VRT-podcast ‘Björn in the USA’ grote winnaar Belgian Podcast Awards

De VRT-podcast ‘Björn in the USA’ is de grote winnaar van de Belgian Podcast Awards 2024. De podcast van Amerikacorrespondent Björn Soenens werd zowel gesmaakt door het publiek als de jury en sleepte de titel van ‘Best History Podcast 2023’ in de wacht. 

Meer krantenkoppen in België

Dit weekend kan je in Roeselare genieten van een pianoconcert op 46 meter hoogte: “Prachtige muziek én een uniek zicht”

Het Roslar Collective heeft nog maar pas een zeer succesvolle Klub Lokal achter de rug en daar is de eerste van een reeks Sessions al. Pianiste Barbara Van Eeckhoutte speelt een pianoconcert op de twaalfde verdieping van Roelevard.
The post Dit weekend kan je in Roeselare genieten van een pianoconcert op 46 meter hoogte: “Prachtige muziek én een uniek

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland en Wit-Rusland oefenen met kernwapens – VS heffen wapenembargo op voor extreemrechtse Azov-brigade

Een Russisch militair vliegtuig zou afgelopen vrijdag het Fins luchtruim boven de Finse Golf hebben geschonden. “We nemen dit vermoeden van territoriale schending serieus en er is een onderzoek ingesteld”, aldus het Finse ministerie van Defensie. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is maandagavond in Duitsland aangekomen voor een internationale conferentie over de wederopbouw van zijn land. Volg hier alle ontwikkelingen.

Lees meer »

Geert Bourgeois: “N-VA gaat voor een inclusieve samenleving, wij sluiten niemand uit”

Onder de tonen van Eltons John’s hit ‘I am still standing’ is Izegemnaar Geert Bourgeois, de founding father van N-VA zondagavond als een held ontvangen in zaal Schiervelde in Roeselare, waar N-VA West-Vlaanderen verzamelde. Eenzelfde eer viel te beurt aan Sander Loones uit Oostduinkerke, lijsttrekker voor het Vlaams Parlement.
The post Geert Bourgeois: “N-VA gaat voor een inclusieve samenleving,

Lees meer »

Leider Islamitische Staat mogelijk gedood bij Amerikaanse luchtaanval

Een Amerikaanse luchtaanval heeft mogelijk het leven gekost aan de man die wordt gezien als de wereldwijde leider van terreurgroep Islamitische Staat (IS). Dat meldt NBC News zaterdag. Bronnen zeggen tegen de Amerikaanse nieuwszender dat Abdulqadir Mumin het doelwit was van een aanval die vorige maand plaatsvond in Somalië.

Lees meer »

Werken GOG Blekerijbeek van start

De provincie maakte, in samenwerking met de gemeente, een provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op voor een gecontroleerd overstromingsgebied (GOG) op de Blekerijbeek. Met de aanleg van dit overstromingsgebied wordt het risico op wateroverlast bij hevige regenval in het centrum van Ichtegem beperkt, met een focus op duurzaamheid en behoud van het landschap.
The post Werken GOG Blekerijbeek van start

Lees meer »

Nederlandse vriendengroep neemt advocaat in de arm na instorting terras Mallorca: “Iedereen nog ziek thuis”

De instorting van een rooftopbar op vakantie-eiland Mallorca, waarbij vier doden vielen en verschillende mensen gewond raakten, krijgt mogelijk een juridisch staartje. De Nederlandse slachtoffers – tien Nederlanders raakten gewond – nemen een advocaat in de arm die de kansen van een claim gaat onderzoeken. Nog opvallend: mogelijk zakte de boel die noodlottige avond in elkaar nadat een grotere tafel

Lees meer »