Natuurherstelwet toch binnen bereik na bocht van Oostenrijk

De Europese natuurherstelwet maakt toch kans de eindstreep te halen. Oostenrijk maakt een ommezwaai en lijkt de omstreden wet toch aan genoeg steun van de EU-landen te helpen. Maandag komt de tekst ter sprake op een bijeenkomst van de Europese ministers van Milieu in Luxemburg.

 

Meer krantenkoppen in België

Kilometerslange file aan Gotthardtunnel in Zwitserland

Voor de noordelijke ingang van de Gotthardtunnel in Zwitserland verloopt het verkeer zaterdagochtend moeizaam. Er stond rond 5.30 uur 11 km file, goed voor een wachttijd van een uur en 50 minuten, zo meldt mobiliteitsclub Touring Zwitserland via het sociale netwerk X.

Lees meer »

Bovenbuur springt uit raam om minder mobiele man uit brandend huis te redden

In de Onderwijsstraat in Knokke-Heist brak dinsdagmiddag een zware brand uit. Een minder mobiele man zat in zijn appartement op de benedenverdieping toen de brand ontstond. Een alerte bovenbuur besloot uit het raam te springen om de man uiteindelijk uit de woning te halen. Ook de hond van de bewoner zat nog binnen en kreeg van de brandweer zuurstof toegediend.

Lees meer »

Franse verkiezingen draaien uit op reeks verrassingen, al kwam 1 voorspelling toch uit: een politieke patstelling dreigt

De verkiezingen in Frankrijk zijn uitgedraaid op een reeks verrassingen: Rassemblement National werd dan toch niet de grootste partij en de partij van Emmanuel Macron hield beter stand dan verwacht. Maar 1 ding is geen verrassing: een politieke patstelling dreigt. En dus "beloven het nog moeilijke weken te worden van onderhandelingen en strategische spelletjes".

Lees meer »

Noor Ceulemans gooit hoge ogen

Tennisster Noor Ceulemans uit Zandvoorde is jong en ambitieus. Na de zomervakantie begint ze aan haar tweede jaar in de topsportschool in Wilrijk. Eerst wachten haar nog enkele belangrijke tornooien in zowel binnen- als buitenland.
The post Noor Ceulemans gooit hoge ogen appeared first on KW.be.

Lees meer »

’s Lands bekendste accordeonist-punker Marino Punk uit Menen: “Dit voelt helemaal niet aan als een job”

Rode hanenkam, accordeon en lederen jacket. In Menen, maar ook tot ver erbuiten, zal men die kenmerken op een quiz meteen associëren met Marino Punk. Deze accordeonist-punker is al sinds 1992 onafgebroken present op menige evenementen om de boel in gang te krijgen. Welkom in de wondere wereld van een extravagante punker met een poeslief karakter. “In de punkscene voelde

Lees meer »

Sven Ornelis over protesten tegen toeristen in ‘zijn’ Barcelona: “Mijn buren nemen het me niet kwalijk dat ik nog mensen naar de stad lok”

Uitgejouwd en natgespoten. De Barcelonezen kwamen zaterdag met zijn duizenden op straat om te protesteren tegen massatoerisme. En dat bleef niet alleen bij slogans scanderen. Radiomaker Sven Ornelis heeft al meer dan tien jaar een appartement in de Spaanse stad. “De inwoners hebben niets tegen toerisme an sich, wel tegen de uitspattingen ervan.”

Lees meer »

Nathalie (37) neemt afscheid van pony die zwaar toegetakeld werd door loslopende hond: “Julleken krijgt een mooi plaatsje in ons huis”

Nathalie van de Bossche (37) uit Sint-Lievens-Houtem, in de provincie Oost-Vlaanderen, heeft afscheid moeten nemen van haar pony Julleken. Ze moet haar lieveling, die amper 60 centimeter groot is, laten inslapen nadat het werd aangevallen door een loslopende hond. “Het was een harde beslissing en het doet nog altijd pijn”, zegt Nathalie.

Lees meer »

Freddy Desmet was 43 jaar lang ‘compagnon de route’ van Willem Vermandere en blikt terug: “Geen seconde spijt van gehad”

Onze West-Vlaamse bard, Willem Vermandere, nam deze week de beslissing om te stoppen met optredens. Voor zijn rots in de branding, klarinettist Freddy Desmedt, was spelen met deze grootheer een onbetaalbaar geschenk.
The post Freddy Desmet was 43 jaar lang ‘compagnon de route’ van Willem Vermandere en blikt terug: “Geen seconde spijt van gehad” appeared first on KW.be.

Lees meer »