Ondanks regen lokt café Mangé in Heule 1.500 bezoekers

Het jubelen is begonnen! Met Café Mangé is definitief het startschot gegeven voor de 60ste editie van de Tinekesfeesten. Ondanks de regen was het opnieuw een geslaagde editie. 1.500 bezoekers konden zich culinair uitleven aan de 14 foodtrucks wat gelijk staat aan 100 m verwennerij.

‘The Gambits’ zorgden voor de muzikale noot. Het kwakkelweer kon de aanwezigen niet deren. Integendeel, de sfeer was er. Laat de wolken maar wenen zeiden de Heulenaars terwijl ze wachtten op de bekendmaking van het ‘thema’ van deze jubeleditie: ‘Tinekesfeesten, made in de sixties.’ De Tinekeswerkgroep verwijst hiermee naar het ontstaan van de feesten in de jaren 60 maar ook naar de verjaardag van 60 jaar Tinekesfeesten, een dubbele betekenis dus! “Ook al was het een beetje voor de hand liggend, leek het ons toch een prachtig thema om rond te werken”, zegt voorzitster Phaedra Hoste.

Teevee Tineke

En de trein is vertrokken richting september, het hoogtepunt van de feestelijkheden. Na het succes van ‘Café Mangé’ is het uitkijken naar de volgende halte. Dit is de openluchtcinema ‘Teevee Tineke’ in Athena Campus Heule op 8 juni. Onder de blote hemel kan je genieten van Yesterday, een filmklassieker van formaat. Een worstelende muzikant wordt daarin wakker in een wereld waar niemand The Beatles kent. Hij ziet zijn kans om hun legendarische nummers als zijn eigen te introduceren, wat leidt tot onverwachte roem en hartverwarmende complicaties.

De Tinekeswerkgroep zoekt nog twee kandidaten. Momenteel zitten ze aan acht. Wie wil meedingen naar het (jubel) Tinekeslint kan zich alsnog melden aan de werkgroep. Je maakt het maar eenmaal mee. 10 kandidaten zou een mooi geschenk zijn voor het harde werk van de Tinekeswerkgroep. Kandidaten kunnen zich melden via [email protected] of bij leden van de Tinekeswerkgroep. Teevee Tineke is op 8 juni om 20 uur in Athena Campus Heule. Tickets zijn te verkrijgen bij https://bit.ly/tickets_teeveetineke24.

(CH)

The post Ondanks regen lokt café Mangé in Heule 1.500 bezoekers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Allemaal in functie van een campagne: Ronaldinho schept duidelijkheid over vreemde uitspraken rond Braziliaans elftal

Een ommezwaai van Ronaldinho (44) in de aanloop naar de Copa América. In een post op Instagram verweet de Braziliaanse legende de huidige generatie een gebrek aan respect voor het plunje van de nationale ploeg. Maar vandaag klonk het al helemaal anders: “Deze woorden kwamen van echte fans. Ik zou het Braziliaanse voetbal nooit in de steek laten.”

Lees meer »

Post Title

Het grauwgrijze, natte weer treitert niet alleen al maanden ons gemoed, het pakt nu ook in onheilswolken samen boven onze economie. Voor de kassa van deze drie Vlaamse ondernemers is elke regenbui nu echt wel de druppel te veel. “De verkoop is gekelderd. Zoiets maakten we nog nooit mee.” Dit betekent het kletsnatte voorjaar voor An, die een dakwerkbedrijf runt,

Lees meer »

Rijhuis in Vlaanderen kost evenveel als vrijstaand huis in Wallonië

De huizenprijzen zijn in het eerste kwartaal vrij stabiel gebleven in België, appartementen werden wel 2 procent duurder in een jaar tijd. De mediaanprijs van een vrijstaande woning in Wallonië (300.000 euro) ligt nu op hetzelfde niveau als de prijs van een twee- of driegevelwoning in Vlaanderen (299.000 euro), zo blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »