Vlaamse leden Europarlement hebben tot 18 extra mandaten, maar melden nooit belangenconflict

06:00 De Vlaamse verkozenen in het Europees Parlement cumuleerden de voorbije legislatuur tot 18 nevenmandaten. Ze meldden echter nooit belangenconflicten, gaven die nevenmandaten niet altijd correct aan en… 

Meer krantenkoppen in België

Paulusfeesten rond Ensor zijn Oostendser dan ooit

De Paulusfeesten bouwen niet af na hun 50e editie van vorig jaar. Voor dit jaar strikten ze Channel Zero, Urbanus en Guga Baul. Oostende Zingt blijft een vaste waarde en DJ’s krijgen een betere plaats. En de feesten introduceren een kan om bier bij te vullen.
The post Paulusfeesten rond Ensor zijn Oostendser dan ooit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hilde Vautmans behoudt één Europese zetel voor de liberalen: “Moeten zwaar inzetten op veiligheid en defensie”

Hilde Vautmans (Open VLD) behoudt één Europese zetel voor de liberalen, tot haar grote opluchting. “We moeten de Europese Unie zelf hervormen”, zegt de Truiense politica. “Er woedt een oorlog aan onze deur en in ons eigen parlement zitten mensen van extreemrechtse partij die onder invloed van Poetin staan. Daar moeten we dus werk van maken.”

Lees meer »

Bart Kaëll heeft heimwee naar jaren 60 in nieuwe zomersingle: “Toen we nog samen zongen in plaats van te gsm’en”

De zomer wordt hij 64, maar Bart Kaëll is nog lang niet uitgezongen. Na het succesvolle ‘Wat is jouw geheim’, waar hij bijna de zomerhit van 2023 mee scoorde, komt hij nu met het makkelijk meezingbare ‘Sha la la’. “Ik heb enorm veel goesting in de zomer, met m’n liveband vol gepassioneerde muzikanten trek ik ook dit jaar Vlaanderen rond

Lees meer »

Kortrijk huldigt deelnemers Special Olympics

De 40ste editie van de Special Olympics Nationale Spelen vond plaats in La Louvière van 8 tot 11 mei. Ruim 3.000 atleten namen deel, waaronder 166 atleten uit zeven verschillende Kortrijkse clubs, scholen of instellingen. Schepen Wouter Allijns huldigde de atleten op woensdag 12 juni in de Beatrijszaal van het stadhuis.
The post Kortrijk huldigt deelnemers Special Olympics appeared

Lees meer »

Adidas onderzoekt miljoenenfraude van hoge managers in China

Het Duitse sportmerk Adidas doet onderzoek naar een grote fraudezaak in China waarbij hoge managers van het bedrijf miljoenen euro’s zouden hebben verduisterd. Dat melden bronnen aan zakenkrant Financial Times. De zaak kwam aan het licht door een klokkenluider die Adidas informeerde over de fraude, aldus de krant.

Lees meer »

Tomorrowland brengt eigen trilogie van fantasyromans uit

Het dancefestival Tomorrowland breidt uit naar de literaire wereld, met een geplande trilogie van fantasyromans. Het eerste deel, ‘The Great Library of Tomorrow’, verschijnt dit najaar. Tomorrowland belooft er “de unieke magie van het festival in verhaalvorm tot leven te brengen”.

Lees meer »