Dit weekend kan je in Roeselare genieten van een pianoconcert op 46 meter hoogte: “Prachtige muziek én een uniek zicht”

Het Roslar Collective heeft nog maar pas een zeer succesvolle Klub Lokal achter de rug en daar is de eerste van een reeks Sessions al. Pianiste Barbara Van Eeckhoutte speelt een pianoconcert op de twaalfde verdieping van Roelevard.

Roslar Collective wil de eventscene in Roeselare verrijken met een mix van concerten, clubavonden en try-outs. “Voor Klub Lokal vonden we een uitgelezen locatie in de tuin van café Romen. Het weekend van 15 en 16 juni presenteren we een eerste concert in een reeks Sessions, kleinschaliger muzikale projectje”, aldus Stan Priem en Laurens Geerardyn

“Pianiste Barbara Van Eeckhoutte speelt dan acht sessies op de bovenste verdieping van de Roelevardtoren aan het Stationsplein. Je zal er in een intieme setting op 46 meter hoogte kunnen genieten van prachtige muziek met een uniek zicht over de stad. We merken dat de iets oudere cultuurliefhebber op zoek is naar een ervaring die verder gaat dan de gebruikelijke concerten of evenementen op traditionele locaties zoals Trax.”

Sunset-sessie

“De sessies in Roelevard duren een half uurtje en daarbij maken we gebruik van het ongelooflijke talent van Barbara die op eenvoudige vraag zo goed als alle muziek kan spelen. Op weg naar de twaalfde verdieping zullen de bezoekers via een QR-code een eigen playlist kunnen samenstellen.”

“We merken dat de cultuurliefhebber op zoek is naar een ervaring die verder gaat dan de gebruikelijke concerten of evenementen”

“Beleven betekent genieten op alle gebied, daarom bieden we bij ieder concert ook een wijntje of een ander drankje aan. De eerste sessie start om 11.30 uur en hebben we onze apero-sessie genoemd. Er is nog een pianoconcert om 15 en uur en om 20 uur is er de sunset-sessie.”

“Terwijl de luisteraars via de lift zachtjes binnenkomen in de flat op de twaalfde verdieping is er tijd voor een kort voorprogramma. Dan geven we de vleugel aan jonge Roeselaarse pianisten. Kandidaten mogen zich trouwens nog altijd aanmelden”, besluiten Stan en Laurens.

De Roslar Sessions in Roelevard vinden plaats op zaterdag 15 en zondag 16 juni. Er zijn in totaal acht concerten. Een ticket kost 5 euro en kan je reserveren op www.roslar.eu

The post Dit weekend kan je in Roeselare genieten van een pianoconcert op 46 meter hoogte: “Prachtige muziek én een uniek zicht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belgische werknemers vandaag ‘bevrijd’ van belastingen

De Belgische werknemers vieren maandag ‘Tax Liberation Day’, de dag van het jaar vanaf wanneer ze in theorie niet langer belastingen betalen en dus voor eigen rekening beginnen te werken. Dat blijkt uit een studie van de economische denktank Molinari in samenwerking met adviesbureau EY.

Lees meer »

Vlaming Dirk Alexander reisde af naar India voor ‘huwelijk van de eeuw’: “Mijn foto’s gaan nu de wereld rond”

Een toevallige ontmoeting in Parijs die uitmondt in een uitnodiging voor het huwelijk van de eeuw. Het overkwam de Vlaamse fotograaf Dirk Alexander (36). De afgelopen weken stond op de eerste rij tijdens de bruiloft van de Indiase miljardairskinderen Anant Ambani (29) en Radhika Merchant (29). In dit interview gunt hij ons een blik achter de schermen van het extravagante

Lees meer »

“Waarom willen Bouchez en De Wever geen minister-president worden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de B-ploeg het mollenveld van de deelstaten op mag, zowel in Vlaanderen als Wallonië. “Hoewel iedereen het erover eens is dat daar het meeste politieke gewicht ligt, wil

Lees meer »

Noodweer eist al minstens 20 doden in China

In China zijn als gevolg van hevige stortregens minstens twintig mensen omgekomen. Tientallen anderen worden nog vermist. Grote delen van het noorden en het centrale deel van het land worden sinds dinsdag geteisterd door hevige regen en overstromingen, die voor heel wat schade en slachtoffers zorgen.

Lees meer »