Annick (46) van warmtespecialist Callens wil dit jaar nog 50 mensen aanwerven: “Onze 250 medewerkers zijn voor ons echt alles”

Warmtespecialist Callens wil dit jaar liefst vijftig mensen aanwerven. In een streek waar nog amper werklozen zijn, is dat best wel een pittige uitdaging. “Maar het is zeker niet onmogelijk dat we ons doel gaan bereiken”, zegt zaakvoerder Annick Callens (46). “Op vandaag hebben we al 25 nieuwkomers kunnen verwelkomen.”

Wie al eens de E17 neemt, kan ter hoogte van het Waregemse kantoor van Callens sedert kort een reusachtige banner zien met daarop Dominique Persoone naast de slagzin ‘We zoeken de juiste Persoone’. Een leuke woordspeling die de marketeers van het bedrijf bedacht hebben rond de bekende chocolatier. Belangrijker nog, ze leidt ook tot aanwervingen. De actie maakt duidelijk dat het uitstekend gaat met het familiebedrijf waar Annick Callens en Windy Moerman sedert 2008 de lijnen uitzetten. De omzet is sedertdien verdubbeld en het aantal personeelsleden bijna verdrievoudigd. Geen wonder dus dat zaakvoerster Annick ons met de grote glimlach tegemoet treedt.

Waarom zijn jullie uitgekomen bij Dominique Persoone om Callens nog beter in de markt te zetten?

“We wilden een aanwervingscampagne die in het oog springt en terzelfder tijd ook vasthoudt aan het DNA van onze familiale organisatie. Zo kwamen we uit bij Dominique Persoone. Hij runt, samen met zijn vrouw en zijn zoon, ook een familiebedrijf. Ook bij hem staat kwaliteit voorop, en duurzaamheid vindt hij net als wij zeer belangrijk. Hij is ook een teamspeler, een kwaliteit die we in ons bedrijf hoog inschatten. Bovendien is hij een Bekende Vlaming die tot de verbeelding spreekt. Met hem wordt onze boodschap toch makkelijker opgepikt..”

Jullie zijn een warmtespecialist. Wat doen jullie dan precies?

“We zijn een gespecialiseerd bedrijf in thermische toepassingen voor de industrie. Dat wil zeggen dat we slimme en betrouwbare energie leveren voor industriële processen. Misschien kan ik dat wat duidelijker maken met het voorbeeld van een aardappelverwerkend bedrijf dat enorme hoeveelheden frieten bakt in olie. De temperatuur moet daarbij perfect zijn. Daarvoor zorgen wij dan door voor op maat gemaakte engineering te zorgen.”

“Vader is trots, denk ik. Al zal hij dat nooit zeggen”

De zaken gaan goed. Dat kunnen niet alle familiebedrijven van de tweede generatie zeggen.

“We zijn zeer tevreden met hoe het loopt. Er zaten ook moeilijkere periodes tussen, en dan denk ik vooral aan de coronajaren. Toch hebben we samen met ons volledige team voor een mooie groei kunnen zorgen. Onze 250 medewerkers, die zijn alles voor ons. Dat kan ik niet genoeg benadrukken. Dit jaar gaan we normaal gezien naar een omzet van 80 miljoen euro. Dat is een verdubbeling sedert onze overname. Sinds die tijd zijn er ook vestigingen geopend in Luik en Geel, waardoor we onze klanten overal sneller kunnen bedienen. Er is ook een joint venture (gezamenlijke onderneming, red.) ontstaan, met CallensVyncke, en een overname van het Nederlandse Optimum, nu gekend als Optimum by Callens. In totaal hebben we nu 7.500 klanten. Die bevinden zich in hoofdzaak in eigen land, maar we zijn ook in Nederland en Frankrijk actief.”

Je staat samen met je ex-man Windy Moerman aan het roer. Dat klinkt op allerlei manieren ingewikkeld.

“En dat is het niet. Mijn ex-echtgenoot en ik schieten nog altijd goed op en vullen elkaar bovendien perfect aan als zaakvoerders. Mijn huidige man, die in Zwevegem een eigen zaak in tuinbouwmachines runt, heeft daar ook geen problemen mee. Uiteindelijk is dat ook niet nodig, en is dat een kwestie van vertrouwen hebben in elkaar. Windy en ik zijn hier indertijd samen gestart als jong koppel, hebben daarna mijn vader opgevolgd als zaakvoerders, en zijn dat samen gebleven nadat we uit elkaar zijn gegaan.”

