LIVEBLOG STVV – GENT. Telt Gent de Kanaries uit in de strijd om een Europees ticket?

Gent wist afgelopen weekend met 3-1 te winnen van KV Mechelen. Het neemt zo een serieuze optie op groepswinst. Als het wint van STVV kunnen de Gentenaren nog wat verder uitlopen op KV Mechelen en de Truienaars volledig uit de race voor Europees voetbal slaan. Wie doet de beste zaak? Volg het hier op de voet. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe Gallo-Romeinse site in Hoegaarden wordt dankzij ruilverkaveling opengesteld voor het grote publiek

In Meldert bij Hoegaarden kan je voortaan een nieuwe archeologische site bezoeken. Op een stuk grond aan de Begijnenweg zijn sporen teruggevonden van een Gallo-Romeins landbouwbedrijf uit de 2e eeuw na Christus. Het gaat onder meer om de fundamenten van het gebouw, maar ook om scherven keramiek en een Romeinse deursleutel. Met je smartphone kan je de site ontdekken zoals

Lees meer »

Willem Hiele geeft geweld toe, maar er komt geen proces: sterrenchef betaalt werknemer die hij in elkaar sloeg

Er komt géén strafproces tegen topchef Willem Hiele (42) die een personeelslid twee weken arbeidsongeschikt sloeg. Dat blijkt uit een interview dit weekend met hem in ‘De Tijd’. De sterrenkok kwam tot een schikking met het slachtoffer. Lees: Hiele vergoedde zijn ex-werknemer, die altijd had volgehouden dat de topchef hem uit het niets had aangevallen. Hiele vertelt nu iets anders.

Lees meer »

Tiental actievoerders opgepakt bij bezetting rectoraat UGent: “Universiteit stuurde speciale eenheden af op eigen studenten”

Nadat studenten vrijdagochtend het rectoraat van de UGent hadden bezet, werd ’s middags een aantal actievoerders opgepakt. Volgens de politie omdat ze zich weerspannig gedroegen, maar de bezetters spreken van “een totaal onaanvaardbare disproportionele reactie”. Ook aan de KU Leuven trokken een 25-tal studenten naar het rectoraat.

Lees meer »

Ontbossing in Cerrado in Brazilië overstijgt die in Amazonegebied

De ontbossing in de Cerrado in Brazilië, het savanneachtige gebied dat bekendstaat om zijn rijke biodiversiteit, is sterk toegenomen in 2023. Ze is voor het eerst zelfs groter dan de ontbossing in het Amazonegebied. Dat blijkt dinsdag uit het jaarrapport van MapBiomas, een collectief van ngo’s en Braziliaanse universiteiten.

Lees meer »

Nog 20 mensen op intensieve zorg na vlucht met zware turbulentie naar Singapore

20 mensen, die op de vlucht van Singapore Airlines zaten die zware turbulentie ondervond, liggen nog op de afdeling intensieve zorg in de Thaise hoofdstad Bangkok. Dat hebben de ziekenhuizen gemeld. Het vliegtuig moest na het incident een noodlanding maken in de Thaise hoofdstad. Er kwam tijdens de vlucht 1 persoon om het leven, hij bezweek waarschijnlijk aan een hartaanval.

Lees meer »

Koen Wauters doet minder toffe ontdekking bij ‘Sing again’-collega Julie Van den Steen: “Het hoeft niets te betekenen, maar het is raar”

Negen kandidaten konden na enkele spannende rondes doorstoten naar de finale van ‘Sing again’. De jury kende in de halve finale de drie duo’s Marjolein en Chris, Bert en Esther, en Luka en Justin al direct een ticket naar de finale toe. Voor de overige drie duo’s werd telkens één persoon gered door het publiek in de studio. Daardoor wisten

Lees meer »