Griekenland wil halt op aantal cruises

Griekenland wil een rem zetten op het aantal cruiseschepen dat de populaire eilanden aandoet, om de gevolgen van het massatoerisme in te dijken. 

Meer krantenkoppen in België

Vader van slachtoffer dubbele moord in Denderhoutem pleit voor meer psychologische begeleiding: “Die dag heeft van Danny moordenaar gemaakt”

"Had het systeem anders in elkaar gezeten, dan was dit nooit gebeurd." Dat is de boodschap van Christophe Dutilleux, de vader en ex-partner van Michiel en Miren, die vorig jaar in Denderhoutem werden doodgestoken door de partner van Miren. Eerder die dag had ze nog een klacht ingediend wegens belaging, maar de man werd na enkele uren weer vrijgelaten. Christophe

Lees meer »

Elon Musk steekt de draak met wereldleiders en miljardairs met absurde AI-modeshow

Joe Biden in een rolstoel, Donald Trump in gevangenisplunje, Kamala Harris als ‘bikinibabe’, … Ze passeren allemaal de revue in een absurde video die Elon Musk maandag op X plaatste. Het gaat om een door AI-gegenereerde modeshow waarin wereldleiders en miljardairs op een catwalk wandelen in extravagante outfits. De beelden werden al tientallen miljoenen keer bekeken.

Lees meer »

FBI over aanslag op Trump: “Schutter vloog op voorhand met drone rond op rallylocatie en zocht ook informatie op over aanslag op JFK”

Thomas Matthew Crooks (20) die een aanslag heeft gepleegd op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump, vloog op voorhand met een drone rond op het terrein waar de rally van Trump doorging. Dat heeft FBI-directeur Christopher Wray gezegd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Crooks zou voor de schietpartij ook online research gedaan hebben naar de moordaanslag op voormalig president John

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Vlaspoppenworp voor kleine en grote kinderen en Urbanus heeft meteen heel Sint-Baafs mee: zo ging dag 3 eraan toe

Nacht nummer drie van de Gentse Feesten, zit erop! De KetnetBand en de Vlaspoppenworp zorgen voor een onvergetelijke dag voor het jonge volkje. Op de Korenmarkt dook plots Stijn Meuris op tijdens de set van Mixtape voor een duet. Isolde Lasoen betoverde het publiek van achter haar drumstel en Urbanus zette het Sint-Baafsplein in vuur en vlam. Mis niets van

Lees meer »

Chaos in Engeland nadat kinderen met geweld naar opvangcentrum worden gebracht: relschoppers steken bus in brand en duwen politiewagens omver

In Harehills, een gebied dat in de Britse stad Leeds ligt, moest de politie donderdagnamiddag massaal uitrukken. In de stad waren verschillende rellen uitgebroken, nadat twee kinderen met geweld naar een opvangcentrum waren gebracht. Beelden tonen hoe mensen uit woede onder meer met stenen beginnen gooien, vuurwerk afschieten, een dubbeldekker in brand steken en een politiewagen omver duwen. De menigte

Lees meer »

KIJK. Evenepoel probeert Vingegaard te lossen en de originele verjaardagswens van Van Aert voor zoontje Jerome: de hoogtepunten van rit 20

Gegokt en verloren. Remco Evenepoel probeerde op de Col de la Couillole Jonas Vingegaard er meermaals af te rijden, maar botste vervolgens op een stevige counter. Tadej Pogacar zette zijn nakende Tourwinst uiteindelijk nog maar eens in de verf door zijn vijfde (!) ritzege te pakken. Eerder in de etappe was er ook een mooi moment met Wout van Aert,

Lees meer »

Werchter op bergschoenen

Geen stro voor de hippodroom-paarden, wel voor de Hype’O Dream-bezoekers. De organisatie zag de Weymeerschen in een modderpoel veranderen en ging zaterdagnacht aan de slag met schors en stro om de site begaanbaar te maken. Goede oplossing.
The post Werchter op bergschoenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese Unie wil samenwerken met Servië inzake strategische grondstoffen

In hoofdstad Belgrado ondertekent de Servische president Aleksandar Vucic vrijdag een partnerschapsakkoord met de Europese Unie over de levering van strategische grondstoffen. Ook de Duitse bondskanselier Olaf Scholz is daarbij aanwezig. De ondertekening komt er amper een week nadat een Servische rechter het licht op groen heeft gezet voor een controversieel project rond de ontginning van lithium.

Lees meer »