Jouw vader Willy Callens heeft dit bedrijf in 1966 opgericht. Wat denkt hij over het parcours dat zijn dochter heeft afgelegd?

“Hij is trots, denk ik, al zal hij dat nooit met zoveel woorden zeggen. Ik merk het vooral aan zijn manier van praten over de nieuwe installaties bij steeds groter wordende projecten. Daarvan is hij erg onder de indruk. In het begin had mijn vader het moeilijk om zijn geesteskind los te laten, maar die tijd is voorbij. De laatste tien jaar kan hij er op een meer ontspannen manier naar kijken.”

Zit de kans erin dat jouw kinderen hier ooit een rol spelen?

“Dat sluit ik zeker niet uit, al is dat op dit ogenblik niet aan de orde. Ze tonen interesse, komen al eens langs bij de voorstelling van nieuwe producten, maar ik verplicht hen tot niets. Ze weten dat we ze daarin vrijlaten. Komen ze naar hier, dan zijn ze zeer welkom.”

Tot slot, waar ga je in Waregem het liefst iets eten?

“Dat is in restaurant Robuust, in de Wortegemseweg. Het gebeurt wel eens dat we daar met zakenrelaties naartoe gaan. Het eten is er altijd lekker en, niet onbelangrijk, we worden er snel en vriendelijk bediend.”

The post Annick (46) van warmtespecialist Callens wil dit jaar nog 50 mensen aanwerven: “Onze 250 medewerkers zijn voor ons echt alles” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een EK in Duitsland voelt ook een beetje als “bij ons”

Wunderbar, de hit uit 1981, moest dé song van de Rode Duivels worden op het EK 2024. Leuk ideetje van de Belgische voetbalbond, maar het werkt niet. Omdat de kans op een goed toernooi voorlopig nog even volatiel is als 99 Luftballons auf ihrem Weg zum Horizont. Dan hadden Duitse fans een leuker idee: de voorbije maanden, met eindelijk eens

Lees meer »

Zoveelste veroordeling voor hoogbejaarde uitbater van hondenkwekerij De Schoonen Troost

De hoogbejaarde uitbater van hondenkwekerij De Schoonen Troost en zijn dochter zijn nogmaals veroordeeld voor de wantoestanden op het terrein. Hun vergunning werd ingetrokken maar toch bleven ze verder kweken. Vader en dochter krijgen respectievelijk 8.000 en 4.000 euro boete.
The post Zoveelste veroordeling voor hoogbejaarde uitbater van hondenkwekerij De Schoonen Troost appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitvaartcentrum Snoeck wil uitbreiden en heeft plannen voor nieuwe aula: “Met ruimte voor 400 mensen”

Uitvaartcentrum Snoeck in de Bellevuestraat in Izegem is klaar voor de toekomst. De vierde generatie deed al zijn intrede en men koestert uitbreidingsplannen. Er zou een nieuwe, ruimere aula komen die voldoet aan de meest recente eisen.
The post Uitvaartcentrum Snoeck wil uitbreiden en heeft plannen voor nieuwe aula: “Met ruimte voor 400 mensen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Homofilie is een gevolg van een slechte opvoeding”: Vlaams Belang-kopstuk zou homofobe uitspraak hebben gedaan

Vlaams Belang-kopstuk Tom Vandendriessche zou een denigrerende uitspraak over homo’s hebben gedaan tijdens een gesprek met een ex-medewerker. “Homofilie is een gevolg van een slechte opvoeding”, zou hij hebben gezegd tijdens een lunch in het Europees Parlement. Het citaat duikt op in een document van de bewuste ex-medewerker dat ‘Apache’ en ‘Humo’ konden inkijken. Vandendriessche zegt op X dat men

Lees meer »

“Het opvallendste op hun huwelijk? Prins Laurent die Wendy Van Wanten meenam”: prins Edward en Sophie 25 jaar getrouwd

25 jaar. Zo lang zijn de Britse prins Edward (60) en hertogin Sophie (59) woensdag getrouwd. In tegenstelling tot z’n twee broers en zus slaagt de prins er dus wél in om een standvastig huwelijk uit te bouwen en een echtscheiding te vermijden. Met dank aan Sophie, die zich opwerkte tot een onmisbaar lid van de Britse koninklijke familie. Al

Lees meer »