Uitslaande brand in appartementsgebouw: vier bewoners en twee baby’s naar ziekenhuis gebracht

Bij een uitslaande brand in een appartementsgebouw in Borgerhout zijn dinsdag vier bewoners en twee baby’s naar het ziekenhuis gebracht. De aard van hun verwondingen is voorlopig nog onbekend, niemand verkeert in levensgevaar. De brand is intussen onder controle.

 

Meer krantenkoppen in België

Volledige wijk in Deurne verandert jarenlang in bouwwerf, buurtbewoners ontevreden met plannen

De Arenawijk in Deurne staat de komende jaren voor een grondige transformatie, maar niet alle bewoners zijn tevreden met de plannen van de stad. Er worden gebouwen gerenoveerd en sociale woningen afgebroken. In de plaats daarvan komen er nieuwe sociale woningen, een basisschool en een sporthal. "We krijgen dus alleen maar meer bewoners op een kleine oppervlakte", zegt buurtbewoner Luk

Lees meer »

Over eindpodium rijden is enig doel voor Bouten en Florissoone

Eén van de vele rallyteams uit de eigen regio die dankzij de invoering van Divisie 2 de kans grijpen om te starten in de Ardeca Ypres Rally, zijn Christophe Bouten uit Elverdinge en zijn schoonzoon Melvin Florissoone uit Voormezele.
The post Over eindpodium rijden is enig doel voor Bouten en Florissoone appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom steken kinderziektes zoals mazelen weer de kop op? “Niet ondenkbaar dat we ook in ons land binnenkort nieuwe uitbraken zullen zien”

De mazelen zijn weer in opmars in ons land. Hoe komt het dat we zestig jaar na de ontwikkeling van de eerste vaccins nog steeds met uitbraken kampen? Wat maakt deze besmettelijke kinderziekte zo hardnekkig? Biostatisticus Niel Hens van de UHasselt licht toe. “We moeten in de eerste plaats de vaccinatiegraad weer opdrijven”

Lees meer »

Schoten vlak bij Oranje-fans in Hamburg: politie stelt situatie veilig, supporters verzocht kalm te blijven

In Hamburg zijn rond het middaguur meerdere schoten gelost. Dat gebeurde vlak bij de plek waar duizenden Nederlandse supporters bij elkaar zijn verzameld voor de wedstrijd van Oranje. Er is een man gewond geraakt die een bijl bij zich zou hebben gehad. De Nederlandse fans worden opgeroepen vooral rustig te blijven. Je kan hier de updates over de situatie volgen.

Lees meer »

Politie haalt twintiger met nepwapen van de trein

Een zestal jongeren – grotendeels tieners – werden zaterdagochtend tijdens een tussenstop in Leuven van de trein gehaald door de politie toen ze uit Wallonië met de trein op weg waren naar Oostende. Dat gebeurde nadat een treinbegeleider had gemeld dat één van hen een wapen bij zich had.

Lees meer »

Dominiek Savio trotse finalist van VIP2024: “Een sportactieve school”

Om de olympische spirit, naar aanleiding van de Olympische Spelen in Parijs deze zomer, dichter bij de Vlaamse jongeren te brengen, organiseerde Sport Vlaanderen de wedstrijd ‘VIP2024’. Het Secundair Onderwijs Dominiek Savio tekende samen met meer dan 400 andere basis- en secundaire scholen in om de challenges aan te gaan.
The post Dominiek Savio trotse finalist van VIP2024: “Een

Lees meer »

Doden en vermisten na overstromingen in China

De regenval en overstromingen in China hebben meer slachtoffers gemaakt. In Guangdong zijn volgens de staatstelevisie maandag zeker vijf mensen omgekomen bij aardverschuivingen rond de stad Meizhou. Van vijftien mensen is er geen spoor en dertien mensen zaten vast in de massa’s water en modder.

Lees meer »