Deelnemers Start-to-run Ledegem bereiken hun doel

Onlangs werd in het centrum van Rollegem-Kapelle de jaarlijkse start-to-run feestelijk afgesloten. Een vijftigtal deelnemers, die de voorbije tien weken deelnamen aan de looptrainingen, toonden dat ze inmiddels vijf à tien kilometer kunnen lopen.

Start-to-run zat dit jaar in een nieuw jasje. Zowel in Ledegem als in Sint-Eloois-Winkel kon men tien weken lang de kilometers opbouwen. “In Sint-Eloois-Winkel namen De Snelle Lopers, de plaatselijke loopclub, de deelnemers op sleeptouw. In Ledegem konden we rekenen op de sportievelingen die zich de voorbije jaren in Sint-Eloois-Winkel inzetten”, legt schepen van Sport Emiel Debusseré (CD&V/VD) uit. Na een iets mindere editie vorig jaar zette de gemeente de start-to-run dit jaar extra in de verf. “Met affiches en op sociale media maakten we extra reclame. En dat heeft geloond. Ruim vijftig mensen begonnen aan de lessen.”

Supporters

Enkele lopers vielen af, maar een vijftigtal deelnemers slaagde er toch in om tien weken lang de twee trainingen per week af te haspelen. Vorige week donderdagavond liepen alle deelnemers vijf of tien kilometer om uiteindelijk samen te komen in ’t Capellehof in Rollegem-Kapelle. Onder luid applaus van verschillende supporters kwamen de lopers er aan. In ’t Capellehof werden de diploma’s overhandigd en werden de deelnemers aan start-to-run getrakteerd op een hapje en een drankje. Onder andere Sofie Comptaert (45) en haar zoon Lars Soens (10) uit Sint-Eloois-Winkel namen deel aan start-to-run.

“Ik loop soms ten voordele van Kom op tegen Kanker. Lars wou graag ook eens wat meer lopen en we besloten om samen mee te doen aan start-to-run. We hebben ons de voorbije weken erg goed geamuseerd.” Via het initiatief leerden verschillende lopers ook de leden van de Winkelse loopclub De Snelle Lopers kennen. “Een leuke bende. Ik denk er alvast aan om vaker met hen op pad te gaan.”

(BF)

The post Deelnemers Start-to-run Ledegem bereiken hun doel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dermatoloog Steven Devos uit Nieuwpoort lanceert nieuwe politieke partij:‘Samen voor Democratie’ biedt nieuw platform voor vrijheidsliefhebbers

Op 2 juli 2024 markeerde Dr. Steven Devos, een gerespecteerde dermatoloog uit Nieuwpoort, een belangrijke mijlpaal in de Vlaamse politiek met de lancering van zijn nieuwe politieke partij, ‘Samen voor Democratie’ (SVD).
The post Dermatoloog Steven Devos uit Nieuwpoort lanceert nieuwe politieke partij:‘Samen voor Democratie’ biedt nieuw platform voor vrijheidsliefhebbers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reeks nieuwe ingrepen zorgt voor verdere opwaardering recreatiedomein Watewy in Tielt

Recreatiedomein Watewy in Tielt heeft een flinke facelift achter de rug. Recent werden het beachvolleyterrein en de atletiekpiste gerenoveerd, is er een pickleballterrein aangelegd en werd er een nieuw fitnesstoestel geplaatst. Ook de kleedkamers en douches zijn vernieuwd. “We willen deze site, die op termijn eigendom wordt van de stad, blijven opwaarderen”, zegt sportschepen Hedwig Verdoodt (CD&V).
The post

Lees meer »

“Ze hadden tijd genoeg om hem uit te schakelen”: beelden tonen hoe schutter positie inneemt terwijl toeschouwers politie waarschuwen

De Amerikaanse geheime dienst had de aanslag op ex-president Donald Trump kunnen voorkomen. Nieuwe beelden tonen hoe toeschouwers vlak voor de schietpartij de 20-jarige Thomas Matthew Crooks zijn positie zien innemen op een dak nabij de bijeenkomst. Ze sloegen meteen alarm, maar toch kreeg de schutter de kans om het vuur te openen. “Ze hadden tijd genoeg om de dreiging

Lees meer »

Lani Wittevrongel stapt over naar Lotto Dstny Ladies

Volgend jaar koerst Lani Wittevrongel (19) bij Lotto Dstny Ladies. De studente communicatiewetenschappen is bezig aan haar tweede campagne bij Chevalmeire en wil volgend seizoen een nieuwe stap voorwaarts zetten.
The post Lani Wittevrongel stapt over naar Lotto Dstny Ladies appeared first on KW.be.

Lees meer »

27 nieuwe scholen bieden plaats aan 20.000 leerlingen

Ontslagnemend Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een akkoord gesloten met het consortium ‘Schoolkracht’ voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van de 27 eerste ‘Scholen van Vlaanderen’. Die gloednieuwe scholen zullen samen plaats bieden aan 20.000 leerlingen.

Lees meer »

Schepen Patrick Benoot (63) overleden: “Niets wees erop dat het plots zo snel zou gaan”

In het ziekenhuis is Patrick Benoot afgelopen nacht overleden. Hij was schepen van personeel, sport en landbouw. Bij de man werd kanker vastgesteld. “Hij was positief en heel goedlachs, ook de laatste maanden toen het verdict z’n leven veranderde.”
The post Schepen Patrick Benoot (63) overleden: “Niets wees erop dat het plots zo snel zou gaan” appeared first on

Lees meer »

Militaire inlichtingendienst schetst somber beeld over internationale veiligheid: “Beïnvloedingsoperaties nemen toe en de impact wordt beter waarneembaar”

De wereld wordt er niet veiliger of stabieler op, zo blijkt uit het jaarrapport 2023 van ADIV, de militaire inlichtingendienst. Want onder de zeer zichtbare oorlogen, in Oekraïne en Gaza, schuilt nog veel meer gevaar. Daarbij kijkt het vooral naar Afrika en Azië, waar westerse mogendheden de concurrentie aangaan met grootmachten zoals Rusland en China, in de strijd om invloed.

Lees meer »