Jongeman met wiskundeknobbel uit Otegem wint Vlaamse Wiskunde Olympiade

Een jongeman met een wiskundeknobbel uit Otegem, bij Zwevegem, heeft de Vlaamse Wiskunde Olympiade gewonnen. Quinten Messiaen volgt les in het Sint-Jan Berchmanscollege in Avelgem. Hij is uitgeroepen tot winnaar, Quinten is de eerste van 12.000 deelnemers. 

Meer krantenkoppen in België

Carla (77) uit Nederland woont al 60 jaar in België, maar mag enkel voor Europa stemmen: “Ik heb hier dus plichten, maar geen rechten”

Carla Metsch (77) mocht alweer niet stemmen voor de Vlaamse en federale verkiezingen. Ze woont nochtans bijna 60 jaar in ons land, voelt zich Belg, heeft hier gewerkt, betaalt hier belastingen en voldoet aan alle plichten. Alleen, ze heeft nog altijd de Nederlandse nationaliteit waardoor ze alleen voor Europa mocht stemmen.
The post Carla (77) uit Nederland woont al

Lees meer »

Uur lang op receptie, zonder te zitten: maand na lelijke val is koning Albert (90) weer zijn opgewekte zelf

Het is exact een maand geleden dat koning Albert onwel werd op vakantie in Frankrijk en lelijk ten val kwam. Maar de gepensioneerde vorst, die vorige week 90 is geworden, stáát er weer. Letterlijk en figuurlijk. Aan de zijde van koningin Paola (86) en schoondochter prinses Claire (50) woonde hij opgewekt een één uur durende prijsuitreiking bij. Inclusief de receptie

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Ichtegem: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Ichtegem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Ichtegem.
The post Verkiezingsresultaten in Ichtegem: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Inwoners ontdekken Nieuwenhovebos tijdens Dag van de Buren

De gemeente Oostkamp organiseerde in samenwerking met de bosgroep West-Vlaanderen een begeleide wandeling door het Nieuwenhovebos, de perfecte activiteit voor ‘Dag van de Buren’.
The post Inwoners ontdekken Nieuwenhovebos tijdens Dag van de Buren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man even vast in voertuig na aanrijding door fout manoeuvre in Esen

In de Roeselarestraat in Esen (Diksmuide) gebeurde er maandagavond een verkeersongeval. Tijdens een manoeuvre werd een man aangereden waardoor hij even vast bleek te zitten in zijn wagen. Uiteindelijk raakte hij slechts lichtgewond.
The post Man even vast in voertuig na aanrijding door fout manoeuvre in Esen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Minder snoeien in sociale zekerheid en minder belastingverhogingen”: moeten de regio’s de federale begroting redden?

Als het van econoom Gert Peersman afhangt, moeten de regio’s hun steentje bijdragen om de federale begroting te redden. De Gentse professor pleit voor een staatshervorming waarbij de oplopende pensioenkosten deels worden doorgeschoven naar de verschillende regio’s. "Op die manier moet de federale regering minder snoeien in de sociale zekerheid en minder belastingen verhogen."

Lees meer »