“Tegen een onderwijsrapport staken waarover nog niet onderhandeld is? Zonde”

Vandaag betogen in Antwerpen drie onderwijsvakbonden tegen een rapport van de ‘Commissie van Wijzen’, dat een moderner personeelsbeleid in het onderwijs beoogt. De bonden zeggen nochtans zelf dat er nood is aan verandering, aldus Jan Torfs, hr-directeur in het onderwijs.

 

Meer krantenkoppen in België

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf, familie: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zelf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Familie van tien moet halsoverkop ander vakantiehuisje zoeken voor deze zomer. “Met Belvilla nog iets boeken? Nooit meer”

“We hadden voor tien man een zomerhuisje geboekt in het zuiden van Frankrijk, goed voor 7.773 euro. Tot de woning plots niet meer beschikbaar was.” Wesley Schauvaerts (37) is een van de tientallen Vlamingen die slachtoffer is geworden van een fout bij Belvilla. Onze HLN-consumentenexperte Safia Yachou sprak met Wesley en ging verhaal halen bij het bedrijf, waar de Indiase

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

ANALYSE. “‘Als je wint heb je vrienden’, zong Herman Brood. Van Grieken vindt er geen”

“Met alleen maar een klinkende overwinning moet het Vlaams Belang zich weer vijf jaar beperken tot haar zweepfunctie vanaf de zijlijn. Tom Van Griekens uitgesproken ambitie is meebesturen, dus is een partner nodig”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). Hij noemt het Nederlandse experiment inspirerend voor Belgische politici, om na 9 juni “langs onbetreden paden” een regering te vormen.

Lees meer »

“Geen mollenstreken, wel zenuwen en nonchalance”: verliezende finalist van ‘De mol’ maakte zichzelf soms verdacht

Hij wist ook wie de saboteur was, maar zag in de finale van ‘De mol’ de groepspot van 24.160 euro aan zijn neus voorbijgaan. Michaël Moens (41), de boomverzorger die voortaan ook als ‘de Andrea Bocelli van Grembergen’ kan worden aangesproken, was erg ontgoocheld. Al biedt een mooi gebaar van de winnaar wel troost. “Tijdens de reis heb ik met

Lees meer »

Nederland krijgt meest rechtse regering ooit

Zes maanden na de verkiezingen zijn ze er eindelijk uit: de PVV van Geert Wilders, de NSC van Pieter Omtzigt, de VVD van Dilan Yesilgöz en de BBB van Caroline van der Plas vormen het meest rechtse en speciale kabinet uit de Nederlandse geschiedenis.

Lees meer »

Albert Heijn kondigt komst van drie nieuwe winkels aan in West-Vlaanderen

Er staan drie nieuwe winkels in West-Vlaanderen op de planning van Albert Heijn: namelijk Ruiselede, Jabbeke en Sint-Michiels in Brugge. Met die aankomende openingen kleurt Albert Heijn de provincie opnieuw een stuk blauwer.
The post Albert Heijn kondigt komst van drie nieuwe winkels aan in West-Vlaanderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maria (39) spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster op haar man: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »

EXCLUSIEF. Laura Hilven, stuwende kracht achter Leandro Trossard: “Toen Arsenal concreet werd, ben ik van geluk in tranen uitgebarsten”

Leandro Trossard (29) speelt het seizoen van zijn leven in de Premier League. “Vanaf dag één bij Arsenal viel onze mond open”, zegt Laura Hilven (31). Zij is al twaalf jaar de steun en toeverlaat van de Rode Duivel. “Hier heeft hij als klein jongetje zó van gedroomd.” VTM Nieuws-sportanker Lies Vandenberghe stak het Kanaal over voor een exclusief én

Lees meer »