Nederland krijgt meest rechtse regering ooit

Zes maanden na de verkiezingen zijn ze er eindelijk uit: de PVV van Geert Wilders, de NSC van Pieter Omtzigt, de VVD van Dilan Yesilgöz en de BBB van Caroline van der Plas vormen het meest rechtse en speciale kabinet uit de Nederlandse geschiedenis.

 

Meer krantenkoppen in België

Derde ritzege in de Giro voor Tadej Pogacar

Tadej Pogacar (UAE Emirates) heeft zaterdag zijn suprematie in de Giro d’Italia nog meer in de verf gezet. De Sloveense rozetruidrager was tijdens de achtste rit na 152 kilometer vanuit Spoleto de sterkste op de slotklim naar Prati di Tivo.

Lees meer »

LIVE GAZA. Gezondheidswerkers zien stijgend aantal mentale klachten bij Palestijnen op Westbank – Huis van Afgevaardigden in VS steunt voorstel voor wapenleveringen aan Israël

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

Vijf maanden na veroordeling voor stalking ex staat veertiger opnieuw terecht: “Een lammetje wordt een ‘war machine’”

“How does it feel to be hunted?” Ondanks een recente veroordeling voor stalking van zijn ex-vriendin bleef een 43-jarige man uit Zwevegem maar doorgaan. De boodschap in een brief die hij haar stuurde, liet niets aan de verbeelding over. “Maar enkele maanden in de cel zullen niet helpen, enkel begeleiding”, aldus zijn advocaat.
The post Vijf maanden na veroordeling

Lees meer »

Bart De Wever springt uit een vliegtuig boven ‘zijn’ Antwerpen (en de echte reden moest onze reporter niet ver zoeken)

Met tegenvallende peilingen en op vier weken voor de verkiezingen slaat de N-VA-campagne een versnelling hoger. Dat mag je letterlijk nemen: met een pieksnelheid van 227 kilometer per uur sprong voorzitter Bart De Wever gistermiddag uit een vliegtuig boven ‘zijn’ Antwerpen. Partijleden hielden hun hart vast, en héél even werd het ook nog spannend, zo zag onze reporter die in

Lees meer »

Brugse padelvrienden gaan voor nieuw wereldrecord

In september 2021 slaagden vier Bruggelingen erin om als eerste vier Belgen het wereldrecord padellen te verbreken. Nu gaan ze op 7 en 8 juni opnieuw de uitdaging aan om met een nieuw record een plaatsje te krijgen in het Guinness Book of Records.
The post Brugse padelvrienden gaan voor nieuw wereldrecord appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Lichamen van drie gijzelaars gevonden in tunnel in Gaza, onder wie Duitse festivalganger Shani Louk (22)

Volgens het Israëlische leger zijn de lichamen van drie vermiste gijzelaars teruggevonden in een tunnel in de Gazastrook. Het gaat onder meer om de Duitse vrouw Shani Louk (22). Zij werd 7 oktober ontvoerd op het Supernova-muziekfestival. België verhoogt de Palestijnse steun met vier miljoen euro. Minister Caroline Gennez (Vooruit) benadrukte het belang van deze bijdrage, vanwege de ernstige economische

Lees meer »

Topdagen voor Roeselare Rangers: hockeydames pakken in eerste seizoen al de titel, deze zomer start aanleg van tweede veld

Het gaat hockeyclub Roeselare Rangers voor de wind. In het allereerste seizoen in competitie pakten de dames meteen de titel en de bijhorende promotie. Deze zomer wordt ook gestart met de aanleg van het tweede veld op de site Onze Kinderen.
The post Topdagen voor Roeselare Rangers: hockeydames pakken in eerste seizoen al de titel, deze zomer start aanleg

Lees meer »