Albert Heijn heeft vergunningen op zak voor winkel dat halfweg 2025 zou openen: “Met uitbaters van Delhaize”

Vorig jaar in maart raakte bekend dat de supermarktketen Albert Heijn ook in Zwevegem een filiaal wilde openen. Nu heeft men de vergunning op zak zodat de werken kunnen beginnen. Men denkt halfweg 2025 de deuren te kunnen openen.

Het was groot nieuws toen vorig jaar bekend werd dat winkelketen Albert Heijn zijn oog had laten vallen op Zwevegem om er een nieuwe vestiging te bouwen. Deze is voorzien langs de Kortrijkstraat, aan de huisnummers 123-131, net naast de firma Zaniboo.

De inwoners reageerden verdeeld op het nieuws. Sommigen vonden dat er met reeds 6 warenhuizen er al genoeg supermarkten waren in de gemeente, anderen vonden het dan weer leuk dat ze zullen kunnen ‘hamsteren’ bij Albert Heijn.

Na de bekendmaking van de vergunningsaanvraag bleef het echter lange tijd stil. Het verkrijgen van de vergunning liep immers niet van een leien dakje. Er waren diverse bezwaren zodat alles langer duurde dan gedacht.

“Er kunnen ook nog altijd onverwachte zaken opduiken, maar we denken halfweg 2025 te kunnen openen” – Ann Maes, woordvoerster van Albert Heijn

Deze week kon de supermarktketen ons bevestigen dat de vergunningen binnen zijn en de werken een aanvang kunnen nemen. “Vooreerst dient de bestaande bebouwing gesloopt te worden. Een werk dat onlangs van start ging. Daarna kunnen we de bouwwerken starten.”, vertelde ons Ann Maes, woordvoerster van Albert Heijn.

Een juiste openingsdatum kon ze nog niet geven. “We zijn daar altijd voorzichtig in. Dergelijke bouwprojecten zijn o.a. afhankelijk van de weersomstandigheden. Er kunnen ook nog altijd onverwachte zaken opduiken. We denken halfweg 2025 te kunnen openen.”

De woordvoerster kon ons ook al meegeven wie de manager van de winkel zal worden. “Dit zullen dezelfde mensen zijn als het even verderop gelegen AD Delhaize. Dit zal wellicht eerder vreemd klinken, maar dat is het niet. Vooreerst maken de Delhaizewinkels deel uit van dezelfde overkoepelende groep als Albert Heijn, en anderzijds leert ons de ervaring dat beide winkels complementair zijn. We hebben in Willebroek een identieke situatie en stellen vast dat beide winkels elkaar perfect aanvullen. Ook op andere plaatsen trouwens mogen we dat ervaren.”, aldus Ann Maes die benadrukt dat de AD Delhaize gewoon zal openblijven.

1.500 m²

Vooraleer de winkel kan openen, moet deze uiteraard eerst gebouwd worden. De bestaande bebouwing zal gesloopt worden en plaats maken voor een winkelpand met daarboven vier appartementen. De totale oppervlakte van het perceel beslaat 5.744 m² waarvan de winkeloppervlakte net geen 1.500 m², 1488 om precies te zijn, zal bedragen. Daarnaast voorziet men nog een parking voor 83 auto’s waarvan er zes voorzien voor mindervalide mensen. Daarnaast kunnen er uiteraard nog een aantal fietsen gestald worden.

Boven de winkelruimte komen nog vier appartementen. Deze zullen zich aan de straatzijde van het gebouw zijn situeren, er komt dus niet over het ganse gebouw een tweede etage.

Deze appartementen krijgen vier afsluitbare garageboxen, één bezoekersparkeerplaats en een overdekte fietsenstalling.

Ideaal

De locatie in Zwevegem noemt de winkelketen als ideaal. “Alle factoren in acht genomen is dit een uitstekende locatie. We zijn ervan overtuigd dat ons filiaal ook de plaatselijke handel in de gemeente zal versterken. Meer inwoners uit Zwevegem zullen in eigen gemeente blijven winkelen.” De nabijheid van bedrijventerreinen als Evolis en De Pluim zullen wellicht ook wel meegespeeld hebben in de keuze en men verwacht ook klanten uit Kortrijk, gezien de geringe afstand.

De nieuwe supermarkt zal uiteraard ook zorgen voor tewerkstelling. “Met de komst van Albert Heijn in Zwevegem denken we een veertigtal jobs te creëren. Deze zullen uiteraard niet altijd in de winkel te zien zijn, maar we denken dat op dagbasis toch gemiddeld zo’n 25 medewerkers zullen aanwezig zijn. Onder die medewerkers rekenen we ook mensen die halftijds werken en studenten die bijklussen.”

Volgens Ann Maes zal men begin volgend jaar werk maken van de rekrutering van die medewerkers.

The post Albert Heijn heeft vergunningen op zak voor winkel dat halfweg 2025 zou openen: “Met uitbaters van Delhaize” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zelfs skeletanalyses zijn in aantocht: chip in bal is nog maar begin van technologische golf die voetbal zal overspoelen

Dit artikel komt met een waarschuwingslabel: niet geschikt voor nostalgische lezers. Een chip in de bal die hands vaststelt, zoals Rode Duivel Loïs Openda overkwam, is nog maar het begin van een technologische golf die het voetbal overspoelt. Artificiële intelligentie en zelfs skeletanalyses kloppen aan de deur van de VAR. In de naam van professionalisme – en als munitie in

Lees meer »

LIVE. Daar is de koets: prinses Kate rijdt met kinderen in parade Trooping the Colour

Vandaag vindt Trooping the Colour plaats, de jaarlijkse militaire parade ter gelegenheid van de verjaardag van de Britse vorst. Alle ogen zijn gericht op prinses Kate (42). Zij verschijnt na een maandenlange afwezigheid voor de eerste keer, sinds de aankondiging dat ze aan kanker lijdt, in het openbaar. De echtgenote van prins William kondigde haar aanwezigheid aan in een bericht

Lees meer »

LIVE. Regenweer zorgt voor bijzonder veel file op snelwegen – In verschillende gemeenten wateroverlast: straten en huizen ondergelopen

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen is er al veel regen gevallen. “Lokaal kan er tot 50 millimeter vallen”, aldus onze weerman David Dehenauw aan HLN. In Vlaanderen geldt code geel voor de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Hier en daar wordt er wateroverlast gesignaleerd. Volg al het nieuws over de regen in ons liveblog.

Lees meer »

“Dit is een verhaal van maten”: Spoil Engine viert 20ste verjaardag op het hoofdpodium van Graspop

Spoil Engine staat zaterdag als opener op de Mainstage van Graspop, het grootste metalfestival van ons land. Het wordt een bijzonder optreden voor de leden van de Roeselaarse metalband. De groep bestaat twintig jaar, staat voor de vijfde keer op Graspop én voor het eerste op het grote podium. “Er kan over alles gediscussieerd worden, behalve over vrouwen en geld,

Lees meer »

G-voetbal Kortrijk te gast in Friendship Sports Centre in Amsterdam

G-voetbal Kortrijk Teens kijkt alweer uit naar een topdag: op zaterdag 22 juni is de ploeg te gast bij onze Noorderburen in Amsterdam. In het Friendship Sports Centre, het enige sportcentrum in Europa dat zich volledig toespitst op kinderen met een beperking, staat een match tegen Ajax Amsterdam op het programma.
The post G-voetbal Kortrijk te gast in Friendship

Lees meer »