Okra fietst richting het Ieperse Ommeland

Onlangs namen 21 Okra leden hun fiets bij de hand om een dagje erop uit te trekken. Iedereen met de fietshelm en een fluojas zodat men zich veilig in het verkeer kon wagen.
The post Okra fietst richting het Ieperse Ommeland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kostenplaatje van 250 miljoen, 45.000 agenten en mysterie rond ‘Zorro’: alles wat u moet weten over “grootste openingsceremonie ooit”

Groot, groter, Parijs 2024. De openingsceremonie van de Olympische Spelen vanavond moet de strafste aller tijden worden. “Een unieke en historische gebeurtenis”, bouwde president Macron de spanning al op. Frankrijk spaarde alleszins kosten noch moeite voor de ceremonie. Met het overzicht hieronder bent u helemaal klaar voor het spektakel op en rond de Seine.

Lees meer »

Isabelle Vandenbussche uit Moorslede is ‘Slomo Universalis’

Bij het begin van de zomervakantie is er ieder jaar Slyps Kermis. Ook dit jaar viel er heel wat te beleven. De wielerorganisatoren van Slyps Sprint kleurden het kermisgebeuren met twee wedstrijden en op maandag was er opnieuw een loopwedstrijd.
The post Isabelle Vandenbussche uit Moorslede is ‘Slomo Universalis’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Janne Deleu grijpt met Young Belgian Yellow Tigers zilver op EK: “Ticket voor WK en het EYOF op zak”

Een verrassing van formaat. De Belgian Young Yellow Tigers met Janne Deleu hebben in het damesvolleybal bij de U18 een zilveren medaille behaald op het Europees kampioenschap dat in Roemenië (Blaj) en Griekenland (Heraklion) werd gespeeld.
The post Janne Deleu grijpt met Young Belgian Yellow Tigers zilver op EK: “Ticket voor WK en het EYOF op zak” appeared first

Lees meer »

Japanse fietstoerist ‘Ken’ is ondanks aanrijding vol lof over Vlamingen: “Jullie zijn allemaal zo vriendelijk en hulpvaardig”

Kleine ‘accidentele’ ontmoetingen maken meestal mooie verhalen, dat is ook zo met de tip die we binnenkregen via Veerle Goethals uit Dentergem. “Ik was woensdagochtend op weg naar de lokale slager en zag een bepakte toerist een beetje radeloos aan een gesloten fietsenwinkel staan. De Japanner Kentaro ‘Ken’ Kawamoto (39) was blijkbaar aangereden met een scheefgetrokken wiel als resultaat. Gelukkig

Lees meer »

Ruben Van Gucht poseert samen met Sporza-collega Ine Beyen op rode loper van ‘ZomerRevue’

Tijdens de drukke sportzomer houdt sportanker Ruben Van Gucht (37) er een druk sociaal leven op na. Hij deelde afgelopen weekend beelden vanop Tomorrowland en zondagavond poseerde hij met collage Ine Beyen (37) op de rode loper van de ‘ZomerRevue’ van Gert Verhulst en James Cooke in De Panne. Op de ‘blote benen’-affaire tijdens een videogesprek met Radio2 wilde hij

Lees meer »