Ze is 80, maar gaat nog iedere week naar de Chiro: “Ria is onze steun en toeverlaat”

Meer dan 200 meisjes beleven iedere zondag de tijd van hun leven bij Chiro Lourdes in Oostakker. Een van de meest fanatieke leden is Ria Thoen, die geen enkele activiteit mist. Waarom is dat bijzonder? Ria is een meisje van … 80 jaar. “Hoelang ik nog blijf komen? Tot ze die oude doos er niet meer bij willen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Kusthoreca heeft extra jobstudenten nodig: “Nog 200 vacatures”

De horeca aan de kust hoopt nog extra jobstudenten te vinden voor deze zomer. In alle steden en gemeenten aan de kust staan nog zo’n 200 vacatures open bij de VDAB. Dat valt op zich nog goed mee in vergelijking met de voorbije jaren, maar uitbaters vrezen dat ze op de piekmomenten in de zomer volk tekort zullen hebben.

Lees meer »

Vooruit Plus stelt lijst voor met Ann Brusseel en Niko Geldhof

Vooruit Plus stelde de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. “We doen dat precies vier maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen”, zegt John Crombez. Hij wordt in een folder in alle brievenbussen volop uitgespeeld : John voor burgemeester. Maar op de lijst vallen veel meer zaken op.
The post Vooruit Plus stelt lijst voor met Ann Brusseel en Niko Geldhof appeared first

Lees meer »

Annick (46) van warmtespecialist Callens wil dit jaar nog 50 mensen aanwerven: “Onze 250 medewerkers zijn voor ons echt alles”

Warmtespecialist Callens wil dit jaar liefst vijftig mensen aanwerven. In een streek waar nog amper werklozen zijn, is dat best wel een pittige uitdaging. “Maar het is zeker niet onmogelijk dat we ons doel gaan bereiken”, zegt zaakvoerder Annick Callens (46). “Op vandaag hebben we al 25 nieuwkomers kunnen verwelkomen.”
The post Annick (46) van warmtespecialist Callens wil dit

Lees meer »

Filou Oostende pakt zijn eerste BNXT-titel

Basketbalploeg Filou Oostende heeft zich woensdag verzekerd van een eerste titel in de BNXT League. De kustploeg won in de tweede finalewedstrijd met 66-79 (rust: 33-47) bij het Nederlandse ZZ Leiden. Dat volstond om de titel te pakken. Maandag haalde Oostende het in eigen zaal al met ruime 85-58-cijfers van de Nederlanders. De finale in de BNXT League werd afgewerkt

Lees meer »

Assisen moord Caroline Kint – Broer wees Athena Man snel als verdachte aan

Op het assisenproces over de doodslag op Caroline Kint (65) heeft de politiezone Vlas de start van het onderzoek toegelicht. Athena Man (32) werd door haar broer snel als verdachte aangewezen. Lorine De Witte (53) werd in eerste instantie als getuige verhoord.
The post Assisen moord Caroline Kint – Broer wees Athena Man snel als verdachte aan appeared first

Lees meer »

Macron stelt grondswetwijzing over stemrecht in Nieuw-Caledonië uit

De grondwetswijziging over het stemrecht in Nieuw-Caledonië wordt uitgesteld. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron aangekondigd. Door de strakke deadline van de naderende parlementsverkiezingen, kan het huidig parlement niet op tijd over de wet stemmen. Macron wil deze tijd gebruiken om de rust te laten weerkeren op het Franse overzeese gebied en om een dialoog op te starten.

Lees meer »

Chef van jongerenredactie VRT NWS stopt ermee na gemeenteraadsverkiezingen

De chef van de Jong-redactie bij VRT NWS, onder meer verantwoordelijk voor het jeugdjournaal ‘Karrewiet’, stopt ermee na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Dat nieuws wordt door de VRT bevestigd. “De chef heeft zelf deze beslissing genomen”, zegt VRT-woordvoerster Yasmine Van der Borght. Op de jongerenredactie was een open oorlog ontstaan over toxisch leiderschap van de Jong-chef en haar “favoritisme, pestgedrag

Lees meer »

BRES architecten opent kantoor naast beurs- en congresgebouw in Brugge

Simon Vansteenhuyse en Brecht Pot openden naast het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) in Brugge een vaste stek voor hun architectenkantoor BRES. Het pand waar voorheen een kantoor van Bpost gehuisvest was, en later ook nog een nachtwinkel, kreeg een heuse facelift. “Dit voelt aan als thuiskomen”, zeggen de architecten.
The post BRES architecten opent kantoor naast beurs- en

Lees meer »

Drie nieuwe kandidaten bij CD&V Heuvelland

CD&V Heuvelland heeft drie kandidaten toegevoegd aan de lijst voor de verkiezingen in oktober: Frédéric Berville, Bart Vandenbussche en Dries Delaplace.
The post Drie nieuwe kandidaten bij CD&V Heuvelland appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP. Blijf jij op vakantie bereikbaar voor het werk?

Ondanks het feit dat werknemers tijdens de vrije uren het wettelijke recht hebben op ‘deconnectie’, blijven heel wat werknemers toch bereikbaar. Zo ook op vakantie. Kan de baas jou steeds bellen, ook al lig je aan een zwembad? Heb jij toch een laptop bij op reis om in te springen indien nodig of zelfs vergaderingen bij te wonen? Kortom, wil

Lees meer »