“Kunnen wij armoede tolereren? Neen”: Leo (70) stapt te voet dwars door België in strijd tegen armoede

Vanuit Erm ’n Erm in Tienen vertrok de 70-jarige Leo Vercauteren voor een tocht van zo’n 4.600 kilometer dwars door België. In de 581 gemeenten die hij zal aandoen, wil hij aandacht vragen voor de armoede in ons land.

 

Meer krantenkoppen in België

Noodweer eist al minstens 20 doden in China

In China zijn als gevolg van hevige stortregens minstens twintig mensen omgekomen. Tientallen anderen worden nog vermist. Grote delen van het noorden en het centrale deel van het land worden sinds dinsdag geteisterd door hevige regen en overstromingen, die voor heel wat schade en slachtoffers zorgen.

Lees meer »

Vrouwen op het strand vliegen elkaar in de haren om… het beste zonnebedje

Twee vrouwen hebben het bont gemaakt op het strand van het Italiaanse Varcaturo dit weekend. Het duo wilde zonnebedjes dichtbij het water, maar dat lieten de badmeesters niet toe. Na een hevige discussie brak een gevecht uit waarbij de vrouwen de strandwacht aanvielen. “Ze trokken aan de haren en het gevecht duurde wel een halfuur”, aldus een getuige.

Lees meer »

Bacterievuur flakkert op in perenplantages in Haspengouw door vochtig en warm weer: vochtige meidoornhagen scheren, kan veel schade veroorzaken

Bij het Limburgs meldpunt voor bacterievuur komen er weer meer meldingen binnen. Bacterievuur is een besmettelijke plantenziekte die heel schadelijk is, vooral voor perenbomen. Omdat de bacterie ook voorkomt op meidoorn, dwergmispel en krentenboompje, vraagt de provincie om bij vochtig warm weer die hagen niet te scheren. De wondjes die dan ontstaan, kunnen een snelle verspreiding van de ziekte veroorzaken.

Lees meer »

KIJK LIVE. Bernabéu tot de nok gevuld, Mbappé wordt voorgesteld bij Real Madrid

De fans van Real Madrid kruisen vanmiddag klokslag 12 uur met felrood in de agenda aan. Op dat tijdstip wordt Kylian Mbappé (25), de nieuwste ‘galactico’, met open armen ontvangen in wat de grootste en spectaculairste presentatie van een voetballer ooit moet worden. Daarvoor spaart Real kosten noch moeite, met een vuurwerkshow geïnspireerd op het recente optreden van Taylor Swift

Lees meer »