Wat heb jij onthouden van de actualiteit? Speel mee met onze ‘Quiz van de week’

In onze ‘Quiz van de week’ kan je testen wat jij onthouden hebt van de afgelopen nieuwsweek. Succes! 

Meer krantenkoppen in België

De Kroatische vriendenclub die per toeval in Malmö belandde en met “een afdankertje” Europa verovert: het onwaarschijnlijke verhaal van ‘Baby Lasagna’

Een mix van Rammstein, balkan en James Cooke. Marko Puriši? schreef een liedje op zijn slaapkamer en raakte als ‘Baby Lasagna’ aanvankelijk niet door de voorrondes. Het lot zette die fout recht en de piraat zeilde met zijn broer op drums en zijn verloofde als regisseuse naar Malmö. Kroatië kwam als vriendenclub en zong van bij de eerste repetitie van

Lees meer »

Inschrijvingen Conservatorium Kortrijk en Academie Kortrijk van start

In het conservatorium zijn de lessenroosters voor schooljaar 2024-2025 grondig onder handen genomen. Daardoor zullen leerlingen opleidingen kunnen combineren zonder extra verplaatsingen te moeten maken. Ook het aanbod voor volwassenen staat in de kijker.
The post Inschrijvingen Conservatorium Kortrijk en Academie Kortrijk van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Ingelmunster?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Ingelmunster? Ken je Betty nog, en weet je dat Björn Soenens van Ingelmunster afkomstig is? Heeft Labadoux voor jou geen geheimen? Waag dan je kans in deze Ingelmunsterse quiz. Veel succes.
The post Quiz – Hoe goed ken jij Ingelmunster? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fietskot, niet zomaar een stalling, maar een fietshub met verschillende functies

Nooit eerder waren er zoveel fietsers in Kortrijk. In 2023 registreerde de fietstelpaal in de Budastraat voor het eerst anderhalf miljoen fietsers. Om fietsen veilig te kunnen stallen opent de stad een gloednieuwe bewaakte servicefietsenstalling in de Leiestraat, goed voor 90 plaatsen. Je vindt er ook een doe-het-zelf herstelhoek, (laad)lockers en een bpost Pakjesautomaat.
The post Fietskot, niet zomaar

Lees meer »

Actievoeren zonder geweld: in het Zweedse Malmö kan het

Vele duizenden mensen hebben donderdag in het Zweedse Malmö deelgenomen aan een vreedzame manifestatie tegen de deelname van Israël aan het Songfestival in die stad. Vurig was het protest bij momenten zeker, maar nooit grimmig, laat staan gewelddadig. En dat was bij de buitenlandse studentenprotesten van de afgelopen dagen en weken wel anders.

Lees meer »

Rusland lijkt offensief voor te bereiden tegen noordoosten Oekraïne en Charkiv: “50.000 militairen verzameld in grensregio”

Het lijkt erop dat het Russische leger zich voorbereidt op een offensief tegen het noordoosten van Oekraïne en Charkiv, de op één na grootste stad van het land. Volgens een Oekraïense militaire waarnemer die zich ‘Zvizdets Manhoestoe’ noemt, heeft zich al een krijgsmacht van zo’n 50.000 man verzameld in de Russische grensregio’s Belgorod, Koersk en Brjansk.

Lees meer »

Verdachten filmden groepsverkrachting van 14-jarig meisje en deelden beelden via Snapchat: “Dit heb ik nog nooit meegemaakt”

De groep minderjarigen die deelnam aan de groepsverkrachting van een 14-jarige in Kortrijk, zou de feiten ook gefilmd hebben en de beelden hebben gedeeld op Snapchat. “Dit heb ik nog nooit in mijn carrière meegemaakt”, zegt de advocate van een van de verdachten. Zes van hen zijn in een gesloten instelling geplaatst, vier kregen huisarrest.

Lees meer »

Meer dan 200 doden bij overstromingen in Afghanistan

In de Afghaanse provincie Baghlan alleen al zijn meer dan 200 doden gevallen door overstromingen op vrijdag, waarbij 2.000 woningen zijn verwoest. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. De plotse overstromingen waren het gevolgd van de hevige regenval van vrijdag.

Lees meer »

Hebben wetenschappers nieuwe genetische vorm van alzheimer ontdekt? “2 op de 100 lopen rond met gen dat de hersenaandoening kan veroorzaken”

Wetenschappers hebben mogelijk een nieuwe genetische vorm ontdekt van de ziekte van Alzheimer. Dat melden ze in een nieuwe wetenschappelijke publicatie in het tijdschrift Nature Medicine. Personen die twee kopieën van een bepaald gen dragen, lijken de aandoening bijna altijd te ontwikkelen. Maar om welk gen gaat het? Hoe hebben de wetenschappers dit ontdekt? En wat betekent dit nu precies?

Lees meer »