Onderwijsbonden gaan vijf dagen actievoeren in mei, in Oostende op 8 mei

De onderwijsvakbonden ACOD Onderwijs, COC en VSOA Onderwijs organiseren in mei vijf betogingen, uit onvrede met het rapport van de zogenaamde ‘Commissie van Wijzen’. Daarvoor dienen ze stakingsaanzeggingen in, zo melden ze donderdagochtend in een gezamenlijke mededeling.

In opdracht van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) werkte de Commissie van Wijzen, onder leiding van Dirk Van Damme en Paul Yperman, zeventig voorstellen voor de professionalisering van het lerarenberoep uit. Bij de publicatie van haar rapport in december, reageerden de vakbonden al kritisch.

ACOD Onderwijs, COC en VSOA Onderwijs hebben nu beslist om actie te voeren tegen de aanbevelingen uit het rapport. Ze doen die af als “fantasieën, ondoordachte maatregelen en recepten uit het verleden”, die niet zullen helpen om het onderwijs “kwaliteitsvol en aantrekkelijk” te maken.

8 mei in Oostende

“De voorstellen van de Commissie van Wijzen zijn voor veel personeelsleden het tegenovergestelde van wat nodig is. De personeelsleden, de echte experten, worden opnieuw niet gehoord door de beleidsmakers. Met onze acties willen we onze leden en iedereen die zich daarbij wil aansluiten, de kans geven om die stem luider te laten klinken”, luidt het.

Concreet organiseren ze in mei op vijf verschillende dagen in vijf verschillende steden in alle Vlaamse provincies betogingen. Antwerpen is als eerste aan de beurt op dinsdag 7 mei, daarna volgen Oostende op woensdag 8 mei, Leuven op maandag 13 mei, Hasselt op dinsdag 14 mei en tot slot Gent op woensdag 15 mei. De acties zullen gepaard gaan met stakingsaanzeggingen.

The post Onderwijsbonden gaan vijf dagen actievoeren in mei, in Oostende op 8 mei is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Thijs (38) redt Kortrijkzanen met ‘Tackie Plannings for Great Succes’: “Tijdens de Sinksenfeesten ontstaan magische momenten”

Thijs Tack (38) duidt de Sinksenfeesten altijd met stip aan in zijn agenda. Om de drukke planning van het feestgebeuren wat duidelijker te kunnen weergeven, maakt hij al vier edities lang een uitgebreid en duidelijk overzicht. Zo kan zowel Thijs, als iedereen die de planning in handen krijgt, zorgeloos beslissen over welke plaats op welk moment een bezoek krijgt.

Lees meer »

Sportief wanbeleid wordt keihard afgestraft: RWDM degradeert na seizoen met 4 trainers (!) en 38 spelers (!)

De kroniek van een aangekondigde degradatie: vier trainers en liefst 38 spelers zijn de revue gepasseerd bij RWDM. Een gebrek aan stabiliteit en rust heeft de Brusselse club allesbehalve goed gedaan. Wat de toekomst brengt, is momenteel nog onduidelijk. Heel wat spelers zijn immers einde contract. Maar als we CEO Gauthier Ganaye mogen geloven, zal er voor volgend seizoen een

Lees meer »

Feest voor twaalf eerstecommunicanten in Madonna

Op zaterdag 11 mei was het feest voor twaalf eerstecommunicanten in de kerk van Madonna. Op de foto zien we Amy Bouckaert, Reinout Cappoen, Emilla Debruyne, Tiebo Depuydt, Lize De Rudder, Mathis De Sutter, Julie Dupon, Eléonore Noyelle, Tuur Schotte, Eli Vandenbroucke, Tibo Van Insberghe en Ellis Verbrugghe samen met de catechisten Heidi Desmedt en
The post Feest voor

Lees meer »

Regering hoopt met goedkope stroom investering ArcelorMittal naar Gent te halen

De federale regering biedt staalproducent ArcelorMittal goedkope elektriciteit aan in de hoop het bedrijf zo te overtuigen een belangrijke investering te plannen in de Gentse vestiging. ArcelorMittal plande een miljardeninvestering in nieuwe duurzame ovens in de Gentse haven, maar dreigt die over te hevelen naar Frankrijk. De Franse regering zou met een monstersubsidie van 1 miljard euro zwaaien.

Lees meer »