Open VLD zonk steeds dieper, als een tanker: “In meer dan 40 jaar heb ik zo’n stilte nooit meegemaakt”

De hele dag was Open VLD een tanker die langzaam zonk, en op een sein van z’n kapiteins wachtte. Toen die op het hoofdkwartier aankwamen, gingen ze samen ten onder. “In meer dan veertig jaar heb ik zo’n stilte nooit meegemaakt.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Een comeback zoals Trump”: Voor Oudenburg met Anthony Dumarey als kandidaat-burgemeester

Anthony Dumarey, die vorig jaar opstapte als burgemeester van Oudenburg, keert terug op het politieke toneel en wil opnieuw een gooi doen naar de burgemeesterssjerp. Hij wordt lijsttrekker van Voor Oudenburg, dat de naam Open Vld vervangt. Huidig burgemeester Romina Vanhooren krijgt de tweede plek en gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert gaat duwen.
The post “Een comeback zoals Trump”: Voor Oudenburg

Lees meer »

Ervaar de olympische magie van Parijs op het Olympic Festival in Middelkerke

Van 26 juli tot 11 augustus 2024 verandert het strand van Middelkerke, bij het nieuwe casinogebouw SILT, in het bruisende hart van het Olympic Festival. Dit evenement brengt de olympische sfeer van Parijs naar België, met 17 dagen vol sport, muziek en festiviteiten.
The post Ervaar de olympische magie van Parijs op het Olympic Festival in Middelkerke appeared first

Lees meer »

Wereldwijde computerstoring treft ook Belgische bedrijven: dit weten we al

Het regent vrijdag wereldwijd meldingen van gecrashte computers. Verschillende grote bedrijven zijn getroffen en veel gebruikers krijgen een blauw scherm met een foutmelding te zien zodra ze opstarten. In ons land zijn twee ziekenhuizen, de NMBS en de luchthaven getroffen. Cyberveiligheidsbedrijf Crowdstrike zegt het probleem intussen te hebben gevonden.

Lees meer »

Zware dakbrand in Maaseik, geen gewonden

In Maaseik is een zware dakbrand uitgebroken in een huis op de Diestersteenweg. De brandweer had een hele tijd nodig om het vuur te blussen en het dak dicht te leggen. Er vielen geen gewonden, maar de schade is groot.

Lees meer »

‘Zeiltrip van hun leven’ eindigt in mineur voor John (66) en Chris (63) na aanval door orka’s: “Dit had slecht kunnen aflopen”

De droomreis van John Ostermeyer (66) en zijn echtgenote Chris Simons (63) uit Aartselaar is in mineur geëindigd. Het koppel begon op 5 mei aan een zeiltocht van de haven in Breskens naar de Azoren, een Portugese archipel in de Atlantische Oceaan, en weer terug. Maar afgelopen dinsdagochtend sloeg het noodlot toe. Zo’n 65 kilometer voor de kust van Bretagne

Lees meer »

Schade aan 20.000 woningen en 1.100 voertuigen door onweer van 9 juli

Bijna 20.000 woningen hebben schade opgelopen door het zware onweer, met hevige rukwinden en soms ook hagel, van dinsdag 9 juli. Ook werd voor meer dan 1.100 voertuigen, verzekerd in omnium, een aangifte gedaan bij de verzekeraar. Dat blijkt uit een enquête van de beroepsvereniging van verzekeraars Assuralia bij de verzekeringsondernemingen. De extreme weersomstandigheden veroorzaakten onder meer in de regio

Lees meer »