Dirk Draulans praat voor het eerst over z’n huidkanker: “Het is de prijs die ik betaal voor mijn verleden”

Tafelspringer Dirk Draulans (67) vertelt in ‘De tafel van Gert’ over zijn huidkanker. “Ik heb een zwaar verleden, omdat ik in de tropen rondliep zonder T-shirt. In mijn jonge jaren dacht ik dat dat allemaal kon”, zegt hij. De bioloog en schrijver wil nu waarschuwen voor de gevolgen. 

Meer krantenkoppen in België

264 studenten van UGent moeten plots examen in ander gebouw afleggen door pro-Palestijnse bezetting: “Dit zorgt voor onnodige stress”

De bezetting van pro-Palestijnse betogers aan UGent zorgt nu ook voor organisatorische problemen. 264 studenten Politicologie kregen zondagochtend het bericht dat hun examen van morgen —maandag— last minute is verplaatst. Gelukkig niet van datum, wel van locatie. Professor Carl Devos reageert bezorgd: “Dit zorgt voor onnodige stress.”

Lees meer »

Albert Heijn heeft vergunningen op zak voor winkel dat halfweg 2025 zou openen: “Met uitbaters van Delhaize”

Vorig jaar in maart raakte bekend dat de supermarktketen Albert Heijn ook in Zwevegem een filiaal wilde openen. Nu heeft men de vergunning op zak zodat de werken kunnen beginnen. Men denkt halfweg 2025 de deuren te kunnen openen.
The post Albert Heijn heeft vergunningen op zak voor winkel dat halfweg 2025 zou openen: “Met uitbaters van Delhaize” appeared

Lees meer »

Nova Gym opent de deuren in oud-brouwerij Lootens

Voor Kevin Van Hullebus (38) is het opstarten van Nova Gym een nieuwe stap in zijn carrière. Naast dit fitnesscentrum runt hij al negen jaar een eigen bouwbedrijf.
The post Nova Gym opent de deuren in oud-brouwerij Lootens appeared first on KW.be.

Lees meer »

Raket van Noord-Korea belandt in zee, schending van VN-resoluties

Noord-Korea heeft een raket afgevuurd, die in de zee is terechtgekomen. Dat zeggen Japan en Zuid-Korea. Eerder vandaag had het communistische regime van Noord-Korea laten weten dat het deze week met een raket een satelliet de ruimte in zou sturen. VN-resoluties verbieden Noord-Korea om ballistische raketten te lanceren.

Lees meer »

Bart Declercq, directeur Nationaal Agrarisch Centrum: “Landbouwers hebben ook een groen hart”

Vraag aan iemand die de land- en tuinbouwsector niet kent waar het Nationaal Agrarisch Centrum is in Roeselare en de kans is zeer groot dat die persoon je het antwoord schuldig moet blijven. Nochtans geven wij er ontzettend veel opleidingen, aldus directeur Bart Declercq.
The post Bart Declercq, directeur Nationaal Agrarisch Centrum: “Landbouwers hebben ook een groen hart” appeared

Lees meer »

Meerdere doden en tientallen gewonden bij tornado’s in Texas

Bij tornado’s en hevige stormen, vooral ten noorden van de Texaanse stad Dallas, zijn volgens plaatselijke media zeker tien mensen omgekomen. De helft van de dodelijke slachtoffers kwam uit Texas, met name uit de plaats Valley View, de overige helft uit aangrenzende staten. Er zijn naar schatting tachtig mensen gewond geraakt in de getroffen regio’s.

Lees meer »

“Waarom zegt u dat als partij zo niet? Ik hoor dit voor het eerst echt op deze manier!”: ons lezerspanel legt premier De Croo op de rooster

“Ah, is dat de man die mij het vuur aan de schenen zal leggen?” Wanneer de premier binnenwandelt heeft hij meteen oog voor Cis, de 7 maanden oude baby van boerin Lies. Het is vintage De Croo. Ons lezerspanel omschreef hem op voorhand als waardig, maar ook als een ongeloofwaardige optimist met weinig emoties. Meer dan twee uur lang bestoken

Lees meer »

Schepen Renaat Vandenbulcke stapt over naar Voor 8930: “Liberaal noch socialist”

Geen verrassing, maar des te opvallend. Renaat Vandenbulcke, schepen voor N-VA in Menen, maakt bekend dat hij zich aansluit bij Voor 8930, het kartel van Open VLD en Vooruit. Hij benadrukt dat hij geen socialist, noch liberaal is, maar wel als onafhankelijke optreedt. “Zo kan ik mijn ervaring en goesting verderzetten.”
The post Schepen Renaat Vandenbulcke stapt over naar

Lees meer »