Niet-herkozen parlementsleden krijgen samen tot 20 miljoen euro

De Kamer en het Vlaams Parlement moeten tot 20 miljoen euro betalen aan parlementsleden die niet herkozen zijn. Dat berekende de krant De Tijd. In 2019 lag het bedrag nog hoger, op bijna 22 miljoen, aldus de krant. 

Meer krantenkoppen in België

Lothar uit ‘Blind getrouwd’ wordt papa

Lothar Callaerts, die te zien was in het vijfde seizoen van ‘Blind getrouwd’, wordt papa. Samen met zijn vriendin Sarah kondigen ze het heugelijke nieuws aan op hun Instagram. “Mum & dad are getting us a human!”, klinkt het bij een foto met hun hondjes.

Lees meer »

Ode aan Emile en Roger

De Leiestreek ademt veel kunst in 2024. Er is uiteraard After Paradise (Triënnale Kortrijk) maar er worden ook twee invloedrijke Leiekunstenaars in de kijker gezet: Emile Claus (°1849 en +1924) in Waregem en Roger Raveel (°1921 en +2013) in Machelen-aan-de-Leie. Het Roger Raveel museum bestaat dit jaar 25 jaar en dat vieren ze met enkele
The post Ode aan

Lees meer »

Een ongeluk met Palestijnen is nooit zomaar een ongeluk

Tussen Jeruzalem en Ramallah rijdt een vrachtwagen in op een schoolbus. Een vader probeert zijn zoontje te vinden. De zoveelste Palestijn botst op een Israëlische muur. Nathan Thrall schreef er een boek over. “Israël oefent de totale controle uit, zelfs over het intieme leven van mensen.”

Lees meer »

Triënnale in Kortrijk overschrijdt kaap van 43.850 bezoeken: “De Grote Markt is het populairst”

Van zaterdag 29 juni tot en met zondag 7 juli, van weekend tot en met weekend, telde de Triënnale 2024 After Paradise 43.850 bezoeken en 5.200 individuele bezoekers. De populairste plek was de Grote Markt met ‘Trena’. De Broeltorens en het Historisch Stadhuis waren de populairste binnenlocaties. Ook het principe van ‘pay what you can’ sloeg aan.
The post

Lees meer »

Geluidsoverlast en trillingen in vernieuwde Kerkstraat: “Sowieso wordt dit opgelost”

Sinds 2022 ondergaat het gemeentecentrum van Kuurne een metamorfose. Niet alleen bovengronds, maar ook wat betreft nutsleidingen en riolering. Terwijl de werkzaamheden een verbetering zouden moeten betekenen, is dit voor een gedeelte van de Kerkstraat niet het geval.
The post Geluidsoverlast en trillingen in vernieuwde Kerkstraat: “Sowieso wordt dit opgelost” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KSA Leiezonen uit Kuurne realiseert spectaculair Vikingdorp op kampplaats

KSA Leiezonen uit Kuurne zet ook dit jaar de traditie verder om op de kampplaats waar de jeugdvereniging neerstrijkt een indrukwekkend bouwwerk te realiseren. Na het bouwen van een gigantische kerk op hun kamplocatie in Bohon vorig jaar, kozen ze dit jaar voor het thema Vikingen.
The post KSA Leiezonen uit Kuurne realiseert spectaculair Vikingdorp op kampplaats appeared first

Lees meer »

Collega komt met hoofd in bagagetrolley vast te zitten en moet gered worden door brandweer: “Ze was iets te nieuwsgierig”

De Amerikaanse Caitlin McCoy uit South Carolina heeft eens goed kunnen lachen met haar collega. De twee vervoerden enkele dozen op een bagagetrolley, toen de vrouw voorstelde om iets gek te doen. “Ze wilde testen of ze haar hoofd tussen de metalen staven van de kar kon steken”, vertelt Caitlin. “Maar ze kwam vast te zitten.” Caitlin moest uiteindelijk de

Lees meer »

Joe Biden wil van geen wijken weten

De hele wereld keek uit naar de persconferentie van de Amerikaanse president Joe Biden bij de afsluiting van de Navo-top in Washington. Daarin maakte hij nogmaals duidelijk hij geen stap opzijzet. Maar de vragen over zijn capaciteiten zijn zeker niet kleiner geworden.

Lees meer »

Hennep en wilgen halen PFAS-vervuiling uit de grond in Ranst

Bij het provinciaal instituut voor veiligheidsopleidingen Campus Vesta in Ranst wordt geëxperimenteerd om met wilgen en hennep PFAS uit de grond te halen. De bomen en planten zuigen vervuild water op zodat de grond niet moet worden afgegraven. Die is vervuild door blusschuim dat werd gebruikt bij opleidingen voor de brandweer.

Lees meer »