Lotte Kopecky begint in Londen aan haar drukke zomer: “De Tour skippen, is een keuze van het verstand”

Een dikke maand na Luik-Bastenaken-Luik hervat wereldkampioene Lotte Kopecky (28) vandaag de competitie in Ford RideLondon Classique. Het is de start van haar drukke sportzomer, die de renster van SD Worx-Protime wil afronden met eremetaal in Parijs. “Ik zit in positieve zin op schema.” 

Meer krantenkoppen in België

Links front verrassend winnaar Franse verkiezingen, premier Attal kondigt ontslag aan

Het linkse Nouveau Front populaire is verrassend de winnaar van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen geworden. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) eindigde pas als derde, na de de presidentiële partij Ensemble. Geen van de partijen behaalde een absolute meerderheid. Premier Attal zal deze ochtend zijn ontslag aanbieden. Grote rellen zijn op de verkiezingsavond uitgebleven, al was het in

Lees meer »

KSA Deerlijk organiseert jaarlijkse heemfeesten

Van 12 tot 14 juli organiseert de KSA zijn heemfeesten in en aan het lokaal Den Osse in de Vichtestraat. Een jaarlijkse hoogtepunt voor de jeugdbeweging, die hiermee de nodige centjes verzamelt voor het kamp en de gehele jaarwerking.
The post KSA Deerlijk organiseert jaarlijkse heemfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

En toen veranderde het sixpack in buikvet. Zij getuigen over hun ‘zwemband’: “O, je krijgt een baby?”

Geen gezondheidskwaal hardnekkiger dan buikvet. Geen lichaamsonderdeel ook dat hardnekkiger wordt weggemoffeld onder de juiste plooi, want iederéén heeft het. Maar wanneer moffelen niet meer werkt en diëten ook weinig soelaas biedt, wordt buikvet – noem het liefkozend ‘een penske’ of afkeurend ‘mijn zwemband’ – een strijd die mensen in stilte voeren. Behalve Karen (45) en Naldo (36): zij spreken

Lees meer »

Is ‘Vive le Vélo’ echt wel de kaskoe van de koers? “Zowat elke euro wordt nog altijd geïnvesteerd”

Zondag start de Tour pas echt, want dan sluiten ook Karl Vannieuwkerke (53) en zijn ‘Vive le Vélo’ weer aan. In het zog van de wielertalkshow zijn meteen ook de nieuwe T-shirts en sweaters in de winkel beland. Gemaakt door ‘Vive la Vie’, het bedrijf van Karls ex-vriendin Caroline Vereenooghe (38) dat twee zomers geleden van makkelijk geldgewin werd beschuldigd.

Lees meer »

De indrukwekkende eerste week van Evenepoel: “Vechten om plaats te behouden”

Remco Evenepoel (24) is een van de smaakmakers in de eerste week van de Tour. Na negen etappes kan onze landgenoot een bijzonder goed rapport voorleggen. Een ritzege en de witte trui, daarnaast klom hij met de allerbesten op de Galibier en imponeerde hij tijdens het openingsweekend in Italië. Is Evenepoel de grootste uitdager voor Tadej Pogacar? “Ik zal moeten

Lees meer »

Gewezen milieuraadvoorzitter Louis Roelens overleden

Omringd door de dichtste familie is thuis in Elverdinge Lodewijk ‘Louis’ Roelens (79) overleden. Hij was de gewezen voorzitter van de stedelijke milieuadviesraad Ieper en was tien jaar dijkgraaf Zuidijzerpolder.
The post Gewezen milieuraadvoorzitter Louis Roelens overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse wegenwacht waarschuwt vakantie­gan­gers voor duizenden files: vertrek niet op deze dag

Duitsland is samen met Frankrijk en Spanje een van de favoriete vakantielanden voor de Vlaming, en bovendien een belangrijk doorrijland op weg naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Dat zorgt deze zomer voor heel wat verkeersdrukte want op de Duitse Autobahn worden tijdens de zomerweekenden meer dan 43.000 files verwacht. De gouden overlevingstip: vertrek niet op vrijdag. Hoe komt dat? En

Lees meer »