KIJK. Veel schade en bloedsporen: zo ziet het Singapore Airlines-toestel eruit na turbulentie waarbij Britse man omkwam

Nadat een toestel van Singapore Airlines werd getroffen door hevige turbulentie filmt een passagier hoe het vliegtuig eraan toe is. En die beelden maken meteen duidelijk hoeveel schade de Boeing en de passagiers hebben opgelopen. Verschillende kasten zijn opengevallen of stuk gegaan en alles wat los stond, is alle kanten opgevlogen. Wat zeker opvalt, zijn de bloedsporen die achterblijven. Wie zijn riem niet vasthad, vloog met zijn hoofd tegen het plafond en weer tegen de grond. 

Meer krantenkoppen in België

Burgemeester Machelen wil dat luchthaven en VDAB een werkactieplan opstellen nu veel inwoners job dreigen te verliezen bij FedEx 

De burgemeester van Machelen roept de luchthaven en arbeidsbemiddelaar VDAB op om zo snel mogelijk een plan uit te werken voor de mensen die hun job verliezen bij koerierbedrijf FedEx. Het bedrijf, met 2 vestigingen in Machelen, wil 385 jobs schrappen. "De impact daarvan is voor heel wat Machelse gezinnen groot", zegt burgemeester Jean Pierre De Groef (Vooruit).

Lees meer »

Indiase premier Modi legt voor derde keer eed af

De Indiase premier Narendra Modi heeft zondag voor de derde keer de eed afgelegd als premier van India. De hindoe-nationalistische BJP (Bharatiya Janata-partij) van Modi won de verkiezingen, maar haalde niet de absolute meerderheid die meerdere exitpolls hadden voorspeld.

Lees meer »

Georges-Louis Bouchez over de verkiezingsuitslag en de volgende federale regering: “Wanneer rechts écht rechts is, dan is er geen extreemrechts meer”

De MR van Georges-Louis Bouchez (38) staat na haar verkiezingsoverwinning te popelen om rechts beleid te voeren, in alle regeringen. Wat betekent dat voor informateur Bart De Wever (N-VA) zijn plannen? “Het volk heeft de staat hervormd. Door in het noorden en het zuiden op dezelfde manier te stemmen”, aldus Bouchez.

Lees meer »

Leven met een deadline: “De wereld waar ik van droom, is nog niet voor morgen”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »