Wat heb jij onthouden van de actualiteit? Speel mee met onze ‘Quiz van de week’

In onze ‘Quiz van de week’ kan je testen wat jij onthouden hebt van de afgelopen nieuwsweek. Succes! 

Meer krantenkoppen in België

Motorrijder zwaargewond bij ongeval in Koekelare

Een motorrijder van 29 uit Koekelare is zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn thuisgemeente. De man reed met zijn motorfiets in op de auto die voor hem reed. Dat gebeurde toen de bestuurster van de auto een U-bocht wilde maken over de weg. De motorrijder werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht.

Lees meer »

Doorbraak in onderzoek naar frontotemporale dementie, waar onder andere acteur Bruce Willis aan lijdt

Belgische wetenschappers hebben een doorbraak bereikt in het onderzoek naar frontotemporale dementie, een vorm van dementie die vooral jongere mensen treft. Een bekende patiënt is de Amerikaanse acteur Bruce Willis (69). De wetenschappers konden een eiwit identificeren dat bij een bepaalde variant van frontotemporale dementie problemen veroorzaakt. "Hoe meer inzicht we in deze mechanismen krijgen, hoe meer mogelijkheden dat opent

Lees meer »

700 bakken bier, 16.800 flesjes en 1 dildo verrassen Thimen (25) en Frauke (24) na huwelijk: “Dit is wel een erg groot cadeau”

Meer dan dertig vrienden zetten de grote middelen in om de woning van Thimen Rogiers en Frauke Struelens te ommuren met 700 bierbakken in het West-Vlaamse Koekelare. In de tuin vonden ze 16.800 flesjes en aan de verlichtingspaal voor hun huis hing een dildo te bengelen. “We moesten eerst opruimen voor we naar binnen konden”, lacht het koppel dat maandag

Lees meer »

“Het moest geld in het laatje brengen”: bibliothecaris ontdekt dat overleden auteur Clem Schouwenaars uit Lo ook streek- en familieromans schreef onder pseudoniem

Auteur Clem Schouwenaars (1932-1993), die van 1972 tot 1979 in Lo woonde, schreef tientallen boeken, dichtbundels en toneelstukken. Maar minder of helemaal niet bekend is het feit dat de schrijver ook enkele stationsromans neerpende onder verschillende schuilnamen. Tot die ontdekking kwam voormalig bibliothecaris en Schouwenaars-kenner Jan Van Herreweghe uit Harelbeke.
The post “Het moest geld in het laatje brengen”:

Lees meer »

“Ze mochten niet ‘papa’ zeggen en werden regelmatig met de riem geslagen”: zo stuwde Joe Jackson met ijzeren vuist zijn kinderen naar de top

Deze maand is het vijftien jaar geleden dat Michael Jackson op vijftigjarige leeftijd overleed. Hij werd nog negen jaar overleefd door zijn vader Joe, een man die bekendstond als een bullebak, liefdeloze vader en manager met losse handjes. Onder zijn impuls bereikten al zijn kinderen de showbizztop, maar de trauma’s die daarmee gepaard gingen, zijn niet te tellen. “Ik hoorde

Lees meer »