Het kanonnenvlees van Vivaldi: België gaat ongewapende burgers inzetten voor gevangenentransporten

Het is exact één maand geleden dat zwaarbewapende criminelen een bloederige raid hebben uitgevoerd op een gevangeniskonvooi, met als doel de Franse drugsbaas Mohamed Amra (30) te bevrijden. Twee penitentiaire beambten kwamen om het leven.

 

Meer krantenkoppen in België

Zangeres Katrien Verfaillie zoekt de tekst van strofe 23 in Steenkerke

Afgelopen zondag, 14 juli, zong Katrien Verfaillie opnieuw haar coronaliedje ‘Kunnik Nemi Na Joen Komn…’ in de Sint-Laurentiuskerk in Steenkerke bij Veurne. Momenteel staan er al 51 dorpen of steden op haar verlanglijst. Steenkerke was nummer 23, Wulpen is straks de volgende.
The post Zangeres Katrien Verfaillie zoekt de tekst van strofe 23 in Steenkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSA Deerlijk organiseert jaarlijkse heemfeesten

Van 12 tot 14 juli organiseert de KSA zijn heemfeesten in en aan het lokaal Den Osse in de Vichtestraat. Een jaarlijkse hoogtepunt voor de jeugdbeweging, die hiermee de nodige centjes verzamelt voor het kamp en de gehele jaarwerking.
The post KSA Deerlijk organiseert jaarlijkse heemfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

10.000-Stappenclash heeft zowel winnaars als verliezers

Ook dit jaar nam Lo-Reninge deel aan de 10.000-Stappenclash. Net als vorig jaar behaalde de gemeente een knappe derde plaats, na Mesen en Diksmuide. Het lokaal bestuur vond dat de inwoners die een bijzonder steentje hebben bijgedragen aan deze prestatie, het verdienden om in de bloemetjes te worden gezet.
The post 10.000-Stappenclash heeft zowel winnaars als verliezers appeared first

Lees meer »

Ondanks haar levend schild krijgt Secret Service ook stevige kritiek: “Trump had te weinig bescherming”

Hoewel ze hun eigen leven riskeerden om Donald Trump zonder verdere verwondingen van het podium te evacueren, krijgen de agenten van de Amerikaanse Secret Service ook heel wat kritiek. Volgens verschillende Republikeinse stemmen werd Trump onvoldoende beschermd: “Bij Biden had dit nooit kunnen gebeuren.” Maar hoe werd Trump dan wél omringd door de Secret Service?

Lees meer »

“Die eerste streep zon opnieuw voelen op mijn huid was zalig”: Cato (28) over haar strijd tegen een levensbedreigende hersentumor

Ze voelde zich weken misselijk en had zware pijnscheuten. “Stress”, klokt het. Maar de Gentse Cato Deschuytter (28) bleek een hersentumor van 5 centimeter te hebben. Kanker was de diagnose en ze had vijftig procent kans om te overleven. “Ik had zoveel plannen en die moesten allemaal de koelkast in.” Een jaar later doet ze haar verhaal.

Lees meer »

Project van middelbare school mee de ruimte in dankzij jeugddroom van leraar: “40 jaar geleden schreef ESA me dat dit niet kon, kijk nu”

De lancering van de eerste Ariane 6-raket wordt dinsdagavond met strak gespannen zenuwen gevolgd door de leerlingen van het Sint-Pieterscollege in Jette. Ze zijn de eerste middelbare school ooit die een experiment de ruimte in sturen, met dank aan hun fysicaleraar. “ESA verwachtte niet dat er onder de middelbare scholen buitenbeentjes zijn zoals de onze.”

Lees meer »

Lucht die aan rotvaart recht naar beneden dondert: hoe schade in Mechelen wellicht door valwind is veroorzaakt

De grote schade die in Mechelen is aangericht door het onweer van dinsdag, is waarschijnlijk het gevolg van een valwind. Dat zegt David Dehenauw, al moet verdere analyse van het KMI nog uitsluitsel brengen. Bij dat weerfenomeen dondert lucht aan een rotvaart recht naar beneden waar die zich razendsnel in alle richtingen verspreidt. Omdat ze lokaal en kortstondig zijn, zijn

Lees meer »

Freddy Desmet was 43 jaar lang ‘compagnon de route’ van Willem Vermandere en blikt terug: “Geen seconde spijt van gehad”

Onze West-Vlaamse bard, Willem Vermandere, nam deze week de beslissing om te stoppen met optredens. Voor zijn rots in de branding, klarinettist Freddy Desmedt, was spelen met deze grootheer een onbetaalbaar geschenk.
The post Freddy Desmet was 43 jaar lang ‘compagnon de route’ van Willem Vermandere en blikt terug: “Geen seconde spijt van gehad” appeared first on KW.be.

Lees meer »