Stretchen voor en na het lopen, heeft dat zin?

Meer dan 35.000 lopers staan zondag aan de start van de 20 km door Brussel. Zoals bij elke stadsloop zullen sommigen er voor- of nadien uitzien alsof ze proberen een boom of muur omver te duwen. Maar heeft stretchen bij zo’n intensieve duurloop wel zin?

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Ontploffing Hoboken: tweede dodelijk slachtoffer gevonden onder puin, nog drie vermisten – “Oorzaak van explosie is heel moeilijke kwestie”

Elf uur na de explosie in Hoboken is een tweede dodelijk slachtoffer teruggevonden. Er vielen ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. Twee verdiepingen zijn ingestort, een deel van het gebouw is weggeblazen. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Rond 16 uur werd het dak met een kraan weggehaald. De brandweer zoekt nu nog naar (minstens) drie vermisten

Lees meer »

Nieuw Kermiscomité Langemark smeedt al volop plannen voor september: “Nieuwe mensen, nieuwe ideeën”

Er waait een nieuwe wind door Kermiscomité Langemark. Marleen Soete en Doris Dereyne stapten op en Kaat Ghyselen, Claudine Muylle, Sam Lanckriet en Elisabeth Scholaert kwamen erbij als versterking. Tijdens het kermisweekend van 20, 21 en 22 september grijpen ze terug naar de klassieke recepten, maar de toekomst gaan ze ambitieus tegemoet.
The post Nieuw Kermiscomité Langemark smeedt al

Lees meer »

Met 16 of 18 eersteklassers? Halvering van de punten of niet? Of zelfs géén play-offs? Dit zijn de vier mogelijke nieuwe competitieformats

Komende donderdag verzamelen onze profclubs voor de Algemene Vergadering van de Pro League om te stemmen over het nieuwe competitieformat. In aanloop naar die vergadering legt de Pro League alvast enkele nieuwe voorstellen voor de hervorming van het format op tafel. Een competitie met 16 en play-offs met zes, een competitie met 18 zonder play-offs of blijft alles bij het

Lees meer »

Oostendeleest.be brengt nu al 70 stadslezers samen

Lezen is hipper dan ooit, ook in Oostende. De bibliotheek lanceerde recent het onlineplatform ‘Oostende Leest’ waar boekenliefhebbers leestips en literaire activiteiten kunnen terugvinden. Zeventig Oostendenaars registreerden zich al als stadslezer en willen actief meewerken aan het platform. Op het platform oostendeleest.be vind je ondertussen al ruim honderd boeken- en leestips.
The post Oostendeleest.be brengt nu al 70 stadslezers

Lees meer »

LIVE VERKIEZINGEN. Maxime Prévot (Les Engagés) aan paleis: “Staatshervorming geen prioriteit” – Theo Francken (N-VA): “Wat in Wallonië is gebeurd, is beste politieke nieuws in decennia”

Na zijn bezoek aan de koning gisteren, begint N-VA-voorzitter Bart De Wever vanmiddag met een informatieronde voor de vorming van een Vlaamse regering. Vlaams Belang komt eerst aan de beurt, daarna Vooruit, CD&V en Open Vld. Ook de koning ontvangt vandaag nog partijvoorzitters, met het oog op de vorming van een federale regering. Verwacht wordt dat hij morgenavond een informateur

Lees meer »

Leven met een deadline: “De wereld waar ik van droom, is nog niet voor morgen”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

Deelnemers Start-to-run Ledegem bereiken hun doel

Onlangs werd in het centrum van Rollegem-Kapelle de jaarlijkse start-to-run feestelijk afgesloten. Een vijftigtal deelnemers, die de voorbije tien weken deelnamen aan de looptrainingen, toonden dat ze inmiddels vijf à tien kilometer kunnen lopen.
The post Deelnemers Start-to-run Ledegem bereiken hun doel appeared first on KW.be.

Lees meer